Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Jenni Airaksinen odotti Sami Dahlströmin treffikutsua neljä kuukautta kipinöissään.

Se tuntui heti ensimmäisessä kosketuksessa. Kuin sähkövirta olisi kulkenut lävitse. Tanssi jatkui, eikä Jenni tiennyt miehen nimeä, tuskin uskalsi katsoa tätä silmiin, etteivät askeleet olisi seonneet. Kun tanssitunti päättyi, tuli tuttu pettymys: mies ei taaskaan sanonut mitään! Eikö hän tuntenut samaa sähköä?

Hänen täytyy olla hullu tai varattu – muuten hän olisi jo tehnyt aloitteen, Jenni järkeili. Hän oli huomannut komean miehen ja tämän jäänsiniset silmät heti ensimmäisellä salsatunnilla. Mies oli aloittanut parisalsan jo edellisvuonna mutta oli kertaamassa aloittelijoiden tunnilla – Jennin onneksi.

Joka sunnuntai Jenni valitsi tanssivaatteita tavallista pidempään. Hän halusi antaa itsestään hyvän kuvan ihastukselleen. Salissa nainen pälyili jännittyneenä, oliko komistus paikalla. Usein mies astui ovesta vasta juuri ennen tunnin alkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sami mietti sunnuntaisin, onkohan se mimmi siellä tänään. Perhoset lepattivat vatsassa, vaikka hän ei salsatunnilta suhdetta varsinaisesti etsinytkään. Hän oli huomannut heti naisen ryhdikkyyden ja ilon. Kun he tanssivat, mies tunsi sykkeensä nousevan epätavallisen korkealle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muiden kanssa ei jännittänyt samalla tavalla. Sami joutui puremaan hampaita yhteen, koska ei halunnut möhliä säteilevän naisen edessä. Nainen oli aivan omaa luokkaansa. Ja todennäköisesti varattu...

Sunnuntait kuluivat, ja lopulta oli kevään viimeinen tunti. Sami päätti taktiikkansa juuri ennen tunnin loppua. Hän käveli Jennin kiinni käytävällä.

– Onko sulla lenkkarit? Jos haluat lähteä joskus lenkille, jätä numerosi vastaanottoon.

Miehekkään matala ääni ratkaisi asian. Sen kuultuaan Jenni tiesi, että tämä on nyt menoa.

– Vihdoin hän ymmärtää oman parhaansa, Jenni ajatteli.

Post-it lappu odotti Samia vastaanottotiskillä.

Miksi rakkaani on paras treenikaverini?

Jenni: ”Meillä synkkaa hyvin, ja ymmärrän vaivatta Samin vientejä. Tunnin jälkeen voimme kotona jatkaa kuvioiden opettelemista. Sami kertoo aina rehellisesti, kuinka voisin kehittyä. Hän ymmärtää, että tanssi on iso osa elämääni, eikä minun tarvitse valita tanssin tai hänen väliltään.”

Sami: ”Jenni lukee ajatukseni ja tietää etukäteen, jos aion muuttaa kuviota kesken kaiken. Jos taas menetän hermoni, hän muistuttaa hengittämään tai pitämään juomatauon. Jennin loistava rytmitaju auttaa, kun itselleni tulee vaikeuksia rytmin kanssa. On myös mukava tanssia yhdessä matkoilla.”

Jenni Airaksinen on 39-vuotias yliopistolehtori. Sami Dahlstöm on 38-vuotias yrittäjä. Ovat kihloissa ja asuvat Tampereella Jennin 7- ja 9-vuotiaiden poikien sekä Samin 12-vuotiaan tyttären kanssa. Tapasivat toisensa parisalsatunnilla Tampereella tammikuussa 2010. Ensitreffit huhtikuussa 2010, ja vuoden päästä muutto yhteen. Tanssivat salsaa viisi tuntia viikossa Salsa Housella.

Lue myös:

Rakkaus syttyi suunnistusreissulla – yö vierähti hyttikäytävällä

Rakkaus syttyi beach-volley kentällä – erätauolla kunnon kielarit

Sisältö jatkuu mainoksen alla