Jenny ja Mikko käyvät iltarasteilla yhdessä kerran viikossa. Kuva Panu Pälviä
Jenny ja Mikko käyvät iltarasteilla yhdessä kerran viikossa. Kuva Panu Pälviä

Jenny Paulin ja Mikko Patana löysivät suunnistuksen parista elämänsä rastin, vaikka eivät sitä edes etsineet.

Jenny ei tiennyt, että se voisi tuntua tältä. Aivan kuin hän olisi tuntenut Mikon vuosia, vaikka he olivat juuri tavanneet. Onneksi he istuivat laivan käytävällä, sillä kun hän lopulta rohkeni suudella Mikkoa, jalat menivät veltoiksi. Suuteleekin ihan samalla tavalla kuin minä!

Lokakuussa 2010 bussilastillinen suunnistajia oli palaamassa Tukholmasta suunnistuskauden päätöstapahtumasta, Smålands Kavlenista. Mies oli leikkinyt mäkihyppääjää pelkässä urheilukerrastossa sataman betoniporsaan päällä.

Hauska tyyppi, Jenny oli ajatellut. Kaveri tiesi, että mies on Mikko Patana Ikaalisten Nousevasta Voimasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laivan diskossa valot osuivat baaritiskillä nojailevaan mieheen. Jenny tunnisti miehen samaksi, joka oli esitellyt ponnistusvoimaansa aiemmin päivällä satamaterminaalissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Diskossa mies näytti jotenkin erilaiselta. Siisti sininen kauluspaita, hiuksetkin kivasti. Jenny päätti rohkaista mielensä.

– Mikko Patana, mikäs mies sinä olet?

Ennen matkaa Jenny oli ilmoittanut kavereilleen nauttivansa vapaudesta. Pitkä suhde oli päättynyt vuosi sitten, ja Jenny oli päättänyt pitää kiinni sinkkuudestaan. Mikkokin oli vielä toipumassa samana vuonna loppuneesta suhteesta.

Seurakaverit jatkoivat biletystä tanssilattialla, kun Jenny ja Mikko siirtyivät laivan käytävälle juttelemaan. Suunnistuksesta, suhteista, elämästä…

Mikko ihmetteli mielessään, kuinka ihmeessä hän ei ollut aiemmin kiinnittänyt huomiota tähän naiseen. Jennyn veikeys ja aitous tekivät häneen vaikutuksen.

Juttu jatkui typötyhjällä käytävällä aamutunneille asti. Lopulta taian rikkoi pimpelipom-kuulutus: saavumme Turun satamaan. Oli aika erota – hetkeksi. Jenny heitti hyttinsä oven auki ja huusi seurakavereilleen:

– Olen löytänyt elämäni miehen!

Miksi rakkaani on paras treenikaverini?

Jenny: ”Treeneistä ei tule kinaa, koska molemmille on selvää, että joka päivä lenkkeillään. Jos olen luistamassa lenkistä, Mikko kysyy, noinko helposti luovutan. Käymme yhdessä iltarasteilla kerran viikossa. Kotona analysoimme molempien reitit, koska toisen kommentit kehittävät. Aloitimme myös geokätköilyn – ihanaa kokea uutta yhdessä.”

Mikko: ”Kun käymme lenkillä yhdessä, juttelemme samalla tulevista reissuista ja kyläilyistä. Yhteisen harrastuksen ansiosta meillä on enemmän aikaa yhdessä. Ennen kisoja Jenny voi pitää minulle tsemppipuheen. Jennyn rohkaisun jälkeen uskon taas itseeni. Jenny osaa myös antaa treenivinkkejä.”

Jenny Paulin on 25-vuotias lastenhoitaja. Mikko Patana on 30-vuotias controller. He ovat kihloissa ja häät ovat elokuussa 2014. Pariskunta asuu Espoossa puolivuotiaan tyttärensä  kanssa. Tapasivat laivalla suunnistuskauden päättäjäisreissulla 2010. Treffit joulukuussa 2010, kihlat marraskuussa 2012.  Kilpailevat Hiidenkiertäjät-suunnistusseurassa. Mikko on vuoden 2012 suunnistuksen erikoispitkien matkojen SM-voittaja.

Lue myös:

Rakkaus syttyi beach-volley-kentällä – erätauolla kunnon kielarit

Sisältö jatkuu mainoksen alla