Laura Ahokas lämpeni kaksimetriselle biitsilentisvuorelle vasta Facebook-kuvat nähtyään. Kuva Panu Pälviä
Laura Ahokas lämpeni kaksimetriselle biitsilentisvuorelle vasta Facebook-kuvat nähtyään. Kuva Panu Pälviä

Laura Ahokas ja Mika Vuorensola eivät olleet haku päällä treeneihin lähtiessään. Mutta rakkaus yllätti pelikentällä.

Jouluaattona 2011 Lauran ja Mikan chattilinjat kävivät kuumina kuin kinkut uunissa. Tuntikausien viestittelyn jälkeen Mikan kinkku olikin kärähtänyt, mutta pari oli ehtinyt sopia yhteisen Rooman-matkan sekä ensimmäiset varsinaiset treffit samalle illalle.

Pari viikkoa aiemmin oli biitsilentiskentällä eri tunnelma. Todella ärsyttävä tyyppi, se oli Lauran ensivaikutelma Mikasta. Parimetrinen amerikkalaisen jalkapallon pakki virnuili hänelle lentisverkon takaa. 156-senttinen nainen sai taistella pallosta tosissaan, kun mies vain läppäsi sen hiekkaan.

– Varo, ettet kompastu käsiisi, Laura kuittaili vastustajalleen. Hän ei tiennyt, että Mika oli jo huomannut hänen minisortsinsa ja selän feenikslinnun, tatuoinnin. Eikä sitä, että lyhyet tummat naiset olivat miehen heikkous.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matsin jälkeen kaveri­porukka lähti jatkamaan pikkujoulunviettoa ravintolaan. Siellä suorasanainen nainen teki vaikutuksen. Mies piiritti Lauraa illan ja vetäisi vielä karaokessa selvinpäin Pepe Willbergin  Aamu-biisin. Mutta Laura näki vain ruman pikeepaidan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun Mika tarjosi Lauralle kyytiä kotiin, hän kieltäytyi. Mutta Mika ei aikonut luovuttaa: samana yönä lähti Facebook-kaveripyyntö.

Facebookissa Laura pani merkille Mikan positiiviset kommentit. Joistakin hänen kuvistaan selvisi, mitä ruman pikeepaidan alla oli: upea urheilullinen kroppa. Mieshän on tosi hyvännäköinen!

Alkoi ahkera yökyläily. Kun lentisporukka tapasi uudelleen, pari ei ollut kertonut kenellekään tilanteen muuttumisesta. Erätauolla Mika antoi Lauralle kunnon kielarit.

– Ohhoh! Tällaista sitten näissä peleissä, joku heitti.

Enää Lauraa ei ärsyttänyt kuin verkko. Mutta onneksi sen läpi pystyi pussailemaan.

Miksi rakkaani on paras treenikaverini?

Laura: ”Vaikka kroppamme ovat erikokoiset, pystymme haastamaan ja tukemaan toisiamme treeneissä. Mikalla on voimaa ja ulottuvuutta, minulla nopeutta ja sinnikkyyttä. Biitsilentiksessä olemme hyvä tiimi, koska Mika osaa lukea minua ja tietää, mitä aion seuraavaksi. Yhteiset harrastukset tuovat lisäaikaa yhdessäoloon. Häämatkalla innostuimme myös sukelluksesta.”

Mika: ”Biitsilentiksessä Laura piikittelee mokistani ja kehuu onnistumisiani. Hänen hurtti huumorinsa toimii! Tämän karjalaisen naisen piilokettuilun taitoa voi vain ihailla. Jos en jaksa lähteä salille, Laura vetää minut sohvalta treeneihin. Hän osaa myös antaa hyviä tekniikkavinkkejä salitreeniin.”

Laura Ahokas on 37-vuotias kampaaja-meikkaaja. Mika Vuorensola on 35-vuotias urheiluhieroja ja ovimies. Hän pelaa amerikkalaista jalkapalloa Vantaan Taftissa. He ovat naimisissa ja asuvat Helsingissä.

Perheeseen kuuluvat Lauran 10-vuotias tytär ja 7-vuotias poika sekä Mikan 8-vuotias tytär ja 6-vuotias poika. Tapasivat kaveriporukan rantalentopallopelissä 2011. Häät maaliskuussa 2014. Pelaavat biitsilentistä ja käyvät kuntosalilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla