Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Tie miehen sydämeen käy Natalia Tolmatsovankin mukaan vatsan kautta. Kuvat: Natalia Tolmatsova
Tie miehen sydämeen käy Natalia Tolmatsovankin mukaan vatsan kautta. Kuvat: Natalia Tolmatsova

– On ihan eri asia lähteä syömään uuden deitin kanssa ravintolaan kuin viettää kahdestaan aikaa kotona, panopastabloggaaja sanoo.

Ensimmäiset treffit ja pastaa lautasella. Joitakin tilanne jännittää; entä jos kastiketta tippuukin rinnuksille?

Toiset taas nauttivat hetkestä täysin vapautuneesti. Natalia Tolmatsova on yksi heistä, joka uskoo siihen, että pasta on parasta deittiruokaa. Natalia on ruokakirjailija, joka pitää WTD-blogia ja on kehittänyt paljon keskustelua herättäneen panopastan eli lihapullapastan treffeille.

– Tällä kaatuu se pihtareinkin tapaus. Jos avokadopastan jälkeen itkettiin ja mentiin naimisiin, niin panopastan jälkeen tie käy korkeintaan sukupuolitautiklinikalle. Romantiikka on nössöille, hän kirjoittaa blogissaan.

Spagettia. Tomaattimurskaa. Jauhelihaa. Parmesaania. Mausteita. Panopastan ainesosat kuulostavat tavallisen pastan aineksilta, ja moni onkin ottanut jo kantaa reseptin sisältöön sekä nimeen sosiaalisessa mediassa.

Mikä pastastasi tekee niin panettavan, Natalia Tolmatsova?

– Salaisuus ei ole pelkässä ruokalajissa, vaan kokonaisuudessa: kutsu kotiin, intiimi tunnelma, vaivannäkö ruuan eteen, flirttailu kokkaamisen yhteydessä ja pullo punaviiniä. Tilanteessa on jännitystä, sillä on ihan eri asia lähteä syömään uuden deitin kanssa julkiselle paikalle ravintolaan kuin viettää kahdestaan aikaa kotona.

”Salaisuus ei ole pelkässä ruokalajissa, vaan kokonaisuudessa.”

Miksi kehitit panopastan?

– Panopasta syntyi konkreettisesta tarpeesta hurmata. Mutta koska kello oli jo paljon ja vain pieni lähikauppa auki, niin piti keksiä jotakin helppoa. Kaikki raaka-aineet löytyvät pienimmistäkin lähikaupoista ja panopastan tekeminen on todella nopeaa ja helppoa. Reseptiä on lähes mahdotonta mokata!

Kuinka usein kokkaat panopastaa?

– Itse olen elänyt sinkkuna nyt reilun vuoden ajan ja Tinder sekä deittailu ovat tulleet hyvin tutuksi. Treffeillä on tullut käytyä paljon. Yleensä matchit ovat olleet sen verran hyviä, että treffejä on ollut enemmän kuin yhdet. Olen todennut, että erottuminen joukosta on hyvä asia myös deittailussa. Uskon, että miesten kokatessa panopastaa naisille vaikutus on vielä tehokkaampi. Kokemukseni mukaan harva mies tekee treffeillä ruokaa, mikä on vähän sääli. Minut ainakin saisi sillä hurmattua!

– Nyt deittini tietää, mitä ajan takaa, kun tarjoan panopastaa, sanoo Natalia Tolmatsova.
– Nyt deittini tietää, mitä ajan takaa, kun tarjoan panopastaa, sanoo Natalia Tolmatsova.

Miten panopasta on toiminut?

– Ensimmäisellä kerralla panopastan vaikutus oli juuri nimensä mukainen. Kokeilin seuraavalla kerralla, että toimisiko homma uudestaan ja sehän toimi. Tämän jälkeen aloin tarkoituksella kokkaamaan panopastaa eri deiteille ja itseä huvitti suunnattomasti, miten aukoton teoriani on. Ruoka on kerännyt jokaiselta syöjältä valtavan hyvää palautetta.

Panopasta on maaliskuussa ilmestyvän Halparuokakirjan resepti. Kuinka edullista ruokaa se on?

– Halparuokakirjan toisen tekijän Alisa Wilskan kanssa tavoitteemme on ennen kaikkea kannustaa lukijat kokkaamaan enemmän itse, ja edullisuus tulee ikään kuin mukavana bonuksena. Kekseliäisyys, pieni vaivannäkö ja hävikin välttäminen ovat ne asiat, jotka tekevät Halparuokakirjasta halvan, eikä herkullisuus katso hintaa. Panopastan hinnaksi kahdelle hengelle tulee alle kymppi.

Panopastan resepti

eli lihapullapasta treffeille

kahdelle

  • 250 g spagettia
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 ruukku tuoretta timjamia
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1⁄2 dl raastettua parmesaania
  • voita lihapullien paistamiseen

Näissä pullissa ei säästellä timjamia.
Näissä pullissa ei säästellä timjamia.

1. Silppua timjami hienoksi. Mausta jauheliha timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Vaivaa sekaisin ja pyörittele pieniksi pulliksi. Vaivaamiseen kannattaa käyttää jauhelihan muovirasiaa, niin säästyy tiskiltä. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Paista lihapullat voissa pannulla mediumiksi. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja kuullota.

3. Kaada tomaattimurska pannulle ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla noin vartin ajan, kunnes lihapullat ovat sisältä kypsiä.

4. Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Lisää spagetti kastikkeen joukkoon, pyöräytä kunnolla sekaisin. Lisää parmesaani ja tarjoile heti.