Eiköhän hörpätä nämä kahvit ja sitten uutta matoa koukkuun! Kuva Shutterstock
Eiköhän hörpätä nämä kahvit ja sitten uutta matoa koukkuun! Kuva Shutterstock

Uudet sovellukset tekevät rakkauden etsimisestä hauskaa ja tehokasta. Näin deittailet oikein vuonna 2014!

Deittailusäännöt muuttuvat yhtä nopeasti kuin viime viikkojen sää. Suomi24-treffit kotikoneen ääressä ovat vaihtuneet kätevään Tinder-klikkailuun bussimatkalla, ja nykyään on ihan ok pitää monta viritystä käynnissä samaan aikaan. Refinery29-sivusto listasi deittailun uudet kuviot.

1. Älä odotuta

24/7-yhteiskunnassa on vähän hassua pitää kolme päivää taukoa ennen kuin vastaa viestiin – ihan kuin et olisi vilkaissutkaan puhelinta siinä välissä. Jos tavoitteena on löytää kumppani, odotusaika on pois tulevasta yhteisestä ajasta.

2. Vaihda moniajoon

Etsitpä rakkautta elävässä elämässä tai netissä, moniajolla deittailu on suotavaa. Vaikka Tinderissä olisi käynnissä kiivas viestittely, silmät kannattaa pitää auki myös ruokakaupassa käydessä. Tylsiä hetkiä ei tule koskaan, kun auki on monta kanavaa yhtä aikaa.

3. Ole oma itsesi

Tämä neuvo ei kuulostaa jo kuluneelta, mutta totta se on edelleen. Ei vatsalihasselfieitä, eläinkuvia tai muuta turhaa. Sinä itse riität, ja totuus paljastuu kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Match.comin hiljattain teettämän selvityksen mukaan kesäiset kuvat toimivat seuranhaussa talvisia paremmin. Nyt deittailusesonki on siis parhaimmillaan.

4. Älä jumiudu

Rakastutko aina tiettyyn ihmistyyppiin? Asiantuntijoiden mukaan mieli kannattaa kuitenkin pitää avoimena. Täydelliseltä vaikuttava deitti ei välttämättä ole se oikea. Sen sijaan, että mietit mitä haluat, mieti tarpeitasi. Ulkoiset seikat kuten ikä, ulkonäkö tai pankkitilin saldo saattavat olla kunnossa, mutta tärkeämpää on, että arvomaailmanne kohtaavat.

5. Pidä kiinni rajoistasi

Deittailun pitäisi tuoda elämään positiivista kierrettä. Jos homma maistuu puulta, lopeta.
– Huonot deittailijat valittavat deiteistään, mutta jatkavat heidän tapailemistaan, sanoo Match.comin parisuhdeasiantuntija Kate Taylor.
Hänen mukaansa kymmenen minuuttia riittää selvittämään, onko tyypissä potentiaalia. Tuntia enempää ei kannata tuhlata väärän ihmisen seurassa.

Lue myös:

Deittipalvelu Tinder koukuttaa jo varattujakin

Testasimme suosituimmat deittisovellukset – mikä sopii sinulle?

5 syytä, miksi deittailu oli ennen helpompaa

Tällaista on deittailu vuonna 2014