Olisiko tauon paikka? Kuva: Shutterstock
Olisiko tauon paikka? Kuva: Shutterstock

Yksi keino laittaa parisuhde jäähylle, on päättää tavata ainoastaan viikonloppuisin.

Pitäisikö erota vai yrittää vielä jatkaa yhdessä? Jotkut päätyvät tätä pohtiessaan ehdottamaan kumppanilleen aikalisää parisuhteesta. Psychology Today-lehden mukaan valtaosa tauon ottaneista pareista päätyy lopulta eroon. Silti, tai ehkäpä juuri siitä syystä, tauko on hyvä asia.

– Tauon aikana kumpikin on vapaa tekemään mitä haluaa, kuten eron jälkeenkin. Mutta tauolla pitäisi olla tilivelvollinen kumppanille ja halukas keskustelemaan, summaa parisuhde-ekspertti Steve Ward.

Psychologies listaa erityyppisiä taukoratkaisuja, jotka voivat toimia kituvan suhteen pelastuksena. Tulevaisuuttaan puntaroiva pari voi kokeilla esimerkiksi erilleen muuttamista, ainoastaan viikonloppujen viettämistä yhdessä ja erikseen lomailua.

Loppujen lopuksi valitulla taktiikalla ei ole niinkään väliä. Tärkeintä on, että tauko mahdollistaa mietintähetken ja omien tunteiden kuulostelemisen. Yksin ollessa pää selviää, ja parhaassa tapauksessa ihminen ymmärtää, mitä suhteessa on liikaa ja mitä taas tulee ikävä. Tauon myötä itsenäisyys voi korostua, mikä on tärkeää pariskunnan hyvinvoinnille; oma onnellisuus ei saisi riippua täysin toisesta ihmisestä.

Toisin sanoen: jos tauon pitäminen osoittautuu parisuhteen lopuksi, ei kyseinen parisuhde ehkä ollutkaan jatkamisen arvoinen.

Lähteet: Psychology Today, Psychologies

Lue myös:

Nämä yllättävät asiat voivat ennustaa eroa

Näin selviät erosta – 5 vaihetta

Sokkieron kokenut Laura Honkasalo: ”Miksei se voinut vain kuolla?”