Oletko törmäämässä jouluna oman sukusi ankeuttajaan? Kuva: Shutterstock
Oletko törmäämässä jouluna oman sukusi ankeuttajaan? Kuva: Shutterstock

Älä anna negatiivisten ja epäkannustavien sukulaisten tai perheenjäsenten pilata iloasi.

”Etkös sinä ole vieläkään valmistunut? Ohhoh, ovatpa hiuksesi ohentuneet! Tuollaisen tukevalanteisen kannattaisi kyllä välttää noita laskostettuja hameita. Aijai, miten tämä leipomasi kakku onkin päässyt näin kuivahtamaan?”

Yleensä jokaisesta sukutapaamisesta löytyy ainakin yksi negatiivinen ja epäkannustava setä tai täti, joka onnistuu hetkessä ankeuttamaan juhlat kuin juhlat. Vielä ikävämpää on, jos mielen matalaksi vetävä lannistaja onkin läheinen perheenjäsen.

Mitä silloin voin tehdä?

Oprahin ohjelmassa vierailleella kirjailija-juontaja Steve Harveyllä on yksinkertainen neuvo: lakkaa jakamasta itsellesi tärkeitä asioita ja tavoitteita näille epäkannustaville ihmisille.

– Kaikkein satuttavinta on, jos epäilijät ja vihaajat löytyvät omasta perheestä. Pikkumaisille ihmisille ei voi puhua suurista asioista ja unelmista, Steve sanoo.

Urallaan menestynyt ja Emmy-palkinnonkin voittanut Steve sanoo noudattaneensa neuvoa ja todenneensa sen kiistattomat hyödyt.

– Lakkasin jakamasta ajatuksiani ja tavoitteitani negatiivisten ihmisten kanssa. Jos kerron jollekin ideastani, ja hän keskittyy perustelemaan sitä, miksi idea ei voi toimia, lopetan keskustelun siihen paikkaan.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

Näin parannat itsetuntoasi sekunneissa

Tämän menestyvät naiset sanovat itselleen aina aamuisin

Kuusi lausetta, joilla pilaat itsetuntosi

Onko sinulla hyvä itsetunto? Näin saat sen selville