Huomioi pienet asiat. Se osoittaa, että välität. Kuva: Shutterstock
Huomioi pienet asiat. Se osoittaa, että välität. Kuva: Shutterstock

Kevät on muutoksen aikaa, mutta parisuhdetta ei kannata laittaa noin vain vaihtoon. – Ainakaan, jos kyse on vain alkuhuuman laantumisesta. Näillä jipoilla suhteesi puhkeaa uuteen kukoistukseen.

Cosmopolitanin parisuhdeasiantuntija Susan Trombetti listasi toimivia tärppejä parisuhteen elvyttämiseen.

1. Ylös ja ulos! Tehkää yhdessä jotain jännittävää. Adrenaliinin virtaaminen saa sinut kiintymään kumppaniisi enemmän.

2. Ottakaa ensitreffit uusiksi. Kun seuraavan kerran menette yhdessä ulos, pukeudu kuin ensimmäiseen tapaamiseenne. Laittautuminen saa kumppanin muistamaan, miten upea olet. Muistat itsekin varmasti, miten perhoset lentelivät vatsassa, kun kohtasitte ensimmäistä kertaa.

3. Jaa älyttömimmätkin salaisuudet. Kenestäkään ei voi tietää kaikkea edes vuosien yhdessäolon jälkeen. Avatkaa pullo hyvää viiniä ja jakakaa hauskimmat lapsuusmuistot sekä poskia kuumottavat salaisuudet. Salaisuuksien kertominen lähentää teitä entisestään.

4. Ole valmis kaikkeen. On mahdotonta pitää pelkästään samoista asioista, mutta joustaminen kannattaa. Kun katsot kumppanisi kanssa hänen lempielokuvansa kymmenettä kertaa, osoitat, miten paljon välität hänestä. Hyvässä lykyssä hän muistaa joskus tehdä vastapalveluksen.

5. Huomioi pienet asiat. Kun näet kaupungilla jotain, mistä kumppanisi voisi pitää, osta se hänelle. Kyse voi olla vain lehdestä, jonka kannessa on mielitiettyäsi kiinnostava asia. Se osoittaa, että ajattelet häntä.

Jos kaikki edellä mainitut on jo kokeiltu, voit vielä kokeilla Lovespankyn ohjetta ja lähteä armaan kanssa bilettämään oikein kunnolla. Menkää viikonloppuna ulos, tanssikaa klubilla, nojautukaa toisiinne hitaiden soidessa ja suudelkaa tanssilattialla. Ihan niin kuin silloin joskus! Jos klubien teinimeininki ei iske, valitkaa jokin muu juuri teille sopiva paikka.

Yksi onnen avain on myös siinä, että malttaa jättää murheet makuuhuoneen ulkopuolelle. Pidä huolesi, älypuhelimesi ja kirjasi pois sängyn lähettyviltä. Olkaa lähekkäin täydessä hiljaisuudessa, vaikka se tuntuisikin alkuun kiusalliselta tai tylsältä. Ilman häiriötekijöitä lähennytte muutamassa päivässä huomattavasti.

Lue myös:

Näin parannat parisuhdettasi 5 sekunnissa

Tsekkaa tästä, oletko onnellisessa parisuhteessa