Kiitos näistäkin töistä, kuuluu sanoa. Ja post it -lapuista kans! Kuva: Shutterstock
Kiitos näistäkin töistä, kuuluu sanoa. Ja post it -lapuista kans! Kuva: Shutterstock

Joskus, tai no okei, suurin piirtein koko ajan tulee valitettua. Lue tästä 7 hyvää syytä alkaa kiitolliseksi.

Nopeastihan sitä löytää kohenneltavaa arjestaan. Puolisosta. Työpaikasta. Ulkonäöstä, kodista, säätilasta ja rahatilanteesta.

Ja sitä rataa, listaa on helppo jatkaa.

Niin uskonnollisten ihmisten kuin elämäntapavalmentajien mainostama kiitollisuus on elämää keventävä asenne, jonka omaksumalla meno muuttuu nautittavammaksi. Tässä muutamia Lifehackin listaamia syitä harjoittaa klassikkolajia:

1. Kiitolliset ihmiset eivät tunne pakottavaa tarvetta vertailla tekemisiään muihin. Melko rauhoittava ajatus, eikö? Se, että vain sinulla on väliä.

2. Myös alamäet kuuluvat elämään, ja se on ihan ok. Kiitolliset ovat tajunneet, että onnellisuudessa on kyse ennemminkin tasapainosta kuin mistään tunnetilasta. Onnellisuus ei koostu vain yksittäisistä riemun hetkistä, vaan se merkitsee jotain pidempikestoista.

3. Oikea asenne auttaa sinua hyväksymään virheesi. Jep, olet epätäydellinen ja ihana. Mikäs sen mahtavampaa?

4. Kiitollisuutta harjoittavat ihmiset panostavat oikeasti ihmissuhteisiinsa. He ovat tajunneet, ettei täällä selvitä yksin.

5. Marmattamisen lopettanut ihminen on hoksannut, ettei kelloon ilmesty lisätunteja vaikka kuinka hakkaisi päätään seinään. Sen sijaan hän hyväksyy ja käyttää huolellisesti saamansa 24 vuorokauden tuntia. Ehtiihän siinä loppujen lopuksi vaikka mitä, ja aika tuleekin käytettyä tehokkaammin.

6. Asenteesta on apua hankalien ihmisten kohtaamisessa. Tarkastelet huonoa asiakaspalvelijaa aivan eri valossa, jos periaatteesi on, että jokainen tapaamasi tyyppi voi opettaa sinulle jotain.

7. Kiitollinen ihminen tietää olevansa tarpeeksi. Hän ei vietä elämäänsä säntäillen täyttämässä päänsä sisäisiä vaatimuksia. Kaikki tarvittava on jo tässä!

Kuulostaako hyvältä? Ei siis muuta kuin hyväksymään ja kiittelemään kaikkea sitä, mitä eteen tulee. Aloittelijan kannattaa lähteä liikkeelle helposti kiitollisuutta herättävistä aiheista, kuten hyvästä parisuhteesta tai vanhempien antamasta tuesta. Kokeneempi kiitollisuuden harrastaja voi sitten kokeilla erosta tai lapsuuden traumoista kiittelyä.

Lue myös:

Mistä olet kiitollinen? – Julkkikset kertovat

Huippusuunnittelija Jean Paul Gaultier: ”Asenne on paras asuste”

Parrakas nainen kamppailee asenteita vastaan: ”En aja partaani yhdenkään miehen tai naisen takia”