Hyvännäköinen nainenko ei ole luotettava? No eipä sen väliä, sillä mies lähtee treffeille joka tapauksessa. Kuva: Shutterstock
Hyvännäköinen nainenko ei ole luotettava? No eipä sen väliä, sillä mies lähtee treffeille joka tapauksessa. Kuva: Shutterstock

Naisen tyrmäävä ulkonäkö saatetaan tulkita merkiksi epäluotettavuudesta – mutta treffeille lähtöä se ei haittaa.

Nettideittiprofiilissa haluaa tietysti antaa parhaan mahdollisen kuvan itsestään – ja myös näyttää vetävältä. Liian hyvännäköinen profiilikuva voi kuitenkin olla iso virhe.

Connecticutin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että mitä viehättävämmäksi naisen nettideittiprofiilin kuva arvioitiin, sitä epäluotettavampana naista myös pidettiin.

Tutkijat testasivat asiaa 305 hetero-osallistujan voimin. Heidän arvioitavakseen annettiin kuvia naisista, jotka joko esiintyivät kuvissa omana itsenään tai joita oli joko kaunisteltu meikillä, kampauksella ja imartelelevalla valaistuksella.

Meikki ja valaistus toimivat ja saivat miehet arvioimaan kuvien naiset viehättävämmiksi. Kuvat saivat myös epäilemään naisten luotettavuutta. Siitä huolimatta miehet olivat valmiita lähtemään naisten kanssa treffeille – eli ulkonäkö oli treffikumppanin valinnassa olennainen seikka.

Naisten arvioinnissa kuvien parantelu toimi päinvastoin: naisten silmissä miehet olivat sekä viehättävämmän näköisiä että vaikuttivat luotettavammilta.

Refinery29 kertoo, että aiemmissa tutkimuksissa on myös havaittu, että miehet, jotka ovat valinneet deittiprofiiliinsa omakuvan eli selfien, vaikuttavat muiden silmissä esimerkiksi narsistisilta. Toisaalta narsistit pärjäävät usein deittimarkkinoilla hyvin, sillä he osaavat olla alkuvaiheessa hurmaavia. Uusi tutkimus lienee siis linjassa edellisten kanssa.

Lue myös:

Tämä on sittenkin yleisin tapa tavata kumppani

Nettideittailija, mieti kahdesti, jos tapaat tällaisen tyypin

Tällaisella kuvalla mies löytää Tinder-seuraa – suomalainen bloggaaja kokeili