Onko tässä tulevaisuuden uusi hittiammatti: Instagram-parisuhde? Kuva: Shutterstock
Onko tässä tulevaisuuden uusi hittiammatti: Instagram-parisuhde? Kuva: Shutterstock

Kauniit ja seksikkäät Instagram-parikuvat ovat nyt supersuosittuja. Ketkä niitä ottavat ja mitä kahden kauniin ihmisen lemmen seuraaminen somessa antaa meille?

Instagramissa on vuosien ajan tykkäilty selfieistä. Viime aikoina miljoonia seuraajia ovat kuitenkin saaneet käyttäjät, jotka esiintyvät kuvissaan yhdessä pariskuntana. Ammattimaiset kuvat myyvät parisuhdetta ja täydellisyyttä, ja kommenteissa toistuu usein merkintä #couplegoals.

Mutta miksi jonkun muun parisuhde voi olla tavoite? Voisi kuvitella, että paratiisirannoilla kuhertelevien mallien katseleminen saisi oman elämän tuntumaan ankealta. Jopa miljoonat tykkäykset kertovat kuitenkin toisin: onnea, seksiä ja seikkailuja tihkuville kuville on selkeästi tilausta.

Parisuhdeidyllejä on toki erilaisia. Kuvista löytyy niin seksikkäitä surffitukkia, uskovaisia reppureissaajia kuin lapsiperheen elämää. Listasimme tämän hetken kuusi kuuminta paria, joiden ammattinimikkeenä voisi olla täydellinen Instagram-parisuhde.

1. Alexis Ren & Jay Alvarrez

Pariskunnan kuvista ei puutu ruskettunutta ihoa, hiekkaisia pakaroita tai kiihkeitä suudelmia. Kaksikymppiset Alexis ja Jay matkustavat trooppisesta kohteesta toiseen. Miljoonat Instagram-seuraajat ja täydellisen parin imago takaavat sen, että sponsoreita reissuille riittää. Paratiisisaarien välissä söpöläiset piipahtavat esimerkiksi New Yorkiin Ralph Laurenin muotinäytökseen.

Nakuilun ja mallintöiden ohella he harrastavat laskuvarjohyppyjä ja silittelevät koiranpentuja.

 

👅

A photo posted by JAY ALVARREZ (@jayalvarrez) on

 

2. Samuel Taipale & Hildegunn Taipale

Suomalais-norjalaisen pariskunnan Instagram-tilit ovat täynnä henkeäsalpaavia maisemia ja luontoa. Myöskin tämä pariskunta elää ympäri maailmaa matkustellen. Viimeksi he seikkailivat Jordaniassa, työskennellen Visit Jordanialle. Valokuvaaja Samuel ikuistaa usein vaimonsa Hildegunnin jylhän maiseman yllä.

Vuosi sitten Ranskassa vihityn parin häävideo aiheuttaa kateellisia huokauksia. Hawajilla tavannut kiharahiuksinen pariskunta ja vanha linna Normandiassa. Siinäpä ainekset sadunomaiseen vihkitilaisuuteen.

 

Happy valentines y'all.

A photo posted by Hildegunn Taipale (@hilvees) on

 

3. Sally Mustang & Mitch Gobel 

Tämä boheemi taiteilijapariskunta ei arkaile kertoa seksielämästään. Australialaisen lemmenparin eroottiset kuvat ja kertomukset ovat kuitenkin paljastaneet joskus liikaa: Instagramin ylläpito on joutunut poistamaankin niitä kuvavirrasta. Mikäli moderoimaton sisältö kiinnostaa, voi Sex Is Art -kertomukset tilata suoraan omaan sähköpostiin.

@sallymustang Art - ‘The expression or application of human creative skill and imagination, typically in a visual form such as painting or sculpture, producing works to be appreciated primarily for their beauty or emotional power.’ We believe that #SexisArt, or rather the way that we create it through our images and writing, is art. Peoples interpretations of art are usually very varied and most great art is often considered controversial. Our writing and images are created through love, there’s obviously a very sexual aspect to the way we write, but those who can see through the physical aspect and consider the post on a whole can see the real beauty and defined art in our work. Nude paintings, drawing sculptures etc, have been considered art for hundreds, maybe even thousands of years. They all celebrate the human body and it’s beauty, and this was widely accepted throughout society, even churches and museums accommodated for this type of artwork. But this the 21st century, we have the power of the internet / social media and through that we have access to basically anything you could possibly think of, through a computer. It was inevitable that evolution within communication, or engineering, or art etc, would occur thanks to the internet. Our posts are a new perspective, for us and many others on the relationship of sex, as art. We fully believe that our post represent the very definition of art by being a creative expression in a visual and written form that evokes beauty and emotional power. The overall message behind what we’re doing is for freedom of expression, in an always criticising and controlling modern world. Of course we also want to promote love, connection and sexual exploration. Through our art we believe we can influence change and conversation, not just artistically but in peoples everyday life. This is art that can appeal to almost anyone with an open mind and we hope that people can not only appreciate, but also take something away from our work and use it in their own relationships. The body is beautiful, the mind is beautiful, movement is beautiful and in our minds, Sex is Art.

A photo posted by Mitch Gobel Resin Art (@mitchgobel_resinart) on

 

4. Murad Osmann & Natalia Zahkarova

Moskovalaispariskunta on jo parin vuoden ajan matkustellut päätoimisesti ottaen ilmiöksi muodostuneita Follow me to -kuvia.  Melkein joka kolkan kolunnut pari oli vastikään National Geographic Traveler -lehden kannessa.
Loppuvatkohan kuuluisat maamerkit kuvien taustalla pian kesken?

 

5. Neil Patrick Harris & David Burtka

How I Met Your Mother -sarjasta tuttu Harris ja ammattikokkina työskentelevä Burtka ovat seurustelleet reilusti yli kymmenen vuotta. Luksusta huokuvan matkustamisen sijaan heidän kuvien parasta antia ovat hellyttävät perhekuvat, joissa esiintyvät pariskunnan kaksoset Harper Grace ja Gideon Scott.
Halloweenin aikaan koko perhe pukeutuu mitä hauskimpiin asuihin, viime vuonna Star Warsin hahmoiksi. Aikaisempina vuosina teemana on ollut muun muassa Liisa Ihmemaassa ja Batman.

 

A long time ago in a Halloween far, far away....

A photo posted by Neil Patrick Harris (@nph) on

 

6. Taylor Swift & Calvin Harris

Kaipaako tämä superpari suurempia esittelyjä?
Pariskunnan yhteiskuva kipusi muun muassa Instagramin viime vuoden neljänneksi tykätyimmäksi kuvaksi, noin 2,5 miljoonalla tykkäyksellä.

 

Friendly relations between Scotland and America. @calvinharris

A photo posted by Taylor Swift (@taylorswift) on

 

 

 

On trendikästä hankkiutua eroon energiasyöpöistä ihmisistä – mutta keitä ne sellaiset oikein ovat?

Näin vuoden alussa sitä on liikkeellä: energiasyöpöistä ihmisistä eroon hankkiutumista. Heitä luvataan karistaa uudenvuodenlupauksissa, heitä kehotetaan välttelemään oman hyvinvoinnin nimissä – mutta tärkeä kysymys odottaa vastaustaan. Mikä hitsin energiasyöppö? Joku henkilö, joka uuvuttaa, selvästikin. Mistä tiedän, olenko se minä?

Psykologi Taru Helenius toteaa, että kyseessä olisi melkein gallupin paikka: eri ihmisten mielestä eri tyypit ovat kuluttavia.

– Mikä kellekin sopii! Minä saatan kokea kovin puheliaat ihmiset energiasyöppöinä, sinusta he ovat virkistäviä. Äänekkäät, huomiohakuiset ihmiset ovat monien mielestä kuluttavia. Samoin sellaiset, jotka valittavat paljon omista ongelmistaan kuuntelematta toista. Entäs arvaamattomasti käyttäytyvät tyypit – välillä ystävälliset, välillä piittaamattomat? Hekin voivat imeä energiaa.

”Mikä kellekin sopii!”

Energiasyöppö ei siis ole aivan pomminvarma diagnoosi. Joskus kysymys voi olla persoonallisuushäiriöstä tai poikkeuksellisen pahasta itsekeskeisyydestä, mutta ei aina. Saatan hyvinkin olla jonkun ihmisen uudenvuodenlupauslistalla kohdassa ”hankkiudu eroon”, vaikka olen mielestäni erittäin hyvä tyyppi enkä tietääkseni edes narsisti. On ilmeisesti vain tarkkailtava, vastataanko viesteihini enää.

Saako heitä karistaa elämästään?

On myös niin, että vaikea elämäntilanne saattaa tehdä kenestä tahansa tarvitsevan energiasyöpön, ainakin väliaikaisesti. Sellaista energiasyöppöparkaa ei ole reilua hylätä antamatta ensin palautetta. Yllättävän moni pystyy muuttamaan käytöstään.

Taru Heleniuksen mielestä voisi silti olla ihan fiksukin idea tehdä välillä inventaariota omasta elinpiiristään: siinä olisi hyvä olla mahdollisimman hapekkaita ja tasapainoisia ihmissuhteita.

–  Radikaaleja välirikkoja en kannata, mutta pehmeitä pesäeroja kyllä! Ystävyydessä on kyse saamisesta ja antamisesta. Aikaa on muutenkin niin vähän, että turhaa sitä on tuhlata ihmisiin, joiden seurasta jää paha mieli. 
 

Vierailija

Energiasyöppö on parjattu ihmistyyppi – mistä tietää, onko itsekin sellainen?

Erkki kirjoitti: Perinteisesti karistetaan seurasta köyhtyneet, sairastuneet ja menetyksiä kokeneet. He kun eivät jaksa kauheasti iloita ja haluaisivat vielä puhuakin asioistaan. Eivätkä ole hapekkaita ja tasapainoisia. Jokainen ihminen on joskus energiasyöppö. Kannattaisi karsia ne pinnalliset hörhöt, jotka punnitsevat vain omaa etuaan ja jaksamistaan. Media-alalla on energiasyöppöjä vaikka kuinka paljon. Välttäkää näiden seuraa niin paljon kuin mahdollista.Siellä on paljon mielisairaita,...
Lue kommentti
Erkki

Energiasyöppö on parjattu ihmistyyppi – mistä tietää, onko itsekin sellainen?

Perinteisesti karistetaan seurasta köyhtyneet, sairastuneet ja menetyksiä kokeneet. He kun eivät jaksa kauheasti iloita ja haluaisivat vielä puhuakin asioistaan. Eivätkä ole hapekkaita ja tasapainoisia. Jokainen ihminen on joskus energiasyöppö. Kannattaisi karsia ne pinnalliset hörhöt, jotka punnitsevat vain omaa etuaan ja jaksamistaan.
Lue kommentti

Yksi sai tietää puolison pettämisestä, toinen löysi itselleen uuden rakkaan. Naiset kertovat, mistä saivat voimaa erota huonosta suhteesta.

Vaikka tietäisi, että parisuhde on tuhoon tuomittu, ei eroaminen ole välttämättä helppoa. Huonoissa, jopa väkivaltaisissa, suhteissa pysytellään muun muassa pelon, taloudellisen epävarmuuden ja lasten takia – ja siksikin, että toivotaan tilanteen vielä kääntyvän hyväksi.

Eronneet ovat kertoneet Me Naisissa suhteen päättyneen johonkin yksittäiseen viimeiseen niittiin, kuten salatupakoimisen paljastumiseen, yhtäkkiseen reissuilmoitukseen – tai kuraisiin saappaisiin

Aina eron taustalla ei ole mitään yksittäistä hetkeä, joka olisi johtanut välittömään lähtöön. Osa eronneista on kertonut sinnitelleensä pitkään tuhoon tuomitussa suhteessa odottaessaan esimerkiksi tarvittavien rahavarastojen karttumista, asunnon löytymistä tai lasten kasvua. 

Kun kysyimme, mistä eronneet ovat saaneet voimaa lähteä vahingollisesta suhteesta, saimme hyvin vaihtelevia vastauksia. Muutama toistuva teema kuitenkin on: monelle eropäätökseen herättävä hetki on jokin puolison väkivallanteko, mutta eron lopullinen toteuttaminen on vaatinut ystävien tai muiden läheisten apua. 

”Viimeisellä pahoinpitelykerralla ymmärsin, että tulen lopulta pääsemään hengestäni, mikäli suhteeseen vielä jään. Tällä kertaa mies myös potki koiraani, ja se vain oli liikaa”, nelikymppinen nainen kirjoittaa kyselyvastauksessaan.

Hän kertoo saaneensa voimaa erota työtoveriltaan, jolle lopulta uskoutui.

Moni muukin vastaaja korostaa vastauksissaan, että läheisiltä ja jopa kaukaisemmiltakin tuttavilta on mahdollista saada apua lähtemiseen ja eron jälkeisen elämän aloittamiseen, jos vain uskaltaa kertoa tilanteestaan. 

Tällaisista asioista Me Naisten kyselyyn vastanneet suomalaisnaiset saivat voimaa lähteä huonosta suhteesta:

Halusin paremman elämän 

”Olen alkoholistin lapsi ja ajattelin, että koko elämäni ei voi mennä alkoholistin kanssa. Ensin isä, sitten puoliso.”

”Viimeinen lyönti oli lopullinen niitti. Ymmmärsin ettei hän pysty muuttumaan. Tärkeimpänä syynä silloiseen päätökseen pidän kuitenkin sitä, että ansaitsen parempaa. Parempi olla yksin. Onneksi löysin lopulta ihanan aviomiehen.”

”Olin jo pitkään tajunnut, ettei suhde ole terve eikä tule toimimaan, koska mies ei koskaan nähnyt itsessään mitään vikaa. Kysyin itseltäni, pystynkö olemaan loppuelämäni tai viiden vuoden päästä vielä hänen kanssaan ja haluanko tällaisen elämän, jossa minulla ei mitään arvoa. Vastaus oli aina ei. Tiesin, että eron jälkeen oloni ei voisi olla ainakaan huonompi. Päivääkään en ole katunut.”


Terapia herätti

”Kävin itse terapiassa. Siellä jossain vaiheessa ymmärsin, ettei rakastamaansa ihmistä saa kohdella noin ja että vuosien työ itseni kanssa oli romahtamassa nopeasti hänen kohtelunsa takia. Tapahtui myös väkivaltatapaus, jossa tajusin, että haluan elää ja olla olemassa. Suhde jatkui vielä sen jälkeen, mutta se herätti jotain minussa.”

”Sain uuden rakkauden myötä rohkeuden tehdä päätöksen.”

”Terapeuttini avulla ymmärsin, kuinka olen toiminut koko aikuisikäni puolisoani palvellen ja kadottaen itseni kokonaan. Terapeutin kysymys: ”Mikä tekee sinut onnelliseksi?” ja se, etten osannut vastata siihen, oli niin silmiä avaava, että eroprosessi lähti käyntiin.”

Puoliso jäi kiinni

”Vuosien jahkaaminen sai viimeisen niitin, kun ystäväni parikymppinen tytär ilmoitti minulle, että hän joutui hätistelemään miestäni kimpustaan työmatkani aikana. Tyttö näytti myös mieheni hänelle lähettämät rasvaiset tekstiviestit. Olen ikuisesti kiitollinen tytölle siitä, että hän kertoi asiasta minulle, jotta sain vihdoin voimaa erota.”

”Mies jäi kiinni pettämisestä, kun toinen tai oikeastaan kolmas nainen lähetti minulle viestin. Jotenkin tajusin, etten vain voi elää niin. Pettäminen, ja tapa jolla se tehtiin, oli myös niin iso loukkaus, että ymmärsin, että miehellä on isoja ongelmia ehkä myös itsensä kanssa. Muutama ystäväni tuki minua prosessissa tosi paljon.”

Rakastuin toiseen

”Olin jo vuosia haaveillut erosta, mutta päätöksen tein, kun tapasin uuden miehen. Uusi rakkaus tuli yllättäen ja kolahti kovaa, en ollut tiennyt, millaista rakkaus kahden ihmisen välillä voi olla. En elänyt päivääkään missään salasuhteessa, vaan ilmoitin heti silloiselle miehelleni, että tämä oli nyt tässä. Sain uuden rakkauden myötä rohkeuden tehdä päätöksen. Uusi rakkaus on nyt kestänyt melkein 10 vuotta, ja päivääkään en ole katunut.”

”Asioista ei voinut keskustella, ja viimeinen niitti oli käsiksi käyminen, jota en anna ikinä anteeksi. Tein eroa mielessäni useamman vuoden ja tapasin ihmisen, jonka kanssa pystyin keskustelemaan kaikesta. Tämä ihminen on tällä hetkellä elämäni sielunkumppani.”

”Ilman tätä ihanaa työkaveriani olisin tässä suhteessa varmaan edelleenkin, jos edes olisin hengissä.”

”Sain voimaa kolmannesta osapuolesta sekä ajatuksesta, että minä ja poikani olemme ansainneet onnellisen elämän ja että karmea suhde on lapseni lapsuutta. Uusi ihastus auttoi. Minulla ei olisi ikinä ollut voimaa lähteä suhteesta ilman, että sain toisesta voimaa  ja jotenkin myös itsekunnioitukseni takaisin.”

Sain ulkopuolisen näkökulman

”Salasin pitkään kaikilta sen, mitä neljän seinän sisällä tapahtuu. Jossain kohtaa aloin puhua asioista työkaverilleni, joka auttoi minua ymmärtämään, että kaikki vika ei ollut minussa ja etten ollutkaan niin paska, että minua oli vain pakko aina hakata. Ilman tätä ihanaa työkaveriani olisin tässä suhteessa varmaan edelleenkin, jos edes olisin hengissä. Kiitos hänelle siitä.”

”Pidin yhden kerran pääni ja lähdin siskojeni ja äitini avustamana siskoni tupareihin kotipaikkakunnalle. Sinä iltana tajusin, miten paha minun oli olla siinä suhteessa, ja miten suhde oli tuhonnut oman persoonani ja luonteeni. Vielä yksi keskustelu miehen exän kanssa, ja seuraavana päivänä pakkasin kamani ja muutin pois.”

”Eräs ilta miespuolisen ystävän seurassa antoi minulle voiman, jota tarvitsin. Sitä iltaa ennen suhde oli oikeastaan jo kuollut, mutta kulissia pidettiin yllä. Kun ymmärrys siitä iski tajuntaan, että en ollut vuoteen nauranut niin vapautuneesti ja tuntenut oloani niin rennoksi, sain vihdoin voimaa sanoa viimeisen kerran, että tämä oli tässä.”

Terveyteni petti

”Terveyteni oli jo kuukausia ollut todella huono. Ruoka ei pysynyt sisällä eikä lopulta edes maistunut. Laihduin yli kymmenen kiloa kuukaudessa. Tultuani sairaalasta kotiin makasin sohvalla huilaamassa, kun mies tuli sisälle ja sanoi jotain todella ikävää. Se oli se viimeinen niitti, silloin päätin tämän avioliiton olevan nyt tässä. Ja se päätös oli aivan kristallinkirkas.”

”Olin lopulta niin loppu henkisesti, että seuraava askel olisi ollut oma totaalinen romahdukseni. Vain itse tiedän, kuinka viimeisillä voimillani päätin pelastaa itseni ja lapseni.”

”Olin vain henkisesti niin loppu, että fyysinen terveyskin alkoi reistailla. Tuli muun muassa rytmihäiriöitä, joille ei löytynyt syytä.”