Me Naiset
|
Jenni Junkala
Ehkä tässä kokkaa sellainen pehmeä, maskuliininen mies. Kuva: Shutterstock
Ehkä tässä kokkaa sellainen pehmeä, maskuliininen mies. Kuva: Shutterstock

Pehmeä maskuliininen mies ja reipas naisellinen nainen – teille on nyt kysyntää!

Ensitreffit alttarilla -ohjelman toinen kausi alkoi tiistaina 2. syyskuuta. Ensimmäisessä jaksossa ohjelman psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio kertoi, että mukaan hakeneista naisista valtaosa oli etsinyt pehmeää maskuliinista miestä. Kysyimme jo suomalaisilta naisilta, mitä se oikein tarkoittaa. Mitä Maaret Kallio sillä meinasi?

– Naiset toivovat miestä, joka ottaa paikkansa mutta on samalla turvallinen ja perinteinen. Miehen pitää olla sellainen peräseinätyyppinen, johon voi nojata, kun tuuli tuivertaa ja elämä ottaa koville, mutta pelkästään se ei riitä. Hänen pitää myös osata osoittaa herkkyyttä ja tunteita, olla sensitiivinen toista ja itseä kohtaan, ohjelman asiantuntija avaa.

Hänen mukaansa muutkin kuin ohjelman naiset toivovat tällaista miestä. Moni saattaa tuntea pelkästään ääripäitä, siis miehiä, jotka ovat jompaakumpaa näistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Hakijat kuvailivat, että miehet, jotka ovat valtavan tunteellisia, herkkiä, kilttejä ja myötäileviä – yltiömäisen pehmeitä – eivät välttämättä tunnu turvallisilta. He eivät anna mitään vastusta tai aseta omia rajojaan. Toiset ääripäät taas ovat pelkkiä rajoja: määräävät ja ajattelevat, että nainen kuuluu nyrkin ja hellan väliin. Harvalle nykynaiselle tällainenkaan mies on ideaali.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pehmeä ja maskuliininen mies voidaan tulkita helposti täydelliseksi mieheksi, mutta sitä kuvaus ei tarkoita.

– Kyse on siitä, että halutaan enemmänkin ihminen kuin miesstereotypia. Se on minusta kasvavien poikien ja miesten kannalta ihanaa, että mieheyteen voidaan liittää myös herkkyys ja pehmeys. Miehilläkin on tunteet, ja hekin kaipaavat hellyyttä ja voivat loukkaantua tai pahoittaa mielensä. Miehetkään eivät ole soturityyppejä, jotka kestävät mitä tahansa.

– Mies, joka panee muttei pussaa, on kapea käsitys mieheydestä. Minun mielestäni pehmeä ja maskuliininen on paljon joustavampi.

Mutta jossain tarvitaan sitä kovaa maskuliinisuuttakin – nimittäin makuuhuoneessa.

– Joku kommentoi Twitterissä, että toimiikohan pehmeä maskuliinisuus sängyssä. Se oli mielestäni osuva kommentti. Ehkä siellä todella tarvitaan kovaa maskuliinisuutta, Kallio keventää.

Jos nykynaiset haluavat pehmeän ja maskuliinisen miehen, millaisesta naisesta sitten nykymiehet voisivat haaveilla?

– Naisvastakohta voisi olla reippaan feminiininen. Sopivasti itsekäs nainen, joka ei ole alistanut itseään tai tullut henkisesti alistetuksi mutta on samalla pehmeä ja emotionaalinen. Nainen, joka osaa asettaa rajat ja jossa on sopivasti monipuolisuutta, Kallio ehdottaa.

Siispä: pehmeä maskuliinin ja reipas naisellinen, teille on nyt kysyntää parisuhdemarkkinoilla, päättelemme.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin klo 21.00 Ava-kanavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla