Kuvat
Sanoma-arkisto
Aina ei mennyt Frendit-sarjan frendeilläkään hommat kavereiden kanssa niin sanotusti putkeen.
Aina ei mennyt Frendit-sarjan frendeilläkään hommat kavereiden kanssa niin sanotusti putkeen.

Kerro meille pahimmasta riidastasi ystävän kanssa – oli sen syy sitten iso, pieni, hämmentävä, dramaattinen tai ihan mitä vain.

Harvan mielestä riitely on erityisen mukavaa touhua. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kinastelu olisi automaattisesti pahasta. 

– Riiteleminen kuuluu kaikkiin tärkeisiin ihmissuhteisiin, totesi psykologi Tuija Matikka aiemmin Me Naisten haastattelussa.

– Ristiriitoja ei pidä missään ihmissuhteissa lakaista maton alle. Jos riitely auttaa kertomaan itselle painavista asioista, siitä voi olla paljonkin hyötyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aina riitelystä ei tietenkään ole mitään iloa kellekään. Syy kinastelulle voi olla vähäpätöinen, eikä nahina johda mihinkään. Sellainen oli esimerkiksi tämän jutun kirjoittajan riita vuosia sitten ystävän kanssa siitä, että kaveri palautti lainaamansa hiustenkuivaajan liian hitaasti takaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nelikymppinen Salla kertoi puolestaan menaiset.fi-sivustolla julkaistussa ET-lehden jutussa ajautuneensa ystävänsä kanssa välirikkoon, kun kaveri puuttui turhan paljon hänen elämäänsä. Aluksi ystävä oli tukenut Sallaa vaikeassa elämäntilanteessa hienosti, mutta lopulta kaveri meni auttamishalussaan liian pitkälle.

– Kun tulin kotiin, kaikki oli kotona hyrskynmyrskyn. Huonekalut oli järjestelty uudelleen, vaatteet ja astiat siirretty eri paikoille ja verhotkin vaihdettu. Olin järkyttynyt.

– Ystävä tarkoitti varmasti hyvää, mutta ajatus meni täysin pieleen. Ystävä loukkaantui ja itki, eikä pyytänyt anteeksi. Heitin hänet pihalle. Välimme olivat aika pitkään poikki.

Oletko sinä joskus joutunut pahemman luokan riitaan ystäväsi kanssa?

Siis sellaiseen, jonka takia olitte jonkin aikaa – tai olette jopa edelleen – välirikossa?

Johtuiko riita jälkikäteen katsottuna vähäpätöisestä pikkuasiasta vai kenties jostain mehukkaasta ja monimutkaisesta tapahtumaketjusta?

Pääsittekö riidasta kaverisi kanssa yli vai menivätkö välit poikki ikihyviksi?

Teemme ystävysten välisistä riidoista myöhemmin juttua ja haluamme kuulla tarinasi! Vastaa alla olevaan kyselyyn ja autat meitä samalla jutunteossa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla