Jos kumppanisi viestittelisi selkäsi takana jonkun toisen kanssa, pitäisitkö sitä pettämisenä? Vastaa ja selvitä, oletko samaa mieltä uskottomuuden rajoista kuin muut suomalaiset. 

On yksilöllistä, mikä on kenenkin mielestä pettämistä. Yhden mielestä raja kulkee suutelemisessa ja toisen seksissä. Kolmas saattaa ajatella, että jo pieni flirtti tai vieraan kanssa viestittely on pettämistä. 

Kerroimme aiemmin deittiekspertti Melanie Schillingin näkemyksestä, jonka mukaan parisuhteessa voi kokea myös niin sanottua ”mikropettämistä”. Termillä hän tarkoittaa näennäisesti pieniä tekoja, jotka voivat kuitenkin osoittaa, että ihminen on henkisesti tai fyysisesti keskittynyt suhteen ulkopuoliseen tyyppiin.

Vastakkaisiakin katsantokantoja asiaan löytyy. Seksologi Megan Stubbsin mukaan kumppanin pienten tekojen kutsuminen pettämiseksi on merkki liian pitkälle menneestä kontrollista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Jos kaiken luokittelee pettämiseksi, luo puolisolleen paineita käyttäytyä tietyllä tavalla, mikä voi johtaa tunnepuolen ongelmiin, Stubbs sanoo The Lilyn artikkelissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Millaiset teot ovat sinun mielestäsi pettämistä? Ovatko muut suomalaiset kanssasi samaa mieltä uskottomuuden rajoista? Laadimme testin, jolla voit verrata näkemyksiäsi pettämisestä muiden suomalaisten mielipiteisiin.

Kerro, ovatko alla olevat teot mielestäsi pettämistä. Klikattuasi sopivaa vaihtoehtoa testi kertoo saman tien, kuinka monta prosenttia muista vastaajista oli kanssasi samaa tai eri mieltä.

Jutun lopussa voit myös kertoa, mitä tunteita ja ajatuksia pettäminen sinussa herättää. Kommentteja voidaan käyttää Me Naisten jutussa.

1. 

2.

3.

4.

5. 

6. 

7. 

8. 

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Kysymystä 3 voisi ehkä hiukan tarkentaa: On eri asia, jos kumppani pitää yhteyttä eksäänsä tietämättäni, koska neuvottelee yhteisten lastensa asioista kuin jos pitää yhteyttä mistä tahansa muusta syystä. Ensimmäinen vaihtoehto on mielestäni todellakin sallittua, jopa toivottavaa, toinen ei missään tapauksessa.

Nainen, 37 v.

Kai ny vaikka kuulumisia saa kysyä ilman että semmosesta tarvis raportoida? Kyllä eksät on eksiä syystä, mutta en näe siinä oikein järkeä ettei vois olla toistensa kanssa tekemisissä, vaikka lapsia ei oliskaan. Kaikki erot ei kuitenkaan vaadi siltojen polttamista, varsinkin jos toinen on ollu ihan hyvä tyyppi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla