Sanoisitko näille kintuille kyllä vai ei? Kuva: Shutterstock
Sanoisitko näille kintuille kyllä vai ei? Kuva: Shutterstock

Ranskalaistutkimuksessa havaittiin, että kun naisella oli korkeakorkoiset kengät jaloissaan, mies myöntyi helpommin.

Nainen saattaa saada tahtonsa paremmin läpi korkokengät jaloissaan, vihjaa tuore ranskalaistutkimus.

Neliosaisessa tutkimuksessa testattiin, suhtautuvatko miehet eri tavalla, jos naisilla on jaloissaan matalat kengät, keskikorkeilla koroilla varustetut kengät tai korkeat korot.

Suhtautuivathan he.

– Naisten kengän koron koko vaikuttaa voimakkaasti miesten käytökseen, psykologi Nicolas Guéguen ranskalaisesta Bretagne-Sudin yliopistosta sanoo tutkimuksesta julkaistussa tiedotteessa.

Yhdessä kokeista naiset esimerkiksi pysäyttivät ohikulkijoita kadulla ja pyysivät näitä täyttämään kyselylomakkeen. Kun kyselyä ehdottaneilla naisilla oli matalat kengät, 25 miestä 60:stä pysähtyi ja osallistui kyselyyn. Viiden sentin korot saivat yli puolet miehistä pysähtymään ja kymmensenttiset korot peräti 83 prosenttia. Naispuolisten pysähtyjien määrä sen sijaan pysyi samana, vaikka kengät vaihtuivat korkeampiin

Syynä seksikkyys

Toisessa kokeessa puolestaan testattiin, pysähtyvätkö miehet auttamaan hanskansa kadulle pudottanutta naista. Kuten arvata saattaa, herrasmiehet auttoivat mielellään korot jalassa kulkenutta naista. Korot jalassa apua sai melkein jokaiselta mieheltä – matalissa koroissa vähän yli puolelta.

Tohtori Nicolas Guéguen arvelee ,että selitys korkojen vaikuttavuuden taustalla on yksinkertainen: naiset näyttävät korkokengät jaloissaan viehättävämmiltä, mikä saa miehet suostumaan helpommin. Guéguen on jatkanut tutkimuksiaan ja saanut lisävahvistusta epäilyilleen.

– Korkeat korot yhdistettiin voimakkaampaan seksikyyteen, yleiseen fyysiseen viehättävyyteen, rintojen viehättävyyteen, kauneuteen, viehättävyyteen muiden miesten silmissä ja haluun päästä treffeille, tohtori kertoi The Huffington Postille.

Koska tutkimus on ranskalainen, siitä ei suoraan voi päätellä, auttaisiko korkkareissa kulkeminen myös suomalaisnaisia saamaan tahtonsa paremmin läpi. Täällä käytännöllisyys on kuitenkin perinteisesti ollut suuressa arvossa. Parhaillaan juhlittava pikkujoulukausi saattaisi tosin olla loistavaa aikaa omille kenttätutkimuksille!

Lue myös:

Ei enää kipeitä jalkoja! Näin ostat mukavat korkokengät

Syy miesten parempaan suuntavaistoon löytyi: seksi

Miehet siivoavat tahallaan huonosti välttyäkseen kotitöiltä

Mistä tietää, rakastaako toista ihmistä vai onko vain rakastunut? Eroasiantuntija vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin rakkaudesta. 

Mitä rakastuminen on? 

– Rakastuminen on reaktio, joka tapahtuu kehossa ja mielessä, määrittelee erotutkija Marika Rosenborg. 

Hän on julkaissut vastikään kirjan Sinä selviät kyllä (Hidasta elämää), jossa käy läpi rakkautta erojen näkökulmasta.

”Rakastuminen haihtuu aina.”

Rosenborgin mukaan keskuudessamme on sarjarakastujia, jotka lähtevät helposti hormonivirtojen vietäväksi uudelleen ja uudelleen. Tällaiset ihmiset tarvitsevat aina uuden annoksen rakkautta ja jäävät helposti koukkuun tunteeseen. 

– Rakastuminen on mielestäni ainoana syynä huono pohja parisuhteelle tai naimisiin menemiselle, sillä rakastuminen haihtuu aina. Sen sijaan tarvitaan rakastamisen taitoja. 

Rakastaminen merkitsee pysyvyyttä, turvallisuutta ja kumppanuutta. Onnistuneiden parisuhteiden kannalta olisi tärkeää, että ihmiset puhuisivat siitä, mitä tarvitsevat parisuhteilta. 

Mistä sitten tietää, rakastaako toista ihmistä vai onko vain rakastunut?

Rosenborgin mukaan ei ole kehitetty mittareita, joka auttaisi tietämään onko rakkaus "oikeaa". Ihmisellä on oikeus määritellä se itse.

Monesti rakastuneena hehkutetaan: ”Minusta ei ole koskaan aiemmin tuntunut tältä”. Aika usein ihminen pystyy vasta jälkikäteen arvioimaan, oliko kyseessä aito rakkaus vai esimerkiksi pyörremyrskyromanssi. 

Kuinka montaa ihmistä voi rakastaa elämänsä aikana? 

– Vaikka kuinka montaa! Ei sille ole mitään rajaa. Osa ihmisistä on alttiimpia rakastumisen prosessille kuin toiset, Rosenborg kertoo. 

Onko mahdollista elää saman kumppanin kanssa koko loppuelämä? 

– Koko elämän kestävä parisuhde saman ihmisen kanssa on edelleen monen ihmisen toivelistan kärjessä, ja haluamme uskoa siihen, Rosenborg kertoo.

Hänen mukaansa elinikäinen parisuhde ei ole mahdoton, mutta sellaisen ylläpitäminen on entistä haastavampaa, kun ihmiset elävät yhä vanhemmiksi.

– Ihmisten parisuhdekäsitys on monimuotoistunut, ja nykyään on entistä enemmän polyamorista rakkautta ja avoimia suhteita. 

Rosenborg kuitenkin uskoo, että oikein rakennettu parisuhde voi kestää vaikka läpi elämän. 

Vierailija

Rakastuminen on huono pohja naimisiinmenolle – eroasiantuntija kertoo syyn

Minua viisaampi on sanonut, että rakkaus tulee ja menee, ystävyys on ikuista. Itse menin naimisiin rakkauden huumassa ja eihän se jatkunut sitä kahta vuotta kauempaa. Lopulta olimme avioliitossa, jossa molemmat ihmettelivät, miksi alunperinkään kuvittelimme voivamme elää onnellisina ikuisesti. Onneksi erosimme, ennen kuin teimme toistemme elämästä pahemman helvetin. Nyt muutamien "rakastumisten" ja niiden hiipumisten jälkeen olen vasta käsittänyt, että puolison pitäisi ennemmin olla se...
Lue kommentti

Oliko tavoitteissasi kivuliaaseen eroon kiinnijääminen? Tästä muistilistasta on hyvä lähteä liikkeelle.

1. Pidä yhteyttä.

Lähde liikkeelle vaivaannuttavan tiiviistä yhteydenpidosta. Käytä kaikkia mahdollisia viestimiä rajoittamatta kommunikointia pelkkiin pitkiin puheluihin. Myös hänen työsähköpostinsa ja Instgraminsa ovat kelpo osoitteita muistutuksille olemassaolostasi.

2. Kiellä kaikki.

Sulkeudu täysin ja anna negatiivisten tunteidesi patoutua. Purkautumisvaiheesta tulee paljon jännempää.

3. Ehdota yhteenpalaamista…

…joka toinen päivä. Muuta mieltäsi niin usein kuin mahdollista ja jätä viimeisistä käänteistä hänen vastaajaansa vuoroin syyllistäviä, vuoroin rakastavia ääniviestejä.

4. Puhu ex-kumppanistasi pahaa.

Kerro vahvasti väritetty ja eksääsi demonisoiva versio tapahtumista kaikille, jotka suostuvat kuuntelemaan. Sujauta joukkoon henkilökohtaisia salaisuuksia, joita olette jakaneen keskenänne onnellisina aikoina.

5. Avaudu hänen lähipiirilleen.

Hänen kavereihinsa törmätessäsi anna palaa. Onhan heidän hyvä tietää näkökulmasi asiaan.

6. Vakoile.

Tarkista päivittäin hänen kuulumisensa somesta. Pidä samalla silmällä hänen perheensä, futiskavereidensa ja lukioaikaisen ihastuksen puuhia.

7. Sulje ystäväsi ulos elämästäsi.

Pysyttele kaukana ymmärtäväisistä kuuntelijoista. Heillä on tapana nopeuttaa erosta selviämistä huolestuttavan paljon.

8. Tee itsellesi soittolista yhteisistä biiseistänne.

Kuuntele sitä aina hereillä ollessasi.

9. Lukittaudu kotiisi.

Älä lähde ulos. Ihmisten tapaaminen saattaa viedä ajatuksesi pois olennaisesta ja pahimmillaan piristää.

10. Laiminlyö itseäsi.

Jätä syöminen ja nukkuminen vähemmälle. Kärsiminen asiaan.