Me Naiset
|
Lotta Kvist
Jos toivoo onnellista avioliittoa, kannattaa valita nuorempi tai samanikäinen puoliso. Kuva: Shutterstock
Jos toivoo onnellista avioliittoa, kannattaa valita nuorempi tai samanikäinen puoliso. Kuva: Shutterstock

Ei kannata valita itseään paljon vanhempaa puolisoa, jos uutta australialaistutkimusta on uskominen.

Avioparit, joilla on suuri ikäero, ovat todennäköisemmin onnettomampia kuin suurin piirtein samanikäiset puolisot, kertoo The Independent. Lehden artikkeli pohjaa 13 vuotta kestäneeseen tutkimukseen, johon osallistui tuhansia australialaisia pariskuntia.

Samanikäisten pariskuntien eduksi todettiin se, että näissä suhteissa molemmat osapuolet olivat keskenään enemmän yksimielisiä elämän isoista päätöksistä, kuten lastenhankinnasta ja kulutustottumuksista. Pienen ikäeron puolisot selvisivät myös paremmin kriiseistä, kuten esimerkiksi äkillisistä talouden notkahduksista.

Tutkimuksesta selvisi myös, että nuorempien vaimojen kanssa olevat miehet olivat onnellisimpia. Sen sijaan itseään vanhempien vaimojen kanssa olleet miehet osoittautuivat vähiten tyytyväisiksi avioliittoihinsa pitkässä juoksussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijat yllättyivät siitä, että sama toimi myös toisin päin: vanhempien siippojen kanssa aviossa olevat naiset olivat hyvin tyytymättömiä, kun taas nuorempia miehiä heilastelevat naiset olivat reilusti tyytyväisempiä liittoihinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimus siis osoitti, että molempia sukupuolia viehätti enemmän nuorempi puoliso.

Deittiasiantuntija James Preece selitti lehdelle, että liika ikäero aiheuttaa sen riskin, että suhteen osapuolet haluavat eri asioita. Hänen mukaansa reilusti eri ikäisten puolisoiden kypsyystasot voivat vaihdella dramaattisestikin, ja mustasukkaisuus- ja rahariidat voivat olla yleisiä.

Tasapainon löytäminen vaatii halua tehdä kompromisseja ja oppia toiselta.

Tutkimus käynnistyi vuonna 2001, ja parien tyytyväisyyttä mitattiin joka vuosi.

 

 

Vierailija

Kerrompa faktan teille ikämiehet: 999/1000 teistä näyttää ihan ikäiseltään tai jopa hieman vanhemmalta. Luulette vain näyttävänne nuoremmalta. Joo, se yksi tuhannesta on oikeasti nuoremman oloinen, mutta te muut, katselkaa ihan omaa ikäluokkaanne vaan tai hieman vanhempaa.

Kaunis Plus kokoinen nainen

Olen 53 vuotias mies ja mielestäni nuorekas ja komea. Onko epäkohteliasta ja sivistymätöntä jos ihailen 40 - 45 ikäisiä naisellisia ja muodokkaita naisia. En ajattele pelkästään seksuaalisesti vaan, kuinka plus kokoinen huoliteltu nainen on kaunis ja itsevarma. Haluaisin saada tästä asiallisen keskustelun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla