Jos ujostuttaa, deittailu saattaa onnistua parhaiten kotisohvalta. Kuva: Shutterstock
Jos ujostuttaa, deittailu saattaa onnistua parhaiten kotisohvalta. Kuva: Shutterstock

Introvertti voi löytää kumppanin netistä – vaikka joutuukin todennäköisesti poistumaan mukavuusalueeltaan.

Nettideittailuun kuuluu vapaaehtoinen itsensä esittely kuvin ja sanoin, joten voisi kuvitella, että moiseen pystyy vain ulospäin suuntautunut.

Deittailuekspertti, tohtori Christine Hartman kuitenkin kertoo Mashablelle , että nettideittailussa on etunsa myös sisäänpäin kääntyneille tyypeille eli introverteille.

– Uusien ihmisten kanssa keskustelu voi olla introvertille raskasta. Netissä ensikeskustelut voi hoitaa kirjallisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös pari vuotta sitten Hiljaiset: Introverttien manifesti -kirjan kirjoittanut Susan Cain on samaa mieltä – oman kodin rauha saattaa olla introvertille rennompi paikka tavata uusia ihmisiä kuin täpötäysi baari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mashable kokosi yhteen vinkit, joiden avulla hiljaisemmallakin käy flaksi bittimaailmassa:

1. Ole rehellinen

Susan Cain kehottaa jo kirjassaan introverttejä olemaan rohkeasti omia itsejään – ei esittämään ulospäin suuntautunutta. Moni introvertti tekee tämän virheen nettideittiprofiilissaan.

Christine Hartman kehottaakin kertomaan persoonallisuudestaan Myers-Briggsin tyyppi-indikaattorilla, koska se on monille tuttu, ja silloin profiilia tutkivan on helppo ajatella, että tuo tyyppi muistuttaa siskoa/äitiä/ystävää.

2. Kerro kiinnostuksen kohteistasi yksityiskohtaisesti

Deittiprofiilien pahin vika on yleensä se, että niissä pysytään hyvin yleisellä tasolla. Ei kerro vielä kovinkaan paljon, että ihminen tykkää katsoa elokuvia ja laittaa ruokaa. Ei kannata pelätä sitä, että vaikuttaa liian oudolta – joku saattaa etsiä juuri kaltaistasi tyyppiä!

3. Kokeile yhteensopivuutta mittaavia sivustoja

Jos ajatus tuhansista profiilin vilkuilijoista ahdistaa, voi olla hyvä kokeilla deittisivustoa, joka ehdottaa kumppaneita yhteensopivuusalgoritmin perusteella. Myös jollekin tietylle asialle tai harrastukselle omistautuneet sivustot voivat toimia – tosin niissä on usein paljon vähemmän potentiaalisia kumppaniehdokkaita.

4. Tunnista toinen introvertti

Jos haluat löytää jonkun kaltaisesi, etsi merkkejä introverttiudesta: tiettyjä harrastuksia tai vaikka profiilikuvaa, jonka tarkoitus ei ole esitellä meikkiä tai vatsalihaksia.

5. Poistu mukavuusalueelta

Kaikkien neuvojen äiti, mukavuusalueelta poistuminen, pätee myös nettideittailussa. Vaikka ajatus sivustolle kirjautumisesta voi tuntua epämiellyttävältä, tunne kyllä kaikkoaa pian. Nettideittailu ei ole ollut noloa enää pitkään aikaan, joten kannattaa keskittyä sen hyviin puoliin: saat etsiä tosirakkautta kotisohvan suojasta.

6. Saatat joutua tekemään ensimmäisen siirron

Introverttien, erityisesti miesten, saattaa olla vaikeaa pyytää kiinnostavaa tyyppiä treffeille. Netissä kynnys on kuitenkin matalampi, eikä hylkäämistä kannata jäädä murehtimaan – aina kaikki eivät suostu tai vastaa, ja se on ihan ok.

7. Tule puoliväliin vastaan

Nettideittiprofiilin perusteella ei välttämättä pysty päättelemään juuri mitään sen takana olevasta ihmisestä. Siksi turhia ennakkoluuloja kannattaa välttää. Suhtaudu avoimesti kaikkeen, mitä tulee vastaan. Vaikka itsestä tuntuisi hermostuneelta, huomio kannattaa keskittää siihen, että toisella olisi hyvä olla – silloin oudossa tilanteessa on helpompi viihtyä.

8. Etsi kaltaistasi keskustelijaa

Jotkut introvertit puhuvat enemmän, jotkut vähemmän – keskustelutyylejä on lukuisia. Siksi kannattaa etsiä sellaista tyyppiä, jonka kanssa tuntuu siltä, että keskustelu luistaa hyvin alusta asti.

Lue myös:

Kumppanina introvertti? – Käännä luonne-ero voitoksi

Ujous ei ole este – ole rohkeasti hiljainen ja menesty

Tunnetko introvertin? Pidä hänestä kiinni

Sisältö jatkuu mainoksen alla