Kenen kanssa oikein kirjoittelet? Kuva: Shutterstock
Kenen kanssa oikein kirjoittelet? Kuva: Shutterstock

Ole varovainen, ettet kapsahda petturin kaulaan.

1) Hän kutsuu sinua kullaksi...

... jo muutaman sähköpostin jälkeen. Rakkautta ensimmäisestä postista  vai vähän ahdistavaa? Kuinka todennäköistä on, että sielunkumppanuus rakennetaan kahdella maililla? Ole varuillasi ja kyseenalaista imelä lirkuttelija ja kullittelija, joka ei vielä voi mitenkään tuntea sinua.

2) Hän näyttää Brad Pittiltä. Tai Angelinalta.

Tai Ryan Goslingilta, Scarlett Johanssonilta, George Clooneyltä... Ymmärsitkö jujun? Luultavasti et chattaile Hollywoodin hunksin tai kaunottaren kanssa, vaan joku on varastanut profiilikuvansa netistä.

3) Hän ei suostu lähettämään kuvaansa.

Miksi? Jos luottamus on jo rakennettu monella sähköpostilla, tähän ei pitäisi löytyä mitään syytä. Ehkä hän onkin oikeasti naimisissa. Pelkää kuvansa myötä paljastuvansa. Hälytyskellot! Kai ne soivat jo?

Lue myös: Netistä 50 treffikumppania löytänyt paljastaa: Näistä merkeistä tunnistat huijarin

4) Hän ansaitsee liikaa.

Vaikkapa triplasti, mitä suomalainen keskiansio, 3 100 euroa kuussa, on. Mitänköhän työtä hän tekee ansaitakseen tulonsa? Kuka ylipäätään rehentelee palkallaan nettideittailessa?

5) Hän ei osaa kirjoittaa.

Ainakaan niin kuin aikuinen ihminen kirjoittaisi. Ehkä Mika 37-vee onkin oikeasti tirskuva Tytti, 12 vuotta, kavereineen?

6) Hän kirjoittaa liian hyvin.

Suomessa nettiprofiilitekstejä ei vielä juurikaan osteta, mutta ulkomailla tätä varten on jo perustettu omia yrityksiä. Haluatko tutustua ihmiseen, joka on maksanut hyvin muotoillusta mainoksesta, vai sellaiseen, joka on vuodattanut sydänverensä itse tuhertamaansa nettideitti-ilmoitukseensa?

Lue lisää: Ole tarkkana: Nettideittiprofiilin saattaa kirjoittaa ammattilainen

7) Koko juttu haiskahtaa.

Kuuntele vaistojasi, niillä osut oikeaan. Jos joku tyypissä hämmentää, kysy suoraan ja arvioi tilanne uudestaan saamasi vastauksen valossa.

Jotta nettideittailu ei tuntuisi liian pelottavalta tämän seitsemän kohdan listan jälkeen, on hyvä muistaa: kaikki eivät ole huijareita, ja välillä eteen sattuu oikea kultakimpale.

Osittainen lähde: Telegraph

Lue myös:

Koukussa nettideittailuun: "Minulla voi olla kolmet treffit päivässä"

Oliko tavoitteissasi kivuliaaseen eroon kiinnijääminen? Tästä muistilistasta on hyvä lähteä liikkeelle.

1. Pidä yhteyttä.

Lähde liikkeelle vaivaannuttavan tiiviistä yhteydenpidosta. Käytä kaikkia mahdollisia viestimiä rajoittamatta kommunikointia pelkkiin pitkiin puheluihin. Myös hänen työsähköpostinsa ja Instgraminsa ovat kelpo osoitteita muistutuksille olemassaolostasi.

2. Kiellä kaikki.

Sulkeudu täysin ja anna negatiivisten tunteidesi patoutua. Purkautumisvaiheesta tulee paljon jännempää.

3. Ehdota yhteenpalaamista…

…joka toinen päivä. Muuta mieltäsi niin usein kuin mahdollista ja jätä viimeisistä käänteistä hänen vastaajaansa vuoroin syyllistäviä, vuoroin rakastavia ääniviestejä.

4. Puhu ex-kumppanistasi pahaa.

Kerro vahvasti väritetty ja eksääsi demonisoiva versio tapahtumista kaikille, jotka suostuvat kuuntelemaan. Sujauta joukkoon henkilökohtaisia salaisuuksia, joita olette jakaneen keskenänne onnellisina aikoina.

5. Avaudu hänen lähipiirilleen.

Hänen kavereihinsa törmätessäsi anna palaa. Onhan heidän hyvä tietää näkökulmasi asiaan.

6. Vakoile.

Tarkista päivittäin hänen kuulumisensa somesta. Pidä samalla silmällä hänen perheensä, futiskavereidensa ja lukioaikaisen ihastuksen puuhia.

7. Sulje ystäväsi ulos elämästäsi.

Pysyttele kaukana ymmärtäväisistä kuuntelijoista. Heillä on tapana nopeuttaa erosta selviämistä huolestuttavan paljon.

8. Tee itsellesi soittolista yhteisistä biiseistänne.

Kuuntele sitä aina hereillä ollessasi.

9. Lukittaudu kotiisi.

Älä lähde ulos. Ihmisten tapaaminen saattaa viedä ajatuksesi pois olennaisesta ja pahimmillaan piristää.

10. Laiminlyö itseäsi.

Jätä syöminen ja nukkuminen vähemmälle. Kärsiminen asiaan.

 

Hiljennä valittaja, aivojesi tähden!

Valittaminen on tärkeä osa ihmisyyttä.

”Mieli on mestari luomaan toiveita, standardeja ja olettamuksia kaikesta siitä, mitä emme voi hallita”, kertoo psykologi Shawn T. Smith Psychology Today -lehdessä.

Se, etteivät toiveet toteudu, saa meidät kitisemään, olivat odotukset realistisia tai eivät.

Mutta tiesitkö, että märinän kuunteleminen ei ainoastaan raasta hermojasi, vaan on myös haitaksi aivoillesi?

Purnaus stressaa aivoja

Ongelma piilee mäkätyksen luomassa stressireaktiossa, kertoo Psychology Spot.

B-rapun naapurin moikkaamattomuudesta vaahtoava anoppisi saa aivoissasi aikaan hälytystilan, kun hypotalamus-aivolisäke-lisämunuaiskuori-akseli (tuttavallisemmin HPA-akseli) aktivoituu uhalta suojautuakseen. HPA-akseli vapauttaa herätessään stressihormoni kortisolia. Sen tarkoitus on suojella.

Ikävä kyllä stressitilanteen jatkuessa pitkään (eli jos anoppi jatkaa ja jatkaa valitusta) kortisolin määrä nousee turhan korkeaksi. Reaktio taas tappaa hermosolujasi.

Tee palvelus aivoillesi. Hiljennä inisijä ihmisystävällisemmäksi.

Usein voivottelijan kanssa keskustellessa joutuu huomaamaan, että optimistiset vinkit tyrmätään ilman harkintaa. Valittaja ei halua apua. Hän tarvitsee lähelleen korvaparin, johon kipata viimeisimmät synkistelyn aiheet.

Aivot eivät kuormituksesta pidä. Ne hämmentyvät entisestään, kun hyökkäys ei ota laantuakseen.

Siksi kannattaa tehdä palvelus aivoilleen ja hiljentää inisijä ihmisystävällisemmäksi. Se onnistuu esimerkiksi näin:

Ehdota valittajalle kisaa siitä, kumpi pystyy listaamaan nopeammin sata asiaa, josta on kiitollinen tällä viikolla. Valittajan vaihtoehdot rajoittuvat haasteen hyväksymiseen tai totaaliseen jäätymiseen. Sinä ja aivokemiasi selviätte joka tapauksessa voittajina.