Se on ohi nyt. Kuva: Sanoma-arkisto
Se on ohi nyt. Kuva: Sanoma-arkisto

Jos psykologin merkit kuvaavat suhdettanne, avioliittonne saattaa loppua ensimmäisen kuuden vuoden aikana.

Onnellisen avioliiton salaisuus saattaa hyvinkin olla se, että kun riidellään, riidellään hyvin. Ei iskemällä toista vyön alle, puuttumalla vanhoihin piikkeihin lihassa, nöyryyttämällä, satuttamalla ja ilkeilemällä. Siis riidellään sillä tavalla rakentavasti.

Tätä mieltä on muun muassa yhdysvaltalainen tunnettu psykologi ja yliopistoprofessori John Gottman. Hänen nimeään kantava instituutti on tutkitun parisuhdetiedon mekka, ja Gottman itse on omistanut aiheelle viimeiset 40 vuotta.

Vaikka käytössä olisi kaikki tarvittava tieto onnellisista parisuhteista, ei sekään takaa suhteen onnistumista. Gottmanin mukaan neljä merkkiä paljastaa, että avioliitto saattaa olla ajautumassa umpikujaan.

1. Kritiikki. Kritisoit kumppaniasi, mutta et ole itse valmis kantamaan vastuuta.

2. Halveksunta. Katsot puolisoasi alaspäin.

3. Puolustelu. Suojelet itseäsi ja tekoasi esittämällä uhria tai närkästymällä.

4. Vetäytyminen. Vetäydyt kumppanistasi henkisesti. Et halua keskustella tunteistasi tai ajatuksistasi.

Soivatko kellot? Tutkija kutsuu merkkejä mahtipontisesti ilmestyskirjan neljäksi ratsastajaksi, jotka ennustivat loppua. Jos neljä kohtaa kuvaavat suhdettasi, tulette todennäköisesti eroamaan seuraavan 6 vuoden aikana avioliiton solmimisesta, Gottman ennustaa. Hänen tutkimuksiensa mukaan avioliitoista puolet loppuu ensimmäisen 7 vuoden aikana.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

Saako ihan hyvästä liitosta lähteä?

Se on ohi! 8 arkipäiväistä merkkiä paljastavat, että on aika erota

Uusi someilmiö: superelämä eron jälkeen