Venäjällä avioitunut naispari pukeutui valkoisiin hääpukuihin – kuten tämänkin kuvan morsiamet tekivät. Kuva: Shutterstock
Venäjällä avioitunut naispari pukeutui valkoisiin hääpukuihin – kuten tämänkin kuvan morsiamet tekivät. Kuva: Shutterstock

Ensimmäiset lesbohäät aiheuttivat kohun sukupuolivähemmistöjä sortavalla Venäjällä.

Sukupuolivähemmistöihin kuuluva pari onnistui kiertämään lakia ja kipaisemaan vihille, vaikka samaa sukupuolta olevien parien avioliitot on kielletty Venäjällä.

Naimisiin meneminen onnistui, koska toinen naisista on transsukupuolinen. Hän syntyi miehenä ja on asiakirjojen mukaan edelleen mies, vaikka saakin hormonihoitoa.

– Muodollisesti avioliitto oli miehen ja naisen välinen, mutta käytännössä kahden naisen välinen, sanoo pietarilaisen sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavan Vyhod-järjestön edustaja Anna Anisimova, uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Kyseessä olivat ensimmäiset (sukupuolivähemmistöjen häät) Venäjällä. Molemmat morsiamet olivat pukeutuneet valkoiseen häämekkoon.

Pietarilainen kaupunginvaltuutettu Vital Milonov reagoi voimakkaasti hääuutiseen.

– Tämä on loukkaus tuhansia venäläisiä perheitä kohtaan! Aion vaatia liittoa mitätöitäväksi.

Milonov oli aiemmin näkyvästi ajamassa viime vuonna Venäjällä voimaan astunutta "homopropagandalakia". Laki kieltää "perinteisistä arvoista poikkeavan seksuaalisuuden" edistämisen.

Laki kieltää myös ulkomaalaisia homopareja adoptoimasta lapsia Venäjältä ja estää adoptiot myös yksin asuvilta, mikäli henkilö asuu maassa, jossa homoliitot ovat sallittuja.

Lähteet: Yahoo News, Yle, Ilta Sanomat

Lue myös:

Uusi Putous-tähti Antti Holma: "Homoutta ei pidä peitellä"

Naispari löysi onnen nelikymppisinä

Pehmittääkö uusi kirja epäilijät tasa-arvoisen avioliittolain puolelle?

Jaana Pelkonen ei luovuta: naimisiin vasta, kun kaikilla on samat oikeudet