Naispyskopaatti tietää tasan tarkkaan, mistä naruista vetää. Kuva: Shutterstock
Naispyskopaatti tietää tasan tarkkaan, mistä naruista vetää. Kuva: Shutterstock

Naispuolinen psykopaatti osaa peittää persoonallisuushäiriönsä miespuolista paremmin.

Kuinka monta naispuolista psykopaattia, fiktiivistä tai oikeaa, sinulle tulee mieleen? Tuskin kovinkaan montaa. Leffoissa ja kirjoissa naispsykopaatit ovat lähinnä muutama säännön vahvistava poikkeus. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki psykopaatit olisivat miehiä.

Psychology Todayn mukaan yksi sadasta ihmisestä täyttää psykopatian kriteerit, joten on itse asiassa hyvinkin mahdollista, että elämässäsi on naispuolinen psykopaatti. Meidän on kuitenkin helpompi tunnistaa mies- kuin naispsykopaatit, koska mielikuvamme psykopatiasta perustuu mieshahmoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jotta voisit tunnistaa, onko pomosi tai lääkärisi (molemmat ammatteja, joissa on poikkeuksellisen paljon psykopaatteja!) kenties naispuolinen psykopaatti, on tärkeää ymmärtää kaksi olennaista eroa mies- ja naispsykopaattien välillä:

1. Narsismi: suorasanaisuus vs. kaksinaamaisuus

Kaikki psykopaatit ovat narsistisia, mikä tarkoittaa, että he uskovat olevansa muiden yläpuolella. Naispuoliset psykopaatit osaavat kuitenkin peittää tämän piirteensä miehiä paremmin. Siinä missä miespsykopaatit kehuskelevat avoimesti saavutuksillaan ja kertovat sinulle päin naamaa, kuinka paljon parempia ovat, naispsykopaatit pitävät narsisminsa paremmin piilossa. He saattavat hymyillä ja kehua sinua kasvotusten, mutta usko pois – selän takana he pitävät itseään sinua parempana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Aggressio: fyysinen vs. henkinen väkivalta

Miespuolisten psykopaattien aggressio ilmenee suoremmin fyysisenä väkivaltana, kun taas naispuoliset psykopaatit verhoavat aggressionsa ihmissuhdepeleihin. Väkivaltaisen käyttäytymisensä vuoksi miespuoliset psykopaatit joutuvatkin naispuolisia useammin vankilaan.

Naispsykopaatit eivät suinkaan ole puhtoisia pulmusia, heidän aggressionsa vain on vähemmän ilmeistä. He levittelevät juoruja ja manipuloivat sinua mitä moninaisimmin tavoin niin, että saatat alkaa epäillä omaa mielenterveyttäsi. He tietävät tasan tarkkaan, mistä naruista vetää saadakseen haluamansa. Ja jos he eivät saa tahtoaan läpi, he uhkaavat satuttaa itseään.

Olennaisin ero mies- ja naispsykopaattien välillä on siis, että naiset osaavat pitää persoonallisuushäiriönsä paremmin piilossa. Ei silti kannata tehdä liian nopeita johtopäätöksiä, vaikka työkaverisi levittelisi sinusta juoruja. Hän saattaa olla yksinkertaisesti kusipää.

Vierailija

Tuleepa näitä narsisti- ja psykopaattijuttuja nykyään.

Joitakin vuosia sitten ns. seksitutkijat olivat yleisesti sitä mieltä, että seksiä pitää olla ainakin 4 kertaa viikossa. Nyttemmin ovat hieman järkiintyneet tässä asiassa. Jotkut heistä ovat havahtuneet huomaamaan, ettei siinä ole mitään vikaa jos ei aina tee mieli.

Tai ajatelkaa nyt vaikka kuinka naurettavilta monet aikaisemmat vaatemuoti-ilmiöt näyttävät, näin jälkikäteen katsottuna. Helposti sokeudutaan asioille.

Vierailija

Voisiko psykopaatilta diagnosoida piilevän transsukupuolisuuden käyttämiensä menetelmien perusteella? Ja lievittäisikö sukupuolenkorjausleikkaus dysforia-ahdistuksesta johtuvaa psykopaattista käyttäytymistä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla