Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Ilman muita et menesty, sanoo Forbes-lehti.

Olet urasi keskivaiheilla, koulutettu, osaava ja hyvä ihmisten kanssa. Mutta silti jokin menee pieleen. Et ehkä etene urallasi haluamaasi vauhtia tai huomaat kaipaavaasi uusia haasteita.

Forbes-lehti listasi yleisimmät neuvot, jotka saavat kenen tahansa loistamaan urallaan.

Aloita opettelemalla tuntemaan itsesi. Omat mieltymyksesi ja tulevaisuuden toiveesi vaikuttavat paitsi valintoihisi, myös siihen miten muut sinua kohtelevat. Et todennäköisesti ole työssäsi maailman paras, muttet huonoinkaan. Usko itseesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitse työpaikkasi oikein. Arvioi omat kykysi realistisesti. Mieti, missä olet hyvä ja millä osa-alueilla taas haluaisit kehittyä. Mieti, mitä tuleva mahdollinen työ antaa sinulle ja mihin se sinua urallasi vie. Ota mieluummin askel eteenpäin kuin askel taaksepäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älä polta siltoja takanasi

Verkostoidu. Et voi koskaan kiittää menestyksestä yksin itseäsi. Tarvitset aina muita edetäksesi urallasi.  Listaa ihmiset, jotka uskovat sinuun ja kykyihisi, ja jotka ovat valmiita suosittelemaan sinua myös muille. Ole valmis tekemään itse sama palvelus myös toisille.

Koska tarvitset muita, et voi käyttäytyä kuin itserakas ääliö tai narsisti. Älä koskaan polta siltoja takanasi.

Ota ohjat omiin käsiisi. Toiset ihmiset ovat seuraajia, toiset johtajia. Jokaisen pitäisi pystyä päättämään edes siitä, mitä omassa elämässä tapahtuu.

Ja vielä, menestys ei tule itsestään. Sen eteen pitää tehdä töitä.

Lue myös:

Pomo, älä häiriköi työntekijöitä kuuden jälkeen

Onko viehettävä ulkonäkö paras keino menestyä työelämässä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla