Tiedät jo, kenet haluat. Enää pitäisi saada hänet kiinnostumaan sinusta. Ruotsin tunnetuin mentalisti Henrik Fexeus antaa vinkit kevätheilan kellistämiseen.

1. Kuvittele, että olette jo yhdessä

Jos haluat vaikuttaa rennolta hänen seurassaan, heivaa tuleekotästäikinämitään-stressi ja kuvittele, että teillä on jo romanttinen suhde. Tämä on varma ja nopea kikka itsevarmempaan olemukseen.

2. Älä ajattele itsellesi kilpailijoita

Vältä kielteisiä mielikuvia itsestäsi, kun hän on lähellä. Kun uskot olevasi viehättävä, olet sitä. Myös tunteilla on tapana tarttua. Kun sinä olet rento ja hauska, myös ihastuksesi on sitä seurassasi.

Seksuaalinen veto­voima ei ole kiinni täydellisen kauniista kasvoista tai litteästä vatsasta. Kun ihminen on miellyttävä, hän myös alkaa näyttää siltä.

3. Pakota hänet ajattelemaan seurassasi seksiä

Ripottele puheesi joukkoon adjektiiveja ja verbejä, jotka tuovat mieleen seksin: kuuma, kostea, kova, liukua, työntyä... ja sitä rataa. Tämä voi kuitenkin vaatia hieman harjoittelua, jottet vaikuta siltä, että sinulla on Touretten syndrooma.

4. Luo välillenne koskettelusuhde

Mitä luontevampaa teille on koskettaa toisianne, sitä helpompi teidän on ajautua vaikkapa pussailemaan. Aloita koskettelu kuitenkin varovaisesti: aluksi hipaise häntä vain vahingossa neutraaliin paikkaan kuten käsivarteen tai olkapäähän. Kohta voit jo taputtaa häntä luontevasti olkapäähän tai halata.

5. Ajattele itsesi seksikkääksi

Tee mielikuvaharjoitus. Mieti, mitä tekisit ihastuksesi kanssa, jos sinulla olisi käytössäsi tyhjä hotellihuone ja tunti aikaa. Jep, nyt saa ajatella tuhmia.

Lataa kaikki kuumat mielikuvasi johonkin tiettyyn sanaan. Seuraavan kerran kun tarvitset vahvistusta sille, että olet universumin hotein beibsi, ajattele tuota tiettyä sanaa. Kehosi muistaa tunteen ja sähköistää hetkessä olemuksesi.

Viettelyn jalo taito – 168 vinkkiä, miten saat hänet julkaistiin 2.5.

Elämäni surkeimmat treffit, Iida Åfeldt ajattelee ja hörppii kahvia. Mies on kutsunut Åfeldtin kaljalle, vaikkei Iida edes pidä oluesta. Kun laskun aika tulee, mies toteaa jämptisti, että hänen kahdeksan euron kaljansa ja Åfeldtin euron kahvi maksetaan erikseen...

Uhriutumista kotitöistä, kisaa ja kiistaa vapaa-ajan käytöstä... Kilpailuasetelma muodostuu parisuhteeseen helposti. 

Huomasiko hän, että raadoin jälleen keittiössä? Kuka saikaan viime viikolla vaihtaa kotityöt kavereiden kanssa rillutteluun? Menevätkö nallekarkit tasan? 

Parisuhteeeseen syntyy helposti kilpailuasetelma. Tietoista tai tiedostamatonta kisaa käydään vapaa-ajasta, kotitöistä, rahasta ja siitä, kuka on oikeassa milloin mistäkin pikkuasiasta lähteneessä väittelyssä.

Väestöliiton parisuhdetutkija ja psykoterapeutti Heli Vaaranen arvioi, että kilpailuasetelma johtuu usein arvostuksen puutteesta parisuhteessa.

– Olemme Suomessa huonoja jakamaan arvostusta omalle puolisolle. Ihmettelen aina, että keneltä se olisi pois.

”Mieheni ajattelee, että voittaja on se, jolla on isompi palkka, eli hän.”

Kehun, kiitoksen ja arvostuksen puute nousi esiin myös Me Naisten kysyessä naisilta siitä, millaiset asiat ja teot loukkaavat parisuhteessa eniten. Näin kolmekymppiset naiset kuvailivat Me Naisten jutussa arvostuksen puutetta:

”Minua loukkaa, kun puolisoni ei arvosta tekemisiäni. Hän ei kehu minua koskaan eikä ymmärrä vitsailujani.” 

”Eniten satuttaa kumppanin tapa antaa ymmärtää, että minun työni tai harrastukseni ovat aina toisella sijalla. Ensimmäisenä tulevat hän ja hänen uransa.”

Kumpikin voi huonosti

Parisuhteessa kisaaminen voi myös olla riitelemisen synonyymi. Kilpailua tulee samoista aiheista kuin riitaa, eli rahasta, kotitöistä ja vapaa-ajasta. Esimerkiksi tällaisista aiheista suomalaisnaiset kertovat ottavansa matsia parisuhteissa:

”Meillä on klassinen kilpailuasetelma uhriutumisesta, aiheena mikäpä muukaan kuin kotityöt. Kumman marttyyrinviitta heilahtaa uljaimmin?”

”Mieheni ajattelee, että voittaja on se, jolla on isompi palkka, eli hän. Sen mukaan päätetään, missä asutaan ja miten koko elämä menee. En ole tähän suostunut, ja niinpä asumme eri maissa.”

”Ajankäytöstä on tullut riitaa sen jälkeen, kun suhteeseen tuli lapsia.”

”Kilpailemme siitä, kumpi on käyttänyt enemmän aikaa elämästään lasten hoitamiseen. Tai vaippojen vaihtamiseen.”

”Kun ostin sijoitusasunnon, mieheni halusi ostaa oman.”

”Aina Trivial Pursuitia pelatessa alamme kilvoitella kohti voittoa: kumpi tässä onkaan fiksumpi? Tyhmää, tiedän!”

”Ajankäytöstä on tullut riitaa sen jälkeen, kun suhteeseen tuli lapsia. Lasketaan niitä iltoja, joita toinen saa olla ulkona, kun toinen jumittaa kotona lasten kanssa.”

Eroon kisaamisesta

Lautapeliä pelatessa tai lenkkipolulla huhkiessa heräävä kilpailuvietti ei yleensä aiheuta mökötystä kummempaa parisuhdekriisiä. Jatkuva ja joka asiaan ulottuva kisaaminen sen sijaan tekee elämästä vaikeaa. 

– Silloin kumpikaan ei voi hyvin, ei edes se, joka siellä tunkiolla kukkoilee, Heli Vaaranen sanoo. 

Ensimmäinen askel kilpailuasetelman keskeyttämisessä on ongelman huomaaminen. 

– Toinen askel on juttelu kumppanin kanssa ja sen ymmärtäminen, että kilpaileminen ei voi jatkua loputtomasti, Vaaranen toteaa.

Peliä ei ole menetetty, vaikka kumppani ei heti muuttaisi käytöstään vähemmän kilpahenkiseen suuntaan. Yksipuolinenkin päätös siitä, ettei enää ryhdy kilpailemaan oman rakkaan kanssa, voi Vaarasen mukaan auttaa.