Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Jos haluat selvittää treffikumppanisi urheilullisuuden, valitse ensimmäinen deittipaikka huolella.

"Olen sporttinen ja viihdyn salilla ja lenkillä...”
Niinhän ne kaikki sanovat nettitreffisivustoilla. Miten selvittää totuus, kun profiilikuvan sixpack on voitu hankkia Photoshopista eikä maratonpuhelukaan paljasta aerobista kestävyyttä?
Sovi ensimmäiset treffit paikkaan, jossa totuus paljastuu väistämättä. Tässä kolme vaihtoehtoa.

1. Drinkit smoothie-baarissa

”Laitetaanko macaa vai lucumaa? Vai ehkä vehnänorasta?”
Smoothie-baarissa paljastuu treffikumppanisi todellinen ter­veystietämys – tai ainakin avoimuus uusille, terveellisille makuelämyksille. Jos tyyppi lamaantuu jo menua lukiessa, superfoodit tuskin löytyvät hänen ruokakaapistaan.

Vaikka supersmoothiet eivät olisikaan entuudestaan tuttuja treffikumppanillesi, tässä paikassa paljastuu hänen asenteensa: kumoaako hän tottuneesti vai ennakkoluuloisesti terveysjuomansa? Vai ehdottaako suorinta tietä lähimpään sporttibaariin?

2. Kävelylenkki maastossa

Reipas happihyppely sulattaa alkuhermostuksen ja kertoo toisesta enemmän kuin sata huolella laadittua sähköpostiviestiä. Kävely paljastaa perusfaktat hetkessä: löytyykö deitin vaatekaapista ensimmäistäkään ulkoilutaminetta? Alkaako huohotus jo ensimmäisessä loivassa ylämäessä?

Kävelylenkki valottaa myös sitä, onko teillä samanlainen rytmi. Kuljetteko luontevasti yhtä tahtia rinnakkain, vai johtaako toinen? Ehkä hän tuleekin aina askeleen perässä. Jos askeleenne sopivat yhteen, satunnaiset hiljaiset hetketkään eivät haittaa – vaihtuvathan maisemat kuitenkin.

3. Treffit kiipeilyhallissa

Todellinen sporttisuus testataan sopimalla ensitreffit kunnon hikitreeniin. Jos deittisi on mainostanut maratontaustaansa, voitte sopia treffit lenkkipolulle. Totuus paljastuu viimeistään parin kilometrin jälkeen. Voitte treffata myös molemmille uuden lajin parissa, vaikka kiipeilyhallissa. Ottaako hän haasteen vastaan ja valloittaa seinän? Vai alkaako valitus ennen kuin valjaat ovat päällä?

Sporttitreffien suurin etu on siinä, että liikunta saa kehon
erittämään mielihyvähormoni dopamiinia. Samaa ainetta, jota erittyy rakastuessa! Kun olette valloittaneet kiipeilyseinän, kehosi hyrrää mielihyvähormoneja. Treffit ovat onnistuneet joka tapauksessa – seurasta riippumatta. Kunhan myös itse lunastat deitti-ilmoituksesi lupaukset.