Me Naiset
|
Marjut Laukia
Toukokuussa avioituneiden tähtien liitto ei ole alkanut kovin auvoisasti. Kuva: Reuters
Toukokuussa avioituneiden tähtien liitto ei ole alkanut kovin auvoisasti. Kuva: Reuters

Tässä neuvoja mustasukkaisuusdraaman keskellä painiskeleville Kanye Westille ja Kim Kardashianille.

Tosi-tv-julkkis Kim Kardashian ja räppäri Kanye West menivät vasta toukokuussa naimisiin, mutta Radar Onlinen mukaan liitto kärsii ongelmista jo nyt.

Huhujen mukaan Kanye vahtii vaimonsa jokaista liikettä – mies on jopa asentanut Kimin kännykkään GPS-sovelluksen, jonka avulla hän voi seurata vaimonsa liikkeitä reaaliajassa.  Sen lisäksi puhelin soi vähän väliä, kun räppäri kyselee Kimin menojen perään – ja se luonnollisesti ahdistaa tuoretta rouvaa.

Jo aiemmin Hollywood Life tiesi kertoa, että Kanye yrittää myös kontrolloida Kimin uraa ja julkisuuskuvaa. Mies esimerkiksi halusi, että Kim pysyi heidän tyttärensä North Westin syntymän jälkeen poissa julkisuudesta, jotta tämä voisi palata parrasvaloihin entistä näyttävämmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ettei tässä nyt vain olisi kyse siitä perinteisestä eli mustasukkaisuudesta? Mikäli näin on, tässä vinkkejä, joiden avulla ikävistä tunteista voi päästä eroon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Keskustelkaa

Väestöliitto suosittelee nostamaan kissan rohkeasti pöydälle ja käymään avointa keskustelua. Ideana on, että kumpikin oppisi ymmärtämään paremmin kumppaninsa tunteita ja tarpeita. Myös väärinkäsitykset tulevat korjatuiksi.

Syyttely, ivailu ja vahtiminen eivät johda mihinkään. Kanyen olisi hyvä tunnustaa mustasukkaisuutensa, mikä auttaisi myös Kimiä ymmärtämään tilanteen. Kimin olisi hyvä kertoa miehelleen, ettei ole hylkäämässä tätä, vaikka hänellä onkin omia menoja.

2. Estä vahtiminen

Kim tekee väärin, jos antaa miehensä vahtia häntä. Se vain vahvistaa mustasukkaisen hylätyksi tulemisen pelkoa. Toisen luottamuksen voi myös yrittää herättää ottamalla hänet mukaan.

Suhteen alussa pari saattaa kokea symbioottisen tilan eli he tuntevat olevansa yhtä puuta. Se on normaalia, mutta yhtä normaalia on, ettei tila jatku ikuisesti. Väestöliiton mukaan irroittautumiseen auttaa se, että kertoo toiselle, ettei ole lähdössä pois suhteesta, mutta haluaa omaa tilaa. Toista voi kunnioittaa myös erillisenä yksilönä.

3. Tehkää säännöt

Kun Kim on saanut kerrottua Kanyelle, miltä kyttääminen tuntuu, parin kannattaa tehdä säännöt tulevaisuuden varalle – yhdessä. Luovuuden käyttö on sallittua. Miten aiotte selvitä tulevaisuudessa vastaavista tunteista ja tilanteista?

Psychology Todayn mukaan  hyvät, yhdessä sovitut säännöt auttavat mustasukkaista tuntemaan, että hänkin pystyy vaikuttamaan asioihin sen verran, ettei tilanne pääse välttämättä kärjistymään. 

Yksi keskustelu tuskin riittää, joten aiheeseen täytyy palata usein ja muovata rajoja vähitellen sellaisiksi, että mustasukkainen osapuoli ei enää hermostu sellaisesta käytöksestä, jonka hänen kumppaninsa kokee itselleen täysin normaaliksi. Rakkauden lisäksi tähän tarvitaan kärsivällisyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla