Asiantuntijan vinkit ja parhaat opaskirjat Sen Oikean etsijälle.

Olet fiksu, hauska, kaunis – ja sinkku, vaikka haluaisit parisuhteen. Epäreilulta tuntuu. Missä niitä elämänkumppaneita oikein pyörii?

Ihmissuhdetaitokursseja järjestävän Jäänmurtajat-yrityksen Karla Nieminen ei välttämättä luottaisi baareihin rakkauden etsinnässä.

– Baareissa on kyllä yleensä helppoa tavata ihmisiä, mutta siellä täytyy aloittaa tutustuminen tyhjästä, kun tietää ihmisestä vain ulkonäön. Ei voi arvata, onko hän samanhenkinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ystävissä voi olla vaikka miten erihenkisiä tyyppejä, mutta parisuhteessa ihminen on onnellisin, jos kumppanilla on samanlaiset arvot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Samanhenkisiä kannattaa etsiä vaikka kaverin kaverin bileistä tai yhteisistä harrastuksista. Yhdessä tekeminen on erityisen hyvä juttu: kun lähtee mukaan vaikka musiikkitapahtuman tai jonkun tempauksen järjestämiseen, tutustuu varmasti ihmisiin, joita samat asiat kiinnostavat, Karla miettii.

Karla ei ollut itsekään mikään synnynnäinen sosiaalisten suhteiden sulavin taitaja. Yläasteella hän innostui self help -kirjallisuudesta huomattuaan, että sai niistä sai hyviä vinkkejä itseluottamuksen ja rentouden lisäämiseksi.

Apua oppaista 

Karla listasi Me Naisille vinkkejä kirjoista, joista on apua erityisesti romanttisiin päämääriin: 

Lois P. Frankel: Kiltti tyttö ei pääse pomoksi, 101 tapaa hävitä miehelle (Nice Girls Don't Get the Corner Office: 101 Unconscious Mistakes Women Make That Sabotage Their Careers)
"Agressiivisesta nimestään huolimatta täynnä ystävällisiä itsevarmuusvinkkejä ja ohjeita siitä, miten antaa pätevä vaikutelma. Vinkit ovat käyttökelpoisia myös miehille ja muuallakin kuin työelämässä, esimerkiksi juuri deittailussa."

Neil Strauss: Pelimies (The Game, Penetrating the Secret Society of Pickup Artists)
"Tämä kirja ei sovi kaikista herkimmille, mutta on mukava kurkistus miesten maailmaan ja tutustumisen mestarien oppeihin. Kirjailija Strauss soluttautuu pelimiesyhteisöön, missä miehet opettavat tosiaan tutustumaan naisiin. Joukossa on huonoja melko ilkeitäkin vinkkejä, mutta paljon myös hyviä neuvoja, jotka toimivat niin verkostoitumisessa kuin miestenkin iskemisessä."

Kaikki Leil Lowndesin kirjat, esim. Good-bye to Shy; How to be a People Magnet tai How to talk to Anyone
"Leil Lowndes oli nuorena todella ujo. Nykyään hän on kysytty luennoitsija ja psykologian tohtori. Hän kertoo ymmärrettävästi, miten olla rohkeampi, keskustella ihmisten kanssa ja tutustua romanttisessa mielessä kiinnostaviin tyyppeihin."

Dale Carnegie: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa (How to win friends and influence people)
"Ihmissuhdetaitokirjojen ehdoton klassikko, joka kertoo enimmäkseen keskustelutaidoista, ei niinkään tutustumisesta. Tämäkin kirja on aggressiivisesta nimestään huolimatta sisällöltään todella ystävällinen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla