Me Naiset
|
Me Naiset
Siinä sulle tilaa! Kuva: Shutterstock
Siinä sulle tilaa! Kuva: Shutterstock

Joskus kiinnostuksen kohteet sanovat sillä tavalla. Se on aina paha merkki. Onko mitään tehtävissä?

Tässäpä romanttinen klassikko: ”Tarvitsen vähän tilaa.” Lauseessa ei yleensä ole kysymys siitä, että tilaa tarvitseva henkilö haluaisi mennä hetkeksi ulos. Oikeita tulkintoja on vanhan perimätiedon mukaan kaksi:

a) Hän on epävarma suhteenne tulevaisuudesta.
b) Hän haluaa erota.

Jos klassikkohenkisen lauseen kanssa tulee samaan syssyyn selitys  työprojektista, joka vie seuraavan kahden viikon aikana paljon aikaa, plus rauhoittelut päälle, ei kannata tuhota heti hänen puhelinnumeroaan: hän on luultavasti oikeasti kiireinen. Mutta jos lause on enemmän tyyppiä ”nyt on vähän sekava tilanne, olet kyllä mahtava tyyppi mutta nyt täytyy vähän nollata tilannetta ja ottaa omaa tilaa”, hän ei ole kiinnostunut sinusta tai hän on kiinnostunut jostain ihan muusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten reagoida?

Joten mitä tehdä, kun vastapuoli alkaa puskea tilantarvepuhetta, ja haluaisit itse vielä jatkaa juttuanne? Parisuhdesivuston deittiekspertti neuvoo seuraavaa, ota onkeesi tai unohda:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

EI NÄIN
- Älä kysy, miksi hän tarvitsee tilaa.
- Älä hermostu.
- Älä ala saman tien vedota tai syytellä.

VAAN NÄIN
- Lopeta kohteliaasti keskustelu aiheesta, ei sieltä tule mitään tyydyttävää.
- Älä tekstaa, tsättää, soita tai lähetä savumerkkejä.
- Jos hän ottaa yhteyttä ja haluaa tavata, pelaa sinä puolestasi: "Nyt on aika paljon muuta tälle viikolle. Olisi kyllä kiva nähdä, kävisikö ensi viikon sunnuntaina iltapäivällä?"

Seuraava askel

Juu-u, pelailemistahan se. Mutta mitäs aloitti itse! Tilantarvekortin käyttö kuulostaa vahvasti pelaamiselta sekin. Siksi ei ole järkeä vastata suoruudella: jos haluaa pysyä tilanteessa edelleen mukana, anna hänelle paljon enemmän tilaa, kuin hän pyysi.

Mitä sillä aikaa tehdään, kun romanttinen intressi nauttii omasta tilasta? Silloin keskitytään kaikkeen muuhun. Olo tuntuu masentuneelta, pettyneeltä ja epäkiinnostavalta, mutta paras neuvo on keksiä itselleen paljon tekemistä. Vanhoja kavereita? Uusi deitti? Jotain, jota olet meinannut jo pitkään tehdä. Täsmälleen sen kokoisessa tilassa kuin sinulle sopii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla