Hyvin teeskennelty! Kuva: Shutterstock
Hyvin teeskennelty! Kuva: Shutterstock

Mies voi osoittaa tunteensa ostamalla intiimin alusvaatelahjan, mutta sama ei toimi toiseen suuntaan: sukat ja bokserit ovat hirveän arkisia. Tutkittu on!

Listataanpa romanttisia lahjoja miehelle, joku toivoo Kaksplus-vauvalehden keskustelupalstalla.

Leija, painepesuri, hierontaa, viiniä, matkoja, viskiä, lippu lempibändin keikalle, lahjakortti rautakauppaan, parisuhdelautapeli...

– Suurin osa vähän noloja, kommentoi kyseisten lahjojen saajasukupuolen edustaja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eivätkä edes kovin romanttisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä miehelle sitten pitäisi ostaa? Kysyimme yhdeksältä kaksilahkeiselta:

Hemmottelua

”Itselleni toimii ylivoimaisesti varmimmin hemmottelu: hyvin valittu illallinen miellyttävässä, tunnelmallisessa ravintolassa tai miksei myös hieronta tai jalkahoito, varsinkin, jos se sisältää myös hotelliyön. Mitään varsinaista arvostamaani tavaralahjaa en kyllä osaa ajatella kovin romanttisena.”

Pullo ja sukat

”Haluaisin sellaisen vähän paremman viinipullon ja kotitekoiset villasukat suosikkiväreissäni. Myös tumput käyvät, jos sukat eivät onnistu!

Voin muuten sanoa, että yksikään mies ei halua koriste-esineitä, kodin tekstiilejä tai astioita. Tai ehkä hyvin harva, mutta hekään tuskin seurustelevat naisten kanssa. Vempeleitä ja tekniikkaa voi ostaa, jos ne on valittu äärimmäisellä huolellisuudella. Yleensä lahjakortti on parempi. Levyt, kirjat ja muut – ei kannata. Esimerkiksi meillä ei ole enää edes cd-soitinta. Myös maksukanavapaketti on hyvä lahja!”

Oikeanlaista esineellistämistä

”Vaatelahjoista tulee hyvä mieli, koska niitä saadessaan ajattelee, että ostaja on ollut vaatekaupassa ja ajatellut, että tuossa vaatteessa lahjan saaja näyttäisi hyvältä. Siinä on sellaista oikeanlaista esineellistämistä. Kyllä alusvaatteetkin voivat olla ihan onnistunut lahja, jos ne on vaikka paketoitu kivasti ja ovat vaikka vähän erilaiset kuin yleensä pitää. Vaikka lahja on arkinen, sen voi paketoida kutkuttavammaksi.”

Jotain pientä

”Miten olisi esim nimikoidut sukat, jotka lahjan saaja on itse kirjaillut. Myös tosi tumma suklaa kelpaisi. Voihan sitä ostaa vaikka krediittejä tankkipeliin.”

Ruokaa ja rakkautta

”Romanttinen yö jossain kivassa hotellissa tai illallinen hyvässä ravintolassa toimii ainakin – tai edelliset yhdistettynä, jos budjetti on suurehko.”

Tavaroita, joita ei tiennyt tarvitsevansa

”Yleensä käytännön jutut toimivat parhaiten. Tykkäsin kovasti isänpäivälahjaksi saamastani termosmukista. Samaa sarjaa olivat joskus kumisaappaat ja kylpytakki, joita en itse ollut huomannut tarvitsevani. Lahjakortti myös hyvä: teatteri, stand up, leffa, hieronta...”

Laatuaikaa

”Eiköhän ihan tämmöinen kahdenkeskinen aika tyttöystävän kanssa olisi silleen aika jees. Esimerkiksi hotelliyö vaikka Tallinnassa!”

Parisuhdepaketti

”Miten olisi kaksi lippua lempibändin keikalle ja lapsenvahtipalvelu samassa paketissa?”

Yllätykset ovat parhaita

"Oikeastaan toivon, että romantiikka näkyy arjessa. Siksi arvostaisin joko selkeästi kahdenkeskistä aikaa, kuten lippuja kummallekin konserttiin tai vaikka lätkämatsiin. Myös muu yhteinen elämyslahja olisi kiva, esimerkiksi kokkikurssi.

Sitten tietenkin fyysiset lahjat. Minulle kelpaisi paketti, jossa on kirja ja deodorantti. Pidän lukemisesta, ja deodorantti taas on sopivan arkinen mutta osoittaa, että kumppani haluaa pikkaisen hemmotella tai tuoda arjen luksusta peliin. Moni kaverini pitäisi myös konsolipeleistä ja fanikrääsästä. Parasta on yllätyksellisyys. Kuuntele vuoden varrella, mitä toinen kaipaa ja yllätä aattona."

Lue myös:

Mauttomimmat joululahjat top 6

Ei krääsäjoululle! 10 parasta lahjaideaa

Tuhlaatko sinä enemmän? Tämän verran suomalaiset käyttävät rahaa joululahjoihin

Sisältö jatkuu mainoksen alla