Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Ystävyyden päättyminen voi olla kova kolaus. Kuvituskuva: Shutterstock
Ystävyyden päättyminen voi olla kova kolaus. Kuvituskuva: Shutterstock

Oletko joutunut konmaritetuksi ystävyyssuhteessa? Haluamme kuulla tarinasi!

Viime aikoina monet julkisuudesta tutut tyypit ovat kertoneet, kuinka he ovat hyvästelleet elämästään tavalla tai toisella raskaat tuttavat ja ystävät.

Esimerkiksi kirjailija Anna-Leena Härkönen kertoi viime kesänä Me Naisissa karsineensa elämästään ”rajattomia, piiloilkeitä tai kateellisia ihmisiä, jotka ovat kävelleet ylitseni, manipuloineet tai ohjailleet minua.”

Ihmissuhteiden karsimista on alettu kutsua KonMari-hittisiivousmetodin hengessä ihmissuhteiden konmarittamiseksi. Samalla tavalla kuin tavarakaaoksesta eroon pääsemisen luvataan selkiyttävän päätä, myös ihmissuhteiden karsimisen luvataan tekevän samoin.

Välirikon tekijälle päätös voi olla mahtava – mutta erotarinoilla on aina kaksi puolta.

Asiantuntijoiden mukaan voi olla ihan fiksu idea tehdä välillä inventaariota omasta elinpiiristään. Psykologi Taru Heleniuksen mukaan lempeä pesäero on joskus ehdottomasti paikallaan:

– Radikaaleja välirikkoja en kannata, mutta pehmeitä pesäeroja kyllä! Ystävyydessä on kyse saamisesta ja antamisesta. Aikaa on muutenkin niin vähän, että turhaa sitä on tuhlata ihmisiin, joiden seurasta jää paha mieli.

Ja toki on tilanteita, kun ihmissuhteen katkaiseminen on ainoa oikea ratkaisu, huomauttaa onnellisuusprofessori Markku Ojanen.

– Varmasti on suhteita, jotka pitää panna poikki, esimerkiksi narsistisen ihmisen kanssa. Silloin ratkaisussa voi olla paljon positiivista.

Välirikon tekijälle päätös voi siis olla varsin hyvä – mutta erotarinoilla on aina kaksi puolta.

Millainen kokemus karsiminen on hänelle, joka joutuu konmarituksen kohteeksi? Sen me haluamme nyt selvittää!

Onko sinut konmaritettu ystäväsi elämästä? Vastaa kyselyymme, ja voit voittaa Me Naiset by Tiia Vanhatapio -malliston Venus-kangaskassin (arvo 14,90 €). Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutussa.

Vierailija

Miltä tuntuu, kun ystävä haluaa poistaa sinut elämästään? Kerro kokemuksistasi – voit voittaa palkinnon

Ystävistä täytyy pitää kiinni, vaikka lapsiakin tulisi. Itsellä onneksi muutama ystävä, joiden kanssa käydään konserteissa, keikoilla, teatterissa, elokuvissa, kahvilla ym. tapahtumissa ilman perhettä tai miestäkään. Kerta kaksi vuoteen tehdään viikonloppureissuja tyttöporukalla tai ystävän kanssa kaksin. Kyllä tekee itsellekin hyvää päästää hetkeksi irti äidin roolista.
Lue kommentti
Vierailija

Miltä tuntuu, kun ystävä haluaa poistaa sinut elämästään? Kerro kokemuksistasi – voit voittaa palkinnon

Onko jossain päin ihmisillä oikeita ystäviä, jotka kutsutaan kotiin sisälle (muita paitsi piikovat iso anhemmat, heitä ei lasketa), ja joiden kanssa lähdetään elokuviin tai teatteriin tai oopperaan tai pesisotteluun ja joiden kanssa yhteisöllisyys ei synny siitä että puhutaan kolmannesta pahaa. Varmasti sinkuilla on mutta lapsiperheissä monilla näyttää olevan elämä omien lasten ehdoilla, eli vanhemmat kotitöitä tai rauhassa, lapset lähimpään paikkaan kuka ottaa tai mihin saa laitettua, johonkin...
Lue kommentti