Raavas mies, pieni kasvi. Kuva: Shutterstock
Raavas mies, pieni kasvi. Kuva: Shutterstock

Liikuttuva mies, on se vain ihana.

Tutkimus paljastaa, että naisten mielestä on ihanaa, kun miehet pärjäävät hyvin vauvojen kanssa. Science of Us uutisoi tutkimuksesta, jossa mies istui ensin yksin baarissa. Sitten joukkoon liittyi miehen ”sisko” vauvansa kanssa. Eri tutkimuskerroilla mies joko loi kontaktin vauvaan juttelemalla, leikkimällä, hymyilemällä tai pussailemalla – tai jätti vauvan kokonaan huomiotta.

Myöhemmin mies liittyi läheisessä pöydässä istuvan naisen seuraan ja kysyi tämän puhelinnumeroa. Eri testikerrat osoittivat, että vauvaan huomiota kiinnittänyt mies oli naisten silmissä vetovoimaisempi.

Miehillä ei välttämättä ole siitä mitään hajua, mutta joidenkin naisten polvet notkahtavat myös, kun komistus työntelee lastenrattaita tai telmii pikkukoiran kanssa. Sen kunniaksi keräsimme listan asioista, joiden miehet eivät välttämättä ajattele lisäävän seksikkyttään, mutta jotka herättävät meissä naisissa lämpimiä tuntemuksia.

1. Remontointi

”Remontti- tai rakennushommia tekevä nörtti on liikuttavan seksikäs.”

2. Ruuanlaitto

”Kokkaava mies on tietysti ihana!”

3. Liikuttuminen

”Seksikästä on, kun mies liikuttuu elokuvasta ja silmiin kihoaa muutama kyynel (jotka hän sitten yrittää vaivihkaa pyyhkäistä pois).”

4. Portaiden kävely

”Musta on tosi hottia, kun isokokoinen ja roteva mies laskeutuu tai nousee portaita, sillä lailla vähän kömpelösti. En oikein osaa sanoa miksi, ehkä kroppa silloin on hyvin esillä.”

5. Puutarhanhoito

”Seksikästä on, kun mies hoitaa chilejään rakkaudella, välillä niille jopa jutellen.”

6. Parran ajaminen

”Parran ajaminenkin näyttää ihan kivalta, koska se nyt vaan on miehekästä.”

7. Yhteydenpito kavereihin

”On suloista seurata vierestä aikuisten miesten yhteydenpitoa – ilonaiheet ja ongelmat ovat miehillä ja naisilla lopulta hyvin pitkälti samat.”

8. Asioiden vakavasti ottaminen

”On ihanaa, kun mies oikein paneutuu johonkin ehkä vähäpätöiseenkin asiaan ja hoitaa sen kunnolla. Esimerkiksi kauppalistan laatimiseen tai ruokaa laittaessaan reseptin seuraamiseen.”

9. Nukkuminen

”Viattomasti nukkuvaa äijää on mukava katsella.”

10. Musiikki

”Rumpujen soitto hikisenä ilman paitaa… Hetkonen, näiden piti kai olla sellaisia, joita miehet eivät itse tajua.”

Lue myös:

Mies säästi 12-vuotiaasta lähtien täydellistä kosintaa varten – tältä se näytti

Mies, kiinnitä näihin asioihin huomiota työpaikalla

Miehet siivoavat tahallaan huonosti välttyäkseen kotitöiltä

17-vuotiaat Taru ja Suvi ovat kulkeneet yhdessä kohdusta kehtoon ja aikuisuuden kynnykselle.
– Parasta on, kun on aina seuraa, siskokset kertovat.

Usein väitetään, että kaksosilla on mystinen yhteys. Päätimme testata asian!

Taru ja Suvi Keurulainen saapuvat haastatteluun selkeästi erinäköisinä. Stereotypia samanlaisiin vaatteisiin pukeutuvista identtisistä kaksosista särkyy hetkessä.

– On outoa, kun kaksoset pukeutuvat samanlaisiin vaatteisiin. Vaikka olemme kaksosia, on molemmilla silti ihan oma persoonansa, Taru sanoo.

”On todella ärsyttävää, kun meidät yhdistetään yhdeksi henkilöksi.”

Taru on Suvia kahdeksan minuuttia vanhempi. Siskosten mukaan se näkyy huolehtivaisuudessa. Taru katsoo ”pikkusiskonsa” perään ja pitää huolta, että tämä herää ajoissa ja muistaa ottaa lähtiessään kaikki tavaransa mukaan.

Taru ja Suvi eivät ole ikinä käyttäneet kaksosuuttaan hyväksi esimerkiksi huijatakseen kokeissa.

– On todella ärsyttävää, kun meidät yhdistetään yhdeksi ihmiseksi, Taru sanoo Suvin nyökkäillessä vieressä.

– Se, että joku sanoo esimerkiksi ”kaksoset” eikä kutsu meitä nimillämme, on inhottavaa. Kun koulussa oli arviointitilaisuuksia, meidät kutsuttiin niihin yhdessä, vaikka kaikki muut pyydettiin yksitellen, Suvi kertoo.

”Ajattelemme usein samoja asioita”

Järjestimme kaksosille telepatiatestin. Veimme siskokset eri aikaan huoneeseen, ja kuvasimme heidän reaktionsa sana-assosiaatioihin.

– En osaa sanoa, miten meni. Ajattelemme kyllä usein samaan aikaan samoja asioita, Suvi sanoo testin päätyttyä.

Katso, kuinka Taru ja Suvi selvisivät testistä!

Tulos oli häkellyttävä, sillä 90 prosenttia vastauksista oli samanlaisia! 

– Varmasti se vaikuttaa, että olemme olleet niin paljon yhdessä. En kuitenkaan usko, että samanlainen suhde voisi muodostua ihan kenelle tahansa, sillä me olemme olleet yhdessä vauvasta asti, Taru toteaa.

”Ostamme aina eri karkkeja, ja silti tuli sama hinta”, Taru viestitti jutun ollessa kirjoituksessa. Kuva: Taru Keurulaisen kotialbumi
”Ostamme aina eri karkkeja, ja silti tuli sama hinta”, Taru viestitti jutun ollessa kirjoituksessa. Kuva: Taru Keurulaisen kotialbumi

Elinikäiset ystävät

Siskokset pitävät kummallisena, että heitä ei eroteta toisistaan. He myöntävät olevansa täysin identtisiä, mutta eivät silti koe näyttävänsä samoilta.

– Ukkimme ei erota meitä vieläkään. Se on outoa, sillä mielestäni olemme ihan erinäköiset, Taru kertoo.

– En näytä yhtään Tarulta. Haluaisin nähdä joskus ulkopuolisen silmin, kuinka me muka näytämme samalta, Suvi jatkaa.

Kaksosuuden pahimmat puolet ovat kuin kenellä tahansa siskoksella – oman vaatekaapin asut häviävät ja ilmestyvät yllättävän usein siskon ylle.

”Ukkimme ei erota meitä vieläkään.”

Syntymäpäiväänsä siskokset eivät juhli samaan aikaan. Heillä on ollut tapana pitää erilliset syntymäpäiväjuhlat nimipäivinään: Taru on juhlinut maaliskuussa, Suvi puolestaan kesällä. Tänä vuonna luvassa on kuitenkin poikkeus, kun kaksoset pitävät juhannuksena yhteiset 18-vuotisbileet.

Kaksosuuden parasta puolta ei ole vaikea keksiä.

– Se, että on aina seuraa, tytöt toteavat.

Ironista kyllä, mutta yhteen ääneen.

Tutkimusryhmä selvitti, ratkeaisivatko parisuhteen riitatilanteet kynällä ja paperilla.

Parisuhdetyytyväisyys on tärkeä hyvinvoinnin ja onnellisuuden lähde. Tutkimusten mukaan parisuhteen hyvinvointi kuitenkin tavallisesti laskee ajan kuluessa.

Psykologian professori Eli Finkel tutkimusryhmineen selvitti, miten 21 minuutin kirjoitustehtävä vaikuttaa parisuhdetyytyväisyyteen.

Tutkimukseen osallistui 120 paria, joita seurattiin kahden vuoden ajan. Puolet pareista arvottiin ryhmään, joka osallistui kirjoitustehtävän tekemiseen. Toinen puoli pareista ei puolestaan tehnyt kirjoitustehtävää.

Tutkimuksen tulos oli, että kirjoitustehtävään osallistuneiden parien tyytyväisyys parisuhteisiinsa ei laskenut. Ryhmässä, joka ei osallistunut kirjoitustehtävän tekemiseen, parisuhdetyytyväisyys sen sijaan laski.

Kirjoitustehtävässä osallistujat vastasivat näihin kysymyksiin:

1. Millainen oli viimeisin riitanne? Mieti viimeisintä suurta erimielisyyttänne viimeisten kuukausien ajalta. Keskity siihen, mitä tapahtui ja miten toimitte. Älä kuvaa tunteita tai ajatuksia.

2. Ajattele tapahtunutta kolmantena osapuolena. Mieti riitaanne ulkopuolisen silmin, joka haluaa teille molemmille vain hyvää. Mitä tämä kolmas henkilö ajattelisi erimielisyydestänne? Mitä hyvää hän löytäisi tilanteesta?

Mieti riitaanne ulkopuolisen silmin.

3. Mieti, miksi on vaikeaa olla ulkopuolinen. Kolmannen osapuolen näkökulma tilanteeseen voi helpottaa erimielisyyttä, mutta näkökulman vaihtaminen ei kuitenkaan yleensä ole helppoa. Mitkä asiat hankaloittavat kolmannen osapuolen näkökulman ottamista riitatilanteessa?

4. Sitten harjoittelemaan! Vaikka näkökulman vaihtaminen ei ole helppoa, se voi onnistua. Yritä seuraavien neljän kuukauden aikana parhaasi mukaan ottaa neutraali näkökulma erimielisyyksiin, joita sinulla on kumppanisi kanssa. Mieti, miten näkökulman vaihtaminen voisi auttaa selviytymään erimielisyyksistä?

Kirjoitustehtävän avulla riitatilanteita voisi tutkimuksen mukaan käsitellä aivan uudella tavalla. Kokeilemisen arvoinen asia, sillä kukapa jaksaisi aina vain tapella?