Ben Stiller ja Owen Wilson. Tässäpä vasta momanssi. Kuva: Reuters
Ben Stiller ja Owen Wilson. Tässäpä vasta momanssi. Kuva: Reuters

Onko miehelläsi erityisen läheinen ystävä? Ei hätää, kyseessä on vain kuumana roihuava momanssi.

Onko termi bromance jo tuttu?

Bromancella eli miesromanssilla, kotoisasti momanssilla, tarkoitetaan kahden heteromiehen välillä vallitsevaa platonista rakkautta ja syvää kiintymystä sisältävää läheistä ystävyyttä.

Hyviä esimerkkejä Hollywood-momansseista ovat muun muassa Matt Damon ja Ben Affleck, Paul Newman ja Robert Redford, Owen Wilson ja Ben Stiller sekä kaikkien momanssien momanssi: Batman ja Robin.

Matt Damon ja Ben Affleck kasvoivat lähes naapureina Massachussettsissa, kävivät samaa koulua ja lopulta voittivat yhdessä Oscarin Good Will Hunting -elokuvan käsikirjoituksesta. Nämä ystävykset ovat erottamattomia.

Owen Wilsonin ja Ben Stillerin momanssi puolestaan on venynyt vapaa-ajalta valkokankaan puolelle jo seitsemän yhteisen elokuvan verran.

Mutta kuinka momanssi sitten syttyy roihuunsa?

Tässä Wikihow:n ohjeet platonisen herkistelykumppanin etsintään:

1. Vietä enemmän aikaa miespuolisten ystäviesi kanssa

Harrastakaa yhdessä: käykää baarissa istumisen lisäksi myös pelaamassa yhdessä, keikoilla, elokuvissa eli hengailkaa!

2. Bondatkaa

Avautuminen kuuluu momanssiin. Eli toiselle jaetaan niitäkin asioita, joista miesten pukkarissa ei välttämättä yleensä puhuta. Osoita luottamusta kertomalla itsestäsi sellaisia asioita, joista yleensä puhut lähinnä puolisosi kanssa. Osoita ystävällesi arvostusta kysymällä häneltä neuvoja. Ole kiinnostunut ystäväsi asioista.

3. Kerro puolisollesi sinun ja ystäväsi läheisistä väleistä

Tyttöystävän tai vaimon on hyvä tietää, että sinulla on läheinen ystävä. Näin hän osaa antaa ystävyydellenne tilaa. Jos naisesi on mustasukkaista tyyppiä, muistuta häntä siitä, että momanssisi ei ole pois teidän suhteeltanne. Sitä paitsi, nainen tietää todennäköisesti omasta kokemuksestaan, miten läheisiä ja tärkeitä parhaat ystävät ovat. Ja muista kohdella momanssisi puolisoa kunnoittavasti (vaikka hän olisikin mielestäsi kamala tyyppi).

4. Anna momanssille aikaa

Jokainen suhde tarvitsee toimiakseen yhteistä aikaa. Muista, että riittävästi aikaa ei tarkoita sitä, että teidän pitäisi kasvaa kiinni toisiinne. Anna ystävällesi myös omaa tilaa. Esimerkiksi jokin säännöllinen yhteinen harrastus on hyvä alku.

Lähteet: Esquire, accesshollywood.com, wikihow

Lue myös:

Mistä tunnet sä ystävän?

Mies ystävänä – näin se onnistuu