Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Amerikkalainen Huffington Post -lehti listasi masentuneiden naisten ja miesten kuusi eroavaisuutta.

1. Naiset märehtivät asioita miehiä todennäköisemmin

Negatiivisissa asioissa ja tunteissa vellominen on tyypillisempää masentuneiden naisten kuin miesten keskuudessa. Ikävien asioiden pyörittely ei kuitenkaan auta vaan saa ainoastaan olon tuntumaan entistä kurjemmalta. Toisin kuin naiset, miehet yleisemmin välttelevät ajattelemasta asioista, jotka saavat heidän mielensä apeaksi.

2. Masentuneet miehet kärsivät naisia useammin päihdeongelmista

Valitettavan moni mies yrittää masentuneena lääkitä itseään runsaalla alkoholinkäytöllä. Miehet pakenevat pahaa oloaan naisia enemmän myös television, uhkapelien ja suojaamattoman seksin maailmaan.

3. Naiset reagoivat miehiä voimakkaammin stressaaviin elämäntilanteisiin

Rankka tai vaikea elämäntilanne aiheuttaa masennusta naisissa miehiä useammin. Selitys tähän saattaa löytyä naisten hormonitasapainon heilahtelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Miesten masennus voi olla vaikeammin tunnistettavissa

Naiset sairastuvat masennukseen miehiä herkemmin, mutta miesten masennus jää useammin tunnistamatta. Siksi miesten masennus saattaa ehtiä pahentua merkittävästi ennen oireiden tunnistamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Naisten masennukseen liittyy miehiä useammin myös syömishäiriöitä

Syömishäiriöihin, kuten anoreksiaan ja bulimiaan, liittyy usein myös masennusta. Masennus on tyypillistä myös ahdistuneisuudesta tai paniikkihäiriöstä kärsivillä naisilla.

6. Miehet ovat naisia useammin itsetuhoisia

Koska miesten masennus voi vaivihkaa kehittyä hyvin vakavaksi ennen oireiden tunnistamista, lisääntyy myös itsetuhoisuuden riski. Lisäksi masennusta sairastavat miehet onnistuvat itsemurhayrityksissään naisia useammin.

Lähde: huffingtonpost.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla