Hetki, yhdistän. Kuva: Shutterstock
Hetki, yhdistän. Kuva: Shutterstock

Tai toiseksi ärsyttävin, jos ärsyttävin on ”asia kannattaa ottaa rohkeasti puheeksi”.

Parisuhteessa pitää muistaa, että toinen ei osaa lukea ajatuksiasi.

No mikä on, että ei osaa! Olisiko aika opetella?!

Miksi pidetään itsestään selvänä, ettei toinen osaa lukea ajatuksia? Voi olla, että useimmat suhteen ongelmat ratkeavat kommunikoinnilla. Mutta miksei puolisolta saisi odottaa pientä tai kohtuullista ajatustenlukutaitoa? Ei se ole mahdotonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajatusten lukeminen parisuhteessa tarkoittaa normaalia empatiakykyä – sen hahmottamista, millä tuulella toinen on ja mikä hänen mieltään painaa. Maailman Ärsyttävin Parisuhdeneuvo on siis oikeastaan ”muista, ettei puolisosi osaa eläytyä fiiliksiisi”, ja sehän kuulostaa vastaavalta kuin ”muista, että tyttö ei voi osata matematiikkaa” tai ”muista, että mies ei itke” eli aikas typerältä hömpsötykseltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

MÄP on erityisen ärsyttävä tietysti siksi, että se annetaan naisille. Me emme saisi yhtään mököttää, vaan reippaasti pitäisi kommunikoida kaikesta. Miehen ei tarvitse ottaa tätä neuvoa huomioon, koska heidän ajatuksiaan luetaan sujuvasti. Tai ainakin sinnepäin.

Osaa, jos tahtoo

Sitäkin on tutkittu, ovatko naiset oikeasti taitavampia tulkitsemaan toisen ihmisen fiiliksiä. Ensimmäiset testit eivät osoittaneet mitään sukupuolieroa. Mutta sitten koeasetelmaa muutettiin: testihenkilöille kerrottiin, että kokeessa mitataan empatiakykyä. Naiset alkoivat saman tien pärjätä reippaasti miehiä paremmin. Sukupuolieron sai siis käynnistettyä vihjaamalla, että tämä on, tytöt, teidän heiniänne. Ajatusten lukemisessa olikin kyse motivaatiosta.

Seuraava parisuhdeasiantuntija, joka löpsäyttää suustaan MÄPin, pannaan testaamaan, osaako hän vaihtaa talvirenkaat, täyttää astianpesukoneen, panna saunan lämpiämään ja tarjota rakkaalleen lasillisen valkoviiniglögiä.

Lue myös:

Mistä puhutte seksin jälkeen? Tämän puheenaiheet paljastavat suhteestanne

Eikö suhteenne toimi? Nämä yleiset parisuhdeneuvot ovat täyttä roskaa

Rakkaus ei olekaan tunne ja 3 muuta yllättävää faktaa parisuhteista

Sisältö jatkuu mainoksen alla