Kuvat
Shutterstock
Saara on asunut Portugalissa nelisen vuotta. Kuvituskuva.
Saara on asunut Portugalissa nelisen vuotta. Kuvituskuva.

Deittisovellusten sulkeminen toi uusia juttuja – ja tuttuja – Saara Helkalan portugalilaiselämään.

Tinder ja muut deittisovellukset herättävät ristiriitaisia tunteita.

Samat profiilit pyörivät jokaisilla palstoilla ja käyttäjät keräävät helposti vain uusia matcheja, eivätkä lähetä viestejä. Tältä tuntuu helposti, kun käyttää Tinderiä vaikkapa Suomessa.

Ulkomailla Tinder puolestaan voi tarjoilla jättiapajat. Me Naiset haastatteli aiemmin paljon reissaavia Annaa ja Lottaa, jotka kertoivat löytävänsä maailmalla seuraa vaikkapa jokaiselle illalle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lissabonissa asuvalle Saara Helkalalle Tinder toi varsinkin alkuun piristäviä kontakteja kaupungissa, jossa hän ei vielä silloin tuntenut ketään. Visual diary -blogissaan Saara on paljastanut, että hän on käyttänyt Instagramiakin deittailusovelluksena ja käynyt Insta-treffeillä:

– Kuvafeedi kertoo parhaassa tapauksessa tosi paljon ihmisen tyylistä, elämästä ja kiinnostuksen kohteista. Sieltä näkee myös helposti, osaako tyyppi kirjoittaa ja onko sillä huumorintajua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt Saara, 39, kuitenkin kertoo blogissaan, että hän on alkuvuonna lopettanut deittiapplikaatioiden käyttämisen. Hän ei halunnut kommentoida asiaa sen enempää Me Naisille.

”Yhdenillanjuttuja ei myöskään voi harrastaa, koska katolisen kasvatuksen saaneet miehet eivät sellaista ymmärrä.”

Hän mainitsee postauksessaan, että jossain vaiheessa hän tajusi, että ei ollut käynyt kovinkaan monilla deiteillä tosielämässä tapaamiensa miesten kanssa. 

– Portugalilaismiehet ovat tosi ujoja, eivät he tule useinkaan vaikkapa baareissa juttelemaan. Yhdenillanjuttuja tässä maassa ei myöskään voi harrastaa, koska katolisen kasvatuksen saaneet miehet eivät sellaista ymmärrä, Saara kirjoittaa.

 

 

– Oikeasti olin vaan ihan sairaan kyllästynyt juurikin kaikkiin niihin kulttuurieroihin, jotka ekoina vuosina tuntuivat kiehtovilta. Olin pitkällä tauolla deittailusta, koska jo ajatus siitä, että joutuisin kirjoittelemaan jonkun typerän miehen kanssa jälleen kerran, tuntui ihan yhtä kiinnostavalta kuin lattialistojen pyyhkiminen pölykerroksista.

Tinder-paussin aikana Saara on tehnyt tärkeän huomion. Hän alkoi pitää ulkona ”silmät ja korvat avoinna” – ja sitten alkoi tapahtua.

Saara sai puhelinnumeron baarissa tapaamaltaan mieheltä ja kutsun rannalle. Pian kahvilanomistaja pyysi kahville. Sitten graafikkomies kutsui kävelylle.

– Ajattelin, etten enää koskaan voi sitoutua tai muuttaa takaisin Suomeen, koska en voisi luopua tällaisesta huumaavasta huomiosta.

Saara sanoo, että hän alkoi hymyillä kaikille komeille vastaantulijoille ja kivanoloisille tyypeille.

– Juttelin yhtäkkiä ihmisille enemmän. Ja tajusin niin vanhan kliseen: kun juttelee ihmisille enemmän, ne juttelee takaisin. Yhtäkkiä maailma tuntui olevan täynnä potentiaalisia tyyppejä.

Saaran mukaan Tinder-tarinan opetus on se, että ”elä elämääsi vähän enemmän ja siitä tulee vähän kivempaa”.

Juttua muokattu 1.7. kello 17.40: vaihdettu jutun pääkuva.

Kerro tarinasi

Oletko sinä tehnyt saman kuin Saara eli lopettanut deittisovellusten käytön ja saanut siitä merkittävää hyötyä?

Tai oletko löytänyt Tinderin avulla kumppanisi ulkomailla?

Jos suostut haastateltavaksi omalla nimelläsi ja kasvoillasi, lähetä sähköpostia annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla