Oletko sinä saanut iskuyrityksiä LinkedIn-palvelussa?

LinkedIn on työelämän pelikenttä, joka yhdistää työnhakijoita ja rekrytoijia. Tämän päivän yhteisöpalvelussa mukana on myös romantiikkaa. Siitä kertovat muun muassa viime aikoina LinkedIn-postilaatikkoon saapuneet viestit:

”Hei, olen turkkilainen insinööri ja haluaisin tutustua suomalaiseen naiseen.”

”Sinun kuvasi on niin hurmaava, että en voi olla pyytämättä sinua kahville.”

Nämä viestit ovat tulleet Me Naisten haastattelemille naisille, jotka haluavat pysyä nimettömänä.

Myös espoolainen yrittäjä, 37-vuotias Maija Tiensuu on saanut tänä vuonna perinteisistä LinkedIn-viesteistä poikkeavia pyyntöjä.

– LinkedInissä on suoraan laitettu viestiä ja kerrottu kiinnostuksesta lähteä treffeille kanssani. Ei siis työmielessä. Onpa yksi herra siellä muutaman viestin jälkeen laittanut suoran ehdotuksen, että häntä kannattaisi kokeilla, Maija kertoo.  

Maija kertoo saaneensa muutaman epämääräisen ehdotuksen LinkedInissä.  Näihin viesteihin hän on vastannut ystävällisesti, että hän ei ole kiinnostunut tapaamisista.

– Kerron aina, että tapaan mielelläni lounaalla tai kahvilla verkostoitumisen merkeissä eli työmielessä.

”Tinderit ja muut ovat aika pinnallisia”

Viime viikkoina Maija on törmännyt LinkedInissä myös muihin jänniin ilmiöihin: hääkuviin ja ilmoituksiin, joissa on kerrottu jopa erosta sekä avioliiton myötä vaihtuneesta uudesta sukunimestä. Jos nämä edellä mainitut suvaitaan Linkkarissa, niin kyllä sinne pitäisi mahtua myös ne muutamat rakkauden etsijät – kunhan vain osataan käyttäytyä, Maija pohtii.

– Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että joku laittaa Linkkarin kautta viestiä. Nykypäivän Tinderit ja muut ovat aika pinnallisia deittisovelluksia. LinkedInin kautta on mahdollisuus tutustua toiseen hieman syvällisemmin julkisten kirjoitusten ja kommenttien avulla. Hienotunteisuus on kuitenkin paikallaan.

LinkedInissä ei toistaiseksi näe, kuka on sinkku ja kuka on varattu. Silti toisesta ihmisestä voi saada LinkedInin kautta paljon enemmän tietoa kuin perinteisestä deittisovelluksesta. Maijalle palvelu on edelleen puhtaasti yrittäjän verkostoitumiskenttä.

”LinkedInin kautta on mahdollisuus tutustua toiseen hieman syvällisemmin.”

– Yksi löytää elämänkumppaninsa kaupasta, toinen salilta, kolmas baarista, neljäs Tinderistä, joten ehkä se viides saattaa löytää tulevan puolisonsa Linkkarista. Eihän sitä ikinä tiedä, mihin verkostoituminen johtaa. Itse olen Linkedinissä, koska yksinyrittäjän on verkostoiduttava. Linkedin on minulle virtuaalinen kahvihuone, jossa voin vaihtaa ajatuksia muiden kanssa.

Kerro nyt meille:

Oletko sinä saanut iskuyrityksiä LinkedInissä?

Me Naiset saattaa käyttää vastauksianne jutunteossa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.