Digitaalinen parisuhdeväkivalta on yleistymässä, mutta sitä voi olla vaikea tunnistaa. Vastaa Me Naisten kyselyyn ja auta jutunteossa!

Kaikki parisuhdeväkivalta ei ole fyysistä. Arvioidaan, että yhä useampi kokee suhteessaan digitaalista väkivaltaa. Sitä voi olla vaikea tunnistaa ja vielä vaikeampi lopettaa.

Digitaalisessa väkivallassa käytetään hyväksi esimerkiksi älypuhelimia, tietokoneita, somea ja sähköpostia. Usein se on kytköksissä muuhun henkiseen ja fyysiseen väkivaltaan, mutta ei aina.

Kyttääkö kumppanisi somessa, kenen päivityksistä tykkäät? Onko hän hakkeroinut sähköpostisi salasanan ja lukenut viestisi? Painostaako hän sinua näyttämään WhatsApp-viestisi? Vaatiiko hän vastaamaan viesteihinsä ja puheluihinsa heti?

Pommittaako entinen tai nykyinen kumppani jatkuvasti viesteillä ja puheluilla? Uhkaako hän levittää intiimejä kuviasi netissä?

Entä onko hän seurannut liikkeitäsi teknologian avulla tai asentanut tietokoneellesi vakoiluohjelman? HUOM: jos epäilet tällaista, luet turvaohjeet Naisten Linjan sivuilta ennen kyselyyn vastaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Me Naiset tekee nyt juttua digitaalisesta väkivallasta ja kerää sitä varten lukijoiden kokemuksia. Vastaa alla olevaan kyselyyn 19.1. mennessä. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä.

Mistä apua?

Lähde: Väestöliitto.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla