Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Sinkkuaika saattaa todennäköisesti olla elämäsi parasta aikaa.

Sinkkuus saattaa olla niinkin hyvää, että tulet kaipaamaan sitä myöhemmin parisuhteessa ollessasi. Listasimme kymmenen loistavaa syytä olla itsekseen.

1. Parhaimmillaan treffeillä käyminen on mahtavaa ajanvietettä.

Sinkkuna pääsee tutustumaan kaupungin kulttuuritarjontaan ja uusimpiin ravintoloihin, jos vain hoksaa sopia tärskyt jonnekin muualle kuin laten äärelle tuttuun ketjukahvilaan. Jos yhdessä kierretty taidenäyttely on kiinnostava, ei kamalasti haittaa, jos teidän kahden välillä ei kipinöikään. Saithan kuitenkin taide-elämyksen. Samaa logiikkaa voi hyödyntää myös sopimalla urheilutreffit. Lenkin jälkeen on joka tapauksessa tyytyväinen, että tuli lähdettyä.

2. Sinkulle arkikin on seikkailu.

Sosiaaliselle sinkulle maidonhakureissu lähikauppaan tai pyykkivuoro voi olla seikkailu, sillä kiinnostava henkilö saattaa ilmaantua eteen milloin tahansa. Sinkulla on myös mahdollisuus flirttailuun ilman huonoa omaatuntoa, ja jos jossain tulee vastaan kiinnostava pussauksen arvoinen henkilö, niin pussaa pois! Pitkissä ja puuduttavissa parisuhteissa elävät ihmiset haaveilevat juuri tästä spontaaniudesta ja elokuvankaltaisista kohtauksista.

 3. Aikaa tehdä mitä vain.

Sinkun ajankäsitys on paljon laveampi kuin parisuhteessa olevan. Voit harrastaa mitä haluat savitöistä laskuvarjohyppyyn, käydä kahden tunnin kylvyssä päivittäin ja lukea kaikki ne kirjat, joista olet jo vuosia haaveillut. Kun aikaa ei tarvitse suunnitella myös jonkun toisen kalenterin mukaan, voit olla juuri niin itsekäs vapaa-aikasi suhteen kuin haluat. On myös ihanaa olla toisinaan tekemättä mitään järkevää ilman, että joku vihjaa vierailua odottavasta anopista.

4.  Öinen kaupunki – mikä jännitysnäytelmä!

Viikonloppuilloissa on ihan erityistä taikaa, kun ei seurustele. Kun sinkkutyttökaverit valmistautuvat iltaan eivätkä säästele kuplajuomaa ja hiuslakkaa, ilmassa on ihan eri lataus kuin silloin, kun kaupungin yötä katselee varatun naisen silmin. Vaikka harvoin tanssilattialla tai baaritiskillä tapaa tosirakkauden, voi kuitenkin aika usein saada hauskaa seuraa.

 5. Hän ei pilaa päivääsi.

Sinun ei koskaan tarvitse huolehtia siitä, että kumppanisi paha tuuli tai törppö käytös pilaisi päiväsi. Kaikkein täydellisimmissäkin parisuhteissa riidellään välillä, tunnetaan riittämättömyyttä ja loukataan toisen tunteita. Hah! Olet täysin ulkona tästä. Muista myös, että voit lähteä kutsuille yksin ja tutustua uusiin ihmisiin, eikä sinun tarvitse stressata siitä, viihtyykö saati käyttäytyykö kumppanisi.

 6. Saat nukkua.

Monet naiset sanovat nukkuvansa vähän ja huonosti ollessaan parisuhteessa. Sinkkuna voit nukkua niin paljon kuin lystäät. Mikä parasta, kukaan ei vinoile oudoista nukkumistavoistasi tai rumista yövaatteistasi. Jos haluat nukkua ah-niin-mukavassa (muttei yhtään seksikkäässä) XXXL-kokoisessa t-paidassa korvatulpat korvissa, laput silmillä, untuvatöppöset jalassa ja lapsuuden kauhtunut pehmolelu kainalossa, se on täysin ok.

 7. Vaikka sata ensisuudelmaa.

Parisuhteessa olevat eivät voi haaveilla siitä taianomaisesta ensimmäisestä suudelmasta samalla tavalla kuin vapaalla olevat. Heillä ensimmäiset suudelmat on jo aikapäivää sitten suudeltu ja mahdollisesti jo unohdettu. Sinun ja sen erityisen ensisuudelma saattaa tapahtua vaikka tänään.

 8. Olet vapaa lähtemään.

Silloin kun et ole parisuhteessa, voit valloittaa maailman, ottaa vastaan kiinnostavan työtarjouksen toisesta kaupungista tai lähteä jatko-opiskelemaan vuosiksi ulkomaille. Parisuhteessakin edellämainitut toki onnistuvat, mutta sinkku pakkaa laukkunsa ilman stressiä kaukosuhteesta tai vastuuta kumppanin elämästä kaukomailla.

 9. Aseta tavoite ja saavuta se.

Kun energiasi ja aikasi ei mene parisuhteeseen, voit vaikka panostaa uraan, opetella ranskaa, remontoida asunnon tai juosta maratonin. Tee jotain, mikä on sinulle itsellesi tärkeää. Pitkäjänteisen projektin läpikäyminen ja siinä onnistuminen vahvistavat itsetuntoa ja vievät sinua kohti unelmiesi itseäsi.

10. Mikä tahansa on mahdollista.

Sanotaan, että kun kaikki on epävarmaa, kaikki on myös mahdollista. Sinkun elämä on parhaimmillaan kutkuttavaa jännitystä tulevasta. Kun ei voi tietää, mitä tulee tapahtumaan rakkaudessa ja elämässä ylipäänsä seuraavaksi ja sen jälkeen, on pakko opetella elämään nyt ja tässä. Sen kun oppii, saa hetkestä enemmän irti.

Ota kuitenkin huomioon: Vaikka sinkkuna olisi kuinka mahtavaa ja vapauden tunne välillä jopa huumaava, kainalonkaipuu iskee kuitenkin toisinaan, esimerkiksi sunnuntai-iltaisin huikean viikonlopun päätteeksi. Tee siis itsellesi palvelus ja hanki sunnuntaille vaikkapa jokin kiva harrastus tai sovi valmiiksi kaveritreffit brunssille – ihan niin kuin haluat.

Lähde: Popsugar.

Artikkelia muokattu 24.9. klo 10.15: lähde lisätty.

Lue myös:

Sinkun kiitollisuuslista: 20 asiaa, joista parisuhteessa elävät ovat sinulle kateellisia

Hän, <3, etunimi + sukunimi. Rakkaalla lapsella – mutta myös puolisolla – on monta nimeä.

Isi. Tällä nimellä kansanedustaja Laura Huhtasaari on tallentanut Teemu-puolisonsa numeron puhelimeensa. Suurin osa Me Naisten kyselyyn vastanneista pitää erikoisena, jos omaa kumppaniaan puhuttelee ”isinä” tai ”äitinä” muuten kuin lapselle puhuttaessa.

– Jos puolisoa kutsutaan isiksi tai äidiksi, en ihmettelee, jos ei lapsiperheissä seksielämä toimi! Vaikka se rakas siinä onkin lastesi toinen vanhempi, sinulle hänen pitäisi olla kumppani, ystävä ja rakastaja, nimimerkki Söpö, 32, sanoo.

”En ole mieheni äiti, eikä hän isäni.”

– En ole mieheni äiti, eikä hän isäni. Olemme puolisoita – ja mielestäni romantiikka katoaa, jos ruvetaan äitittelemään tai isittelemään puolisoa, nimimerkki Vaimo83 miettii.

Äiti ja isä sanat ovat siis ainakin Me Naisten lukijoilla pannassa – myös puhelinten yhteystiedoissa. Sen sijaan näitä sanoja ja nimiä yhteystiedoista löytyy:

Etunimi + sukunimi

Moni suosii perinteistä – ja melko virallista – tapaa tallentaa kumppani koko nimellä.

– Olen tallentanut kaikki nimet samalla kaavalla. Ehkä se on järjestelmällisyyttä. Jos haluan soittaa nopeasti rakkaalleni, minulla on pikakuvake näytöllä, 28-vuotias nainen kertoo.

”Jopa äitini on tallennettu etu- ja sukunimellä.”

Myös nimimerkki MKH, 38, sanoo samaa:

– Kaikki henkilöt on tallennettu etunimellä ja sukunimellä puhelimeeni, jopa äitini ja perheenjäsenet.

Nimimerkki Söpö taas perustelee, että kyseinen tapa on selkeä – ja aikuismaista.

AarreRakas ja Jussi-kulta

Hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan 43 prosenttia tallentaa rakkaansa numeron puhelimeensa hellittelynimellä, kuten ”kulta” tai ”rakas”. Myös Me Naisten lukijoista jotkut kertovat käyttävänsä näitä hellittynimiä, mutta monet ovat lisänneet siihen kumppanin etunimen tai jonkin toisen sanan.

– Olen tallentanut mieheni nimellä AarreRakas. Mieheni on ja on ollut 42 vuotta elämäni aarre ja suuri rakkaus, Kristiina, 61, perustelee valintaansa.

– Kumppanini on puhelimessani nimellä Jussi-kulta. Nimi on pysynyt samana seurustelun alkuajoista lähtien, noin 12 vuotta. Nimeä ei ole tarvinnut muuttaa, koska hän on edelleen kulta, nimimerkki Vaimo83 kertoo.

”Olin juuri kuullut radiosta J. Karjalaisen Hän-biisin.”

Elämäni rakkaus, Hän ja <3

Jotkut pitävät hieman omaperäisimmistä hellittynimistä.

Nimimerkki Sellulaarin kumppani on tämän puhelimessa nimellä Elämäni rakkaus.

– Hän on ollut sitä 20 vuotta – ja toivottavasti on elämäni loppuun asti.

Nimimerkki Norppa, 38, tallensi aikoinaan rakkaansa nimellä Hän.

– Kun tapasimme, olin tuhottoman ihastunut. Olin juuri kuullut radiosta J. Karjalaisen Hän-biisin ja siksi päätin tallentaa kumppanini tällä sanalla, Norppa kertoo. 

”Sydän-symbolin tunnistan missä mielentilassa tahansa.”

Nimimerkki Topo, 28, on tallentanut kumppaninsa pelkällä sydän-emojilla eli <3.

– Kaikki muut yhteystiedot ovat puhelimeni muistissa sukunimi + etunimi -tyylillä, mutta puolisoni olen tallentanut <3:llä. Tunnistan puolisoni lyhyen ja ytimekkään nimimerkin noin viidenkymmenen henkilön listalta heti. Kärsin keskittymishäiriöstä, joten kiireessä tai stressissä saatan lukea ihmisen nimen montakin kertaa sisäistämättä, kenestä on kyse. Yksinkertaisen sydän-symbolin tunnistan missä mielentilassa tahansa.

 

Suvaitsevaisuuteen kyllästynyt.

”Ei ihme, kun seksielämä ei toimi, jos puolisoa kutsutaan isiksi” – näillä nimillä suomalaiset tallentavat kumppaninsa nimen puhelimeen......

Tosi typerän esimerkin löysitte. Kuinka ollakaan, Lauran. Ei tullut ketään muuta mieleen, jota voisitte julkisesti -muka- nolata? Niin sitä tulee itsekin puolisoa monesti sanottua, onhan hän meidän lasten äiti, ja lapset ovat monesti kuuntelemassa, mikäs sen luontevampaa on kun kuntua äidiksi/isäksi.
Lue kommentti

Riitelyn pohjimmainen tarkoitus ei ole pahoittaa kumppanin mieltä. Se voi auttaa löytämään kultaisen keskitien.

Harva selviää parisuhteestaan riitelemättä, ja vaikka välillä kinattaisiinkin, suhde voi olla silti onnellinen. Toiset parisuhdeasiantuntijat ovat sitä mieltä, että aina kannattaisi edes pyrkiä riitelemättömyyteen, mutta toisten mielestä riitely voi jopa viedä suhdetta eteenpäin, olla suorastaan tarpeellista.

Riitelyn puolesta puhuu muun muassa se, että siten pariskunta saa laadittua välilleen säännöt – jos siis niitä ei ole tullut laadittua ennakkoon keskustelemalla. Prevention-sivusto listaa viisi asiaa, joista jokaisessa suhteessa olisi hyvä vääntää kättä ainakin kerran.


1. Raha

Minkälaisia summia on ok vinguttaa kortilta kenkäostoksilla? Kuinka paljon televisio saa maksaa? Vai tarvitaanko uutta telkkaria oikeastaan ollenkaan? Raha-asioissa riidellään harvemmin materiasta, vaikka sanailu sen ympärillä pyörisikin.

– Kyse on oikeastaan arvoista, korostaa perheterapeutti Jane Greer.

Rahankäyttöön heijastuvat kotona opetetut ajatusmallit ja matkan varrella opittu elämänhallinta. Siksi toisen ostoskäyttäytymisen moittiminen saattaa olla yllättävän kivuliasta.

”Raha-asioissa riidellään harvemmin materiasta.”

2. Seksi

Sänkypuuhat ovat oma lukunsa riidoissa – etenkin, jos ne loistavat poissaolollaan. Yksi klassisista riidanaiheista on seksitiheys, joka nousee usein puheenaiheeksi vasta sen muodostuttua jo ongelmaksi. Seksistä tarvitsee harvoin kinata suhteen alkuhuumassa, mutta ennemmin tai myöhemmin aiheeseen on hyvä tarttua.


3. Riitelytapa

Jopa riitelemisestä on syytä ottaa yhteen jossain vaiheessa. Jokaisen parin tulisi löytää pelisäännöt, joiden rajoissa molempien on turvallista ilmaista itseään.

– Pyrkimyksenä pitäisi olla yhteinen keskustelu riitelemisen sijaan, sanoo parisuhdeneuvoja Susan Heitler.

Sävelet voivat olla joissain suhteissa selvät heti alkuunsa, jos saman katon alla asuu kaksi suorakurkkuhuutajaa. Sen sijaan jos toinen on äänen korottamista kavahtava itseensä vetäytyjä ja toinen ovia paiskova raivariekspertti, asiasta on parasta puhua pikaisesti.

4. Sukulaiset

Kiusallisen usein soitteleva anoppi on omiaan aiheuttamaan jännitteitä. On tärkeää, että suhteen yksityisyyden rajat ovat selvät molemmille sekä lähisukulaisille.

Susan Heitler neuvoo jättämään toisen sukulaisten arvostelemisen väliin. Jos kumppanin tungettelevat sukulaiset haluaa ottaa puheeksi, asia kannattaa ilmaista diplomaattisesti hänen perhettään loukkaamatta.

– Kerro, että olosi käy tukalaksi, koska kyse on yksityisalueestasi, asiantuntija ehdottaa.

”Pyrkimyksenä pitäisi olla yhteinen keskustelu riitelemisen sijaan.”

5. Kotityöt

Viimeistään yhdessä asuminen tuo pöytään kysymyksen siisteydestä. Harvempi pariskunta on tasan tarkkaan samalla aaltopituudella siitä, kuinka kauan likaiset astiat saavat virua tiskialtaassa tai miten usein pölyt pitäisi pyyhkiä. Huutokisalta tai mykkäkoululta välttyy, kun asiasta alkaa puhua jo suhteen alkuvaiheessa.

Kymmeneen laskeminen ei muuten ole pelkkä hokema, vaan se myös toimii. Kehää kiertävän riidan saa Psychology Todayn mukaan katkeamaan rauhoittamalla ensin itsensä ottamalla empatian aseekseen. Sen jälkeen rakkaalle voi tehdä selväksi, että olette etsimässä ratkaisua yhteiseen asiaan, ettekä kilpailemassa oikeista vastauksista, oli kysymys mikä tahansa.