Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Sinkkuaika saattaa todennäköisesti olla elämäsi parasta aikaa.

Sinkkuus saattaa olla niinkin hyvää, että tulet kaipaamaan sitä myöhemmin parisuhteessa ollessasi. Listasimme kymmenen loistavaa syytä olla itsekseen.

1. Parhaimmillaan treffeillä käyminen on mahtavaa ajanvietettä.

Sinkkuna pääsee tutustumaan kaupungin kulttuuritarjontaan ja uusimpiin ravintoloihin, jos vain hoksaa sopia tärskyt jonnekin muualle kuin laten äärelle tuttuun ketjukahvilaan. Jos yhdessä kierretty taidenäyttely on kiinnostava, ei kamalasti haittaa, jos teidän kahden välillä ei kipinöikään. Saithan kuitenkin taide-elämyksen. Samaa logiikkaa voi hyödyntää myös sopimalla urheilutreffit. Lenkin jälkeen on joka tapauksessa tyytyväinen, että tuli lähdettyä.

2. Sinkulle arkikin on seikkailu.

Sosiaaliselle sinkulle maidonhakureissu lähikauppaan tai pyykkivuoro voi olla seikkailu, sillä kiinnostava henkilö saattaa ilmaantua eteen milloin tahansa. Sinkulla on myös mahdollisuus flirttailuun ilman huonoa omaatuntoa, ja jos jossain tulee vastaan kiinnostava pussauksen arvoinen henkilö, niin pussaa pois! Pitkissä ja puuduttavissa parisuhteissa elävät ihmiset haaveilevat juuri tästä spontaaniudesta ja elokuvankaltaisista kohtauksista.

 3. Aikaa tehdä mitä vain.

Sinkun ajankäsitys on paljon laveampi kuin parisuhteessa olevan. Voit harrastaa mitä haluat savitöistä laskuvarjohyppyyn, käydä kahden tunnin kylvyssä päivittäin ja lukea kaikki ne kirjat, joista olet jo vuosia haaveillut. Kun aikaa ei tarvitse suunnitella myös jonkun toisen kalenterin mukaan, voit olla juuri niin itsekäs vapaa-aikasi suhteen kuin haluat. On myös ihanaa olla toisinaan tekemättä mitään järkevää ilman, että joku vihjaa vierailua odottavasta anopista.

4.  Öinen kaupunki – mikä jännitysnäytelmä!

Viikonloppuilloissa on ihan erityistä taikaa, kun ei seurustele. Kun sinkkutyttökaverit valmistautuvat iltaan eivätkä säästele kuplajuomaa ja hiuslakkaa, ilmassa on ihan eri lataus kuin silloin, kun kaupungin yötä katselee varatun naisen silmin. Vaikka harvoin tanssilattialla tai baaritiskillä tapaa tosirakkauden, voi kuitenkin aika usein saada hauskaa seuraa.

 5. Hän ei pilaa päivääsi.

Sinun ei koskaan tarvitse huolehtia siitä, että kumppanisi paha tuuli tai törppö käytös pilaisi päiväsi. Kaikkein täydellisimmissäkin parisuhteissa riidellään välillä, tunnetaan riittämättömyyttä ja loukataan toisen tunteita. Hah! Olet täysin ulkona tästä. Muista myös, että voit lähteä kutsuille yksin ja tutustua uusiin ihmisiin, eikä sinun tarvitse stressata siitä, viihtyykö saati käyttäytyykö kumppanisi.

 6. Saat nukkua.

Monet naiset sanovat nukkuvansa vähän ja huonosti ollessaan parisuhteessa. Sinkkuna voit nukkua niin paljon kuin lystäät. Mikä parasta, kukaan ei vinoile oudoista nukkumistavoistasi tai rumista yövaatteistasi. Jos haluat nukkua ah-niin-mukavassa (muttei yhtään seksikkäässä) XXXL-kokoisessa t-paidassa korvatulpat korvissa, laput silmillä, untuvatöppöset jalassa ja lapsuuden kauhtunut pehmolelu kainalossa, se on täysin ok.

 7. Vaikka sata ensisuudelmaa.

Parisuhteessa olevat eivät voi haaveilla siitä taianomaisesta ensimmäisestä suudelmasta samalla tavalla kuin vapaalla olevat. Heillä ensimmäiset suudelmat on jo aikapäivää sitten suudeltu ja mahdollisesti jo unohdettu. Sinun ja sen erityisen ensisuudelma saattaa tapahtua vaikka tänään.

 8. Olet vapaa lähtemään.

Silloin kun et ole parisuhteessa, voit valloittaa maailman, ottaa vastaan kiinnostavan työtarjouksen toisesta kaupungista tai lähteä jatko-opiskelemaan vuosiksi ulkomaille. Parisuhteessakin edellämainitut toki onnistuvat, mutta sinkku pakkaa laukkunsa ilman stressiä kaukosuhteesta tai vastuuta kumppanin elämästä kaukomailla.

 9. Aseta tavoite ja saavuta se.

Kun energiasi ja aikasi ei mene parisuhteeseen, voit vaikka panostaa uraan, opetella ranskaa, remontoida asunnon tai juosta maratonin. Tee jotain, mikä on sinulle itsellesi tärkeää. Pitkäjänteisen projektin läpikäyminen ja siinä onnistuminen vahvistavat itsetuntoa ja vievät sinua kohti unelmiesi itseäsi.

10. Mikä tahansa on mahdollista.

Sanotaan, että kun kaikki on epävarmaa, kaikki on myös mahdollista. Sinkun elämä on parhaimmillaan kutkuttavaa jännitystä tulevasta. Kun ei voi tietää, mitä tulee tapahtumaan rakkaudessa ja elämässä ylipäänsä seuraavaksi ja sen jälkeen, on pakko opetella elämään nyt ja tässä. Sen kun oppii, saa hetkestä enemmän irti.

Ota kuitenkin huomioon: Vaikka sinkkuna olisi kuinka mahtavaa ja vapauden tunne välillä jopa huumaava, kainalonkaipuu iskee kuitenkin toisinaan, esimerkiksi sunnuntai-iltaisin huikean viikonlopun päätteeksi. Tee siis itsellesi palvelus ja hanki sunnuntaille vaikkapa jokin kiva harrastus tai sovi valmiiksi kaveritreffit brunssille – ihan niin kuin haluat.

Lähde: Popsugar.

Artikkelia muokattu 24.9. klo 10.15: lähde lisätty.

Lue myös:

Sinkun kiitollisuuslista: 20 asiaa, joista parisuhteessa elävät ovat sinulle kateellisia