Kysyimme suomalaisilta, mitä mieltä he ovat mielipiteitä jakavista parisuhdeväitteistä. Vastaukset paljastivat kiinnostavia seikkoja ex-kumppaneihin liittyvistä asenteista. Yllättävän moni myös ajattelee yhä, että ensitreffeillä ei sovi harrastaa seksiä.

Pitääkö pariskunnalla olla samat kiinnostuksen kohteet? Onko pettäminen aina anteeksiantamatonta? 

Muun muassa näihin kysymyksiin halusimme saada vastauksen taannoisella kyselyllämme. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, mitä mieltä lukijamme ovat mielipiteitä jakavista, parisuhteeseen liittyvistä väitteistä. 

Jos et ole vielä vastannut kyselyyn, voit tehdä sen tästä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kyselyyn on vastannut tähän mennessä jo noin 20 000 suomalaista. Vaikka kysely ei täytä tieteellisiä kriteerejä, voi sen pohjalta tehdä monenlaisia johtopäätöksiä. 

Kenties yllättävimpiä ovat vastaukset kysymyksiin, jotka liittyvät tavalla tai toisella entiseen kumppaniin. Peräti 42 prosenttia vastaajista ei hyväksyisi sitä, että kumppani on yhä ystävä eksänsä kanssa. 

Ex-kumppanista yli pääseminen voi olla joskus hankalaa. Se ei kuitenkaan estä uuden partnerin etsimistä, tuumii suurin osa suomalaisista. Jopa 61 prosenttia vastaajista nimittäin ajattelee, että on ok deittailla, vaikkei olisi vielä päässyt yli eksästä. 

Entä, jos vanha suola alkaa janottaa? Monella on kokemusta suhteista, joissa soudetaan ja huovataan ja palataan yhteen eron jälkeen. Siksi on kenties hieman yllättävää, että useamman kuin joka kolmannen suomalaisen mielestä eksän kanssa ei sovi palata yhteen. 

Kysely paljasti myös muita kiinnostavia seikkoja suomalaisten parisuhdekäsityksistä. Yksi niistä käsittelee paljon puhuttua aihetta, seksin harrastamista ensitreffeillä. Olemme aiemmin kertoneet, että monien Me Naisten lukijoiden mielestä seksiä nimenomaan kannattaa harrastaa mahdollisimman pian.

Vanhat asenteet ovat kuitenkin edelleen tiukassa, sillä lähes joka kolmas (29 %) vastaaja kokee, ettei peiton heiluttelu ensitreffeillä ole sopivaa.

Kyselyssä selvisi myös, että eri sängyissä tai huoneissa nukkuminen vaikuttaa olevan yhä melkoinen parisuhdetabu. Kun pariskunta alkaa nukkua omissa sängyissään tai jopa eri huoneissa, enteilee se eroa, uskoo yli puolet kyselyymme vastanneista.

Eri sängyissä nukkuvat pariskunnat kuitenkin tietävät, että väite ei aina pidä paikkaansa. Syitä erillisiin sänkyihin on monia kuorsaamisesta erilaisiin unirytmeihin. Erillään nukkuminen voi jopa pitää kipinän yllä.

Heterosuhteissa on yhä huomattavasti tavallisempaa, että mies kosii naista. Ennen vanhaan se oli jopa sääntö, ja naiset saivat kosia miehiä ainoastaan karkauspäivänä, kerran neljässä vuodessa. Sittemmin perinteet ovat höllentyneet ja näkemykset rentoutuneet, ja nykyään ei ole epätavallista, että nainen kosii miestään. 

Perinteet istuvat kuitenkin mitä ilmeisimmin tiukassa, sillä lähes puolet vastaajista on sitä mieltä, että kosinta on yhä miesten hommaa.  

Tee alkuperäinen kysely ja näet, miten suomalaisten äänet jakautuivat muissa parisuhdeväitteissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla