Voiko Tinderistä joutua estetyksi, vaikka noudattaisi kaikkia sääntöjä? Villen esimerkki osoittaa, että voi.

Kolmekymppinen Ville* liittyi Tinderiin alkuvuodesta puhtaasta mielenkiinnosta. Pitkään hän ei kuitenkaan ehtinyt palveluun tutustua.

– Selailin eri profiileja, ja muutaman tunnin selailun jälkeen totesin, että onpahan sovellus ja kirjauduin siitä pihalle, hän kertoo.

Seuraavana aamuna Ville kokeili kirjautua sovellukseen uudelleen, mutta sepäs ei enää onnistunutkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Salasanan syötön jälkeen tuli ilmoitus, jonka mukaan tilini on suljettu, koska se rikkoo käyttöehtoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tälläinen ilmoitus pamahti odottamatta Villen puhelimen näytölle.
Tälläinen ilmoitus pamahti odottamatta Villen puhelimen näytölle.

Ville oli oman tietonsa mukaan noudattanut kaikkia sovelluksen käyttöehtoja. Hän ei myöskään ehtinyt lyhyen käytön aikana olla yhteydessä muihin käyttäjiin.

Eston huomattuaan Ville oli heti yhteydessä Tinderin käyttäjätukeen, jotta saisi estolle selityksen.

– Sain vastauksen, että olen rikkonut heidän sääntöjään ja minut on bannattu ikuisesti heidän sovelluksestaan. Kun yritin pyytää heiltä selitystä bannille, sain sähköpostiini aina saman ohjesääntöviidakon termeineen ilman oikeaa syytä. En vieläkään tiedä, mikä on bannin syy, koska en hölmöillyt Tinderissä mitään, Ville sanoo.

Koska perusteita käyttäjätilin estämiselle ei löytynyt, Ville epäilee, että se oli seurausta perättömästä väärinkäyttöilmoituksesta.

Kiusantekoa?

Internetiä selaamalla käy nopeasti ilmi, ettei Ville suinkaan ole ainoa, jolla on vastaavia kokemuksia. Koska kuka tahansa voi tehdä Tinderille ilmoituksen sääntörikkomuksesta, monet ovat epäilleet, että ilmoituksia tehdään perusteetta esimerkiksi kiusantekotarkoituksella. 

Keskustelupalstojen perusteella Tinder ei ole tarjonnut muille käyttäjille sen parempia selityksiä kuin Villelle.

Me Naiset kysyi suoraan Tinderiltä sen estokäytännöistä. Yhtiö kieltäytyi antamasta suoria vastauksia seuraaviin kysymyksiimme:

  • Mitä syitä estoon ilman sääntöriikkomuksia voi olla? Voiko perusteeton ilmoitus johtaa siihen?
  • Kuinka helposti Tinder estää käyttäjiä ilmoitusten perusteella? Voiko käyttäjä joutua estetyksi vain yhden ilmoituksen vuoksi vai edellyttääkö esto useita ilmoituksia?
  • Kysyykö Tinder perusteita ilmoituksen tekemiseen? Jos kyllä, tarkistaako Tinder annettujen perusteiden paikkansapitävyyttä?
  • Jos käyttäjä joutuu estetyksi ilman selvää syytä, voiko tilin saada takaisin käyttöön? Jos kyllä, miten?

Perusteluksi salamyhkäisyydelle Tinderiltä ilmoitettiin yksityisyyssyyt ja sen, ettei yhtiä halua antaa vinkkejä potentiaalisille väärinkäyttäjille.

Selkeiden vastausten sijaan saimme epämääräisen lausunnon Tinderin edustajalta:

Käyttäjiemme turvallisuus on ensisijaisen tärkeää meille Tinderillä. Meillä on nollatoleranssi käyttäjille, jotka ahdistelevat tai käyttäytyvät epäkunnioittavasti muita yhteisömme jäseniä kohtaan. Kaikki ilmoitukset käytöksestä, joka ei vastaa käyttöehtojamme tai ohjeitamme, otetaan erittäin vakavasti, ja meillä on jokaisen ilmoituksen tutkimiseen keskittyvä tiimi.

Jos käyttäjä uskoo, että hänen tilinsä on estetty virheellisesti, hän voi olla yhteydessä tiimiimme osoitteeseen help@gotinder.com, ja he tutkivat asian.

Tinderin antamasta ohjeesta huolimatta Villen ja useiden käyttäjäkokemusten valossa vaikuttaa siltä, että kun on kerran joutunut estetyksi, ei käyttäjäoikeuksien palauttamisesta ole enää toivoa.

*Villen nimi muutettu.

Hannu

Bannattu kahdella puhelinnumerolla ilman syytä ja vastaus asiakastuesta on vaan se tuttu käyttöehtojen rikkominen ja kysely että mitä kohtaa olen rikkonut tuottaa vaan vastauksen "sorry we cant help you more". Asiakaspalvelu huipussaan.

Jorgé

Jeps, mulla kävi aivan sama homma. Ehdin laittaa sinne naamakuvan, asiallisen esittelyn ja selailemaan hetken muita käyttäjiä. Seuraavana päivänä olin saanut bannit. Yritin tiedustella syytä, mutta sähköpostiini ei koskaan vastattu.

Pitäköön tunkkinsa, onneksi on kilpailevia (ja parempia) sovelluksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla