Avioliiton alku on onnen aikaa, kun taloudessa on kaksi palkansaajaa eikä vielä lapsia.

Nyt se on tutkittu: kolmas aviovuosi on kaikkein onnellisin. Näin sanoi puolet kyselyyn vastanneista briteistä. Toiseksi eniten mainintoja sai avioliittovuosista ensimmäinen.

Ensimmäisten avioliittovuosien onnen arvellaan johtuvan esimerkiksi siitä, että pariskunnalla on kahdet tulot, mutta ei lapsia. Rahaa on siis millä mällätä eikä kiljuvat kakarat puske väliin. Sen sijaan pariskunnalla on aikaa ja rahaa suunnitella tulevaisuutta, remontoida ja sisustaa kotia sekä unelmoida lapsien hankkimisesta.

Kyselyn mukaan todellisuus iskee vasten kasvoja heti viidentenä vuonna. Kyselyn mukaan silloin on kaikkein vaikeinta. Ensimmäinen pellavapää on jo hankittu, ja hermoja kiristää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Viidennen vuoden kohdalla, tai pari vuotta lasten hankkimisesta, avioparit tulevat usein puheillemme, kertoo kyselyn teettäneen lakiasiaintoimisto Slater & Gordonin juristi Amanda McAlister The Telegraphin haastattelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta ei hätää. Viidennen vuoden ongelmat ovat McAlisterin mukaan usein hetkellisiä.

– Neuvomme harkitsemaan tarkkaan, onko kyseessä todellakin kriisi, josta ei voi päästä yli. Usein näiden parien avioliitto on jo puolen vuoden päästä ihan toisella tolalla, McAlister kertoo.

Kyselyyn vastasi 2000 naimisissa olevaa brittiä.

Lähde: The Telegraph

Sisältö jatkuu mainoksen alla