Pillerillä syöt miehen viehättäväksi. Kuva: Shutterstock
Pillerillä syöt miehen viehättäväksi. Kuva: Shutterstock

Parisuhde ja mies tuntuvat ihan erilaisilta e-pillerin vaikutuksen alla kuin ilman, todistaa tuore tutkimus.

Huolestuttavia uutisia sinulle, joka tapasit miehesi käyttäessäsi hormonaalista ehkäisyä. Tutkijat ovat löytäneet viitteitä siitä, että mies saattaa alkaa näyttää vähemmän houkuttelevalta, kun e-pillereiden syömisen lopettaa ja kuukautiskierto palautuu ennalleen. Parisuhdekaan ei enää välttämättä tuo samanlaista tyydytyksen tunnetta kuin ennen. Vaikutusta ei kuitenkaan ole, jos oman kullan kasvoja voi pitää yleisesti viehättävinä.

Jo aiemmin on saatu selville, että kuukautiskierto vaikuttaa naisten miesmakuun: ovulaation aikaan naiset suosivat maskuliinisempia miehiä kuin muulloin. Sheffieldin yliopiston tutkimuksessa vuonna 2009 puolestaan havaittiin, että myös ehkäisypillereiden käyttö vaikuttaa miesmakuun – pillereitä syövät naiset suosivat feminiinisempiä miehiä. Nyt tutkijat ovat saaneet lisää tietoa aiheesta, uutisoi
The Guardian
.

Proceedings of the National Academy of Sciences -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa seurattiin vasta-avioituneita pariskuntia neljän vuoden ajan. Naisilta kysyttiin säännöllisesti heidän tyytyväisyydestään suhteeseen sekä ehkäisyn käytöstä. Lisäksi ”valmennetut tarkkailijat” arvostelivat miesten kasvojen viehättävyyttä.

Ehkäisyn ja ehkäisemättömyyden seuraukset

Naiset, jotka olivat käyttäneet pillereitä suhteen alkaessa ja lopettaneet myöhemmin ehkäisyn, raportoivat suhteensa muuttuneen huonompaan suuntaan. Niiden, joiden miehet oli luokiteltu viehättäviksi, tyytyväisyys lisääntyi, kun taas ”vähemmän viehättävien” kanssa suhteessa olevien naisten tyytyväisyys suhteeseen väheni.

Tosin naiset, joiden pillereiden käytössä oli tapahtunut muutoksia, olivat sitä mieltä, ettei suhde enää tyydyttänyt seksuaalisesti samalla tavalla kuin ennen – miehen viehättävyydestä riippumatta.

– Se, että naisten hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käyttö oli kytköksissä tyytyväisyyteen suhdetta kohtaan, antaa vihjeitä siitä, että ehkäisyllä voi olla kauaskantoisia seuraamuksia, sekä hyödyllisiä että haitallisia, kertoo psykologi Michelle Russell Floridan osavaltion yliopistosta The Guardianille.

Asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että pillereiden käytön lopettamisella voi eräs toinenkin seuraamus, joka saattaa vaikuttaa suhteeseen vieläkin enemmän – nimittäin lapsi.

Lue myös:


Miksi e-pillereitä tuputetaan aina ensimmäiseksi?


Pelottavatko e-pillerit? Tässä 4 luomumpaa vaihtoehtoa ehkäisyyn


Kuukautisista tuli epätrendikkäät – nyt e-pillereitä suositellaan syötäväksi ilman taukoa