Ai että pitäisi olla olematta niin valikoiva? Voi juku, kiitos neuvosta. Kuva: Shutterstock
Ai että pitäisi olla olematta niin valikoiva? Voi juku, kiitos neuvosta. Kuva: Shutterstock

Vaikka kuinka tarkoittaisi hyvää, ihan jokaista neuvoa ei kannata sanoa sinkkuystävälle ääneen.

Lähes jokaisen kaveripiiristä löytyy ainakin se yksi tyyppi, joka tuntuu viihtyvän paremmin sinkkuna kuin parisuhteessa. Etsipä sinkkukaveri sitten seurustelukumppania tai ei, moni parisuhteessa oleva saattaa sortua toistuvien deittailuvinkkien jakamiseen.

Vaikka mielessä olisikin vain sinkkukaverin paras, tarpeettomien neuvojen kuuleminen voi alkaa tökkiä.

Muun muassa nämä sinkuille usein annettavat ”neuvot” voisi ehkä sittenkin vain jättää sanomatta:

1. ”Sinun pitäisi vain alkaa käydä useammin treffeillä.”

On ihan totta, että kumppania ei löydy ellei ole valmis sellaista tapaamaan. Voit kuitenkin olla varma siitä, että jos kaveri kaipaa kumppania, hän varmasti sellaista etsii.

Kukaan ei kuitenkaan halua lähteä treffeille ihan kenen tahansa kanssa, eikä tarvitsekaan. Jos sinkkukaveri ei ole käynyt kahveilla potentiaalisten tyyppien kanssa, se todennäköisesti tarkoittaa vain sitä, että sopivaa ihmistä ei ole löytänyt tai hän ei juuri nyt halua käydä treffeillä.


2. ”Olet liian valikoiva. Kannattaisi vähän löysätä vaatimuksia.”

Kaveri on ehkä joskus puhunut siitä, että kukaan ei oikein tunnu miellyttävän. Silloin saattaa käväistä mielessä, että ehkä sinkkukaveri odottaa jonkinlaista elokuvien unelmien prinssiä, eikä kelpuuta mitään muuta.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että kenenkään kanssa ei ole pakko mennä treffeille, jos ei tunnu siltä. Maailmassa riittää kyllä kiinnostavia ihmisiä. Jos kaverista sattuu tuntumaan, ettei kohdalle ole osunut sellaista, väkisinkään ei kannata yrittää tulla toimeen kenenkään kanssa. Luota kaverin arvostelukykyyn!

3. ”Lakkaa vain yrittämästä niin paljon, joku kyllä osuu kohdalle kun vähiten odotat sitä!”

Tämäkään neuvo ei toimi varsinkaan niillä, jotka ihan tosissaan kaipaavat seurustelukumppania. Monista esimerkiksi Tinder-deittailu voi tuntua toisinaan raskaalta, jolloin yrittämisen lopettamiseen neuvominen voi tuntua lähinnä kettuilulta.


4. ”Löydät kyllä vielä sielunkumppanisi. Ei kannata tyytyä vähempään.”

Myös toisen ääripään neuvot voivat tuntua ärsyttäviltä. Kaikki eivät ajattele samalla tavalla, että meille kaikille olisi se ”joku oikea”. Sellaisen etsimiseen painostaminen voi tuntua ikävältä.

Sen oikean löytämisen sijaan kaverin kanssa voi vaikka miettiä, millaiset piirteet ihmisissä viehättävät häntä eniten. Niihin sopivan – mutta ei täydellisen – ihmisen hakeminen on paljon rennompaa ja todenmukaisempaa.

5. ”Sinkkuna on oikeasti usein paljon kivempaa kuin parisuhteessa, nauttisit kun vielä voit!”

Varsinkin, jos kaveri todella haluaisi löytää seurustelukumppanin, neuvo ei ole sieltä parhaimmasta päästä. Voi tietysti olla, että kaveri on samaa mieltä, mutta jos kaveri oikeasti kaipaisi kumppania, toteamus voi tuntua aika lattealta.

Oletko saanut kuulla sinkkuna muita ärsyttäviä ”vinkkejä”? Kerro kommenteissa!