Marilyn Monroe, kuva MVPhotos.
Marilyn Monroe, kuva MVPhotos.

13. helmikuuta, päivää ennen ystävänpäivää, on salarakkaiden päivä.

Päivää ennen ystävänpäivää petolliset aviopuolisot ovat tavanneet antaa kalliita lahjoja salarakkailleen. Salarakkaiden päiväksi nimetty (eng. Mistress Day) päivä vietetään salarakkaan pauloissa, jotta varsinaisena ystävänpäivänä voidaan lepytellä omaa virallista rakasta. Tapa ei ole yleistynyt Suomessa, mutta Yhdysvalloissa kyllä. Ovatko nämä kymmenen naista kenties maailman tunnetuimmat salarakkaat?

1. Alina Kabajeva

Presidentti Vladimir Putinin salarakkaaksi väitetty entinen kilpavoimistelija sai Sotshissa kunniatehtävän kantaa olympiatulta. Putin erosi vaimostaan Ljudmilasta kesällä 2013 ja hänen on huhutti vievän Alina Kabajevan vihille.

2. Jaimee Grubb

Kalifornialainen tarjoilija, jonka kanssa golfaaja Tiger Woods pelehti miltei kaksi vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Daisy Wright

Jude Law'n lastenhoitaja, jonka kanssa näyttelijä pelehti vuonna 2005 oltuaan vasta puoli vuotta kihloissa Sienna Millerin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Monica Lewinsky

Valkoisen talon harjoittelija, jolla oli 90-luvulla suhde presidentti Bill Clintoniin.

 

Monica Lewinsky, kuva Shutterstock.

5. Soon Yi Allen

Mia Farrow

Mia Farrow'n adoptiotytär ja tämän entisen aviomiehen Woody Allenin tytärpuoli, joka on nykyisin Allenin vaimo. Pariskunta avioitui, kun Allen oli 56-vuotias ja entinen Soon Yi Previn 22-vuotias.

Soon-Yi Previn, Woody ja Soon Yi Allen.
Woody ja Soon Yi Allen, kuva Shutterstock.

6. Cornwallin herttuatar Camilla

Herttuatar Camilla avioitui vuonna 2005 prinssi Charlesin kanssa. Tuohon mennessä pariskunnalla oli yhteistä on-off-taivalta jo yli 30 vuoden ajan – muun muassa samaan aikaan, kun prinssi Charles ja prinsessa Diana olivat yhdessä. Tulevaisuudessa Camillasta tulee prinsessapuoliso.

Camilla ja Charles, kuva Shutterstock.

7. Marilyn Monroe

Marilyn Monroen suhteesta presidentti John F. Kennedyyn on jaksettu puhua vuosikymmenien ajan.

8. Jayne Mansfield

Näyttelijä ja malli oli myös Kennedyn salarakas 60-luvulla.

9. Anne Boleyn

Pembroken markiisitar ja Englannin kuninkaan, Henrik VIII:n salarakas ja myöhemmin myös vaimo, joka teloitettiin syytettynä aviorikoksesta. Anna Boleyn ja hänen sisarensa Mary Boleyn elämään löyhästi pohjaava elokuva Kuningattaren sisar julkaistiin 2008. Myös Mary Boleyn voidaan ajatella olleen kuninkaan salarakas.

10. Katariina II

Venäjän keisarinna Katariina II Suuri oli tunnettu lukuisista miehistään ja salasuhteistaan. Hän oli hämärissä olosuhteissa kuolleen Pietari III:n puoliso.

Lue myös:

Näin loppuu salasuhde

Miten palautetaan luottamus pettämisen jälkeen?

HS: Psykiatri uskoo pettämisen johtavan uskollisuuteen

Sisältö jatkuu mainoksen alla