Kuvat
Shutterstock
Kuvassa oleva henkilö ei liity juttuun. Hän on ihan vain kuvapankkipianonkantaja.
Kuvassa oleva henkilö ei liity juttuun. Hän on ihan vain kuvapankkipianonkantaja.

Ikinä ei voi tietää, missä tulevan kumppaninsa tapaa.

Joskus elämässä käy niin, että olet ostamassa tai hankkimassa jotain, mutta saatkin jotain muuta – ikään kuin kaupan päälle. Näin kävi Helille, 44, ja Annelle, 45.

Vuonna 1996 Heli oli juuri muuttanut vanhempiensa luota omaan asuntoon, mutta hänen pianonsa odotti vielä kantajaa vanhempien kotona. Lopulta isä onnistui järjestämään kantajat tyttärensä pianolle. Kun Heli odotteli pianoa uuteen kotiinsa, hän ei siinä vaiheessa vielä arvannut, mitä seuraavaksi tulisi tapahtumaan.

– Katseemme kohtasivat tämän yhden pianonkantajan kanssa, Heli kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokemus oli sen verran vaikuttava, että Heli päätti selvittää miehen puhelinnumeron.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Soitin illalla isälleni. Turvauduin pieneen valkoiseen valheeseen ja sain tietää tämän mystisen miehen nimen. Seuraavana päivänä soitin hänelle töihin ja annoin kaksi vaihtoehtoa: joko hän tulee hakemaan puhelinnumeroni tai ottaa sen puhelimessa. Mies otti numeroni, Heli sanoo.

Seuraavana päivänä Helin puhelin soi. Ja on soi useasti sen jälkeenkin. Tänä vuonna Heli ja pienonkantaja ovat olleet yhdessä jo 24 vuotta.

Auto kuntoon – ja kaupan päälle poikaystävä

Annen, 45, rakkaustarina on samantyyppinen kuin Helin. Tosin Annen 27 vuotta sitten kohtaama tyyppi ei ollut aivan tuikituntematon.

– Isosiskoni seurusteli miehen kanssa, jolla oli kolme veljä. Kaikki veljekset olivat autonkorjaajia, Anne kertoo.

Annen vanha Ford Fiesta vuosimallia -77 kaipasi kunnostusta. Annen sisko keksi, että Fiesta olisi hyvä tekosyy usuttaa Anne ja nuorin veljeksistä juttusille.

– Lopputulos oli se, että minä sain korjatun auton ja poikaystävän kaupan päälle. Rakastuin miehen tummiin hiuksiin, ihmemiesmäiseen kekseliäisyyteen ja ujouteen. Sittemmin olen oppinut arvostamaan sitä, että hän on luotettava ja rehellinen, Anne kertoo 27 vuotta kestäneestä suhteestaan.

”Minä päivystin vihreiden teltalla, tuleva puolisoni persujen teltalla.”

Rakkauden aarrekartta toteutui

Hanna-Kaisalla, 45, on kokemusta siitä, että jos toiveensa kirjoittaa tai taltioi, se saattaa toteutua.

– Kävin rakkauden aarrekarttakurssiin vuonna 2015. Viikko kartan valmistumisesta tapasin puolisoni, Hanna-Kaisa kertoo.

Tuolloin Hanna-Kaisa ei tosin vielä tiennyt, että kyse on hänen tulevasta puolisostaan.

– Kohtasimme vaalitilaisuudessa kevätmarkkinoilla. Minä päivystin vihreiden teltalla, tuleva puolisoni persujen teltalla.

Toisen kerran kaksikko kohtasi, kun Hanna-Kaisa oli auttamassa ystäväänsä muutossa toisessa kaupungissa. Hanna-Kaisalla oli koira mukanaan, mutta ystävän uuteen asuntoon ei saanut viedä eläimiä. Onneksi vaalitilaisuudessa ollut tyyppi asui samassa kaupungissa.

– Majoituin sitten hänen luonaan koirani kanssa. Hän nukkui sohvalla, minä sängyssä. Keskellä yötä hän tippui unissaan sohvalta ja löi päänsä lasipöydän kulmaan. Minä säikähdin – ja siitä suhteemme sitten alkoi, Hanna-Kaisa kertoo.

Nyt pari on ollut yhdessä viisi vuotta, josta neljä vuotta avoliitossa.

Liftaus johti suhteeseen, joka on kestänyt jo yli 40 vuotta

Maikin, 59, rakkaustarina sai alkunsa eräänä elokuisena yönä. Hän oli lähtemässä parhaan ystävänsä kanssa tansseista kotiin, mutta kyyti peruuntui. Ystävysten oli pakko liftata, sillä kotimatkaa oli 25 kilometriä. 

– Pääsimme vähän matkaa jonkun papparaisen kyydissä, mutta emme saaneet kyytiä perille asti. Lopulta saapui auto, jossa oli kaksi poikaa. He lupasivat viedä meidät kotiin. Me olimme peloissamme – ja sanoinkin pitkäpartaiselle kuskille, että uskaltaako tuollaisen gorillan kyytiin tulla. Kaikki sujui kuitenkin hienosti, ja pojat toivat meidät kiltisti kotiin, Maikki muistelee.

Automatkan jälkeen toinen poika kiinnostui Maikista ja ehdotti, voisivatko he tulla seuraavana lauantaina hakemaan ystävän ja Maikin ajelulle.

– Pojat tuntuivat mukavilta, joten suostuimme. Siitä alkoi seurustelumme. Minun ja "gorillan" häitä vietettiin vajaan vuoden kuluttua. Nyt yhteisiä vuosia on takana 43. Ystäväni ja toisen pojan suhde kesti häihimme asti.

Vierailija

Kaverin kanssa tuli baarireissun jälkeen kuningasidea, soitetaanpa videopuhelu hänen exälleen toiselle puolen Suomea - sen jälkeen soittelimme miehen kanssa 2 viikon ajan, tapasimme ja aloimme seurustelemaan. Ollaan seurusteltu 1v 7kk 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla