Moni suomalainen julkkis iloitsee sekä omasta isästään että isyydestä tai lastensa isästä. Instagramissa muistetaan myös isän roolissa toimivia ja isänsä menettäneitä.

Isänpäivää liputetaan tänään ensimmäistä kertaa virallisesti. Kurkkasimme sen kunniaksi Instagramista, miten suomalaiset julkkikset viettävät isien juhlapäivää, ja kokosimme yhteen hauskoimmat ja koskettavimmat päivitykset.

Juontaja Heidi Sohlberg kiittelee isäänsä siitä, että tämä on aina tarvittaessa hänen tukenaan.

– Tiedän, että voin soittaa sulle vaikka keskellä yötä jos tulee hätä. Annat isällisiä neuvoja ja nyt vanhemmalla iällä oon oppinut niitä jopa kuuntelemaan, Heidi kirjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hän muistaa päivityksessään myös entistä aviomiestään Niklas Sohlbergia ja sanoo, ettei voisi toivoa parempaa isää lapsilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elastinen on viettänyt isänpäivää ”kolmen sukupolven aamupalalla”. Räppärillä on Riina-vaimonsa kanssa vuonna 2017 syntynyt poika sekä helmikuussa syntynyt tytär.

– Oon kiitollinen ja onnellinen omasta isästäni ja omista lapsistani, hän kirjoittaa Instagramissa.

Elastinen onkin aiemmin kuvaillut, että isyys on ollut hänelle ”hurjin juttu, mitä voi kuvitella”.

Janni Hussi toivottaa superia isänpäivää humoristisen kuvaparin myötä. Kuvissa Janni makaa unisena peiton alla isänsä kanssa, toinen on lapsuudenkuva, toinen siitä toisinnettu nykyversio.

– Nää unenlahjat on peritty hyvästä paikasta! Janni hassuttelee.

Sara Sieppi ei ole pitkän välimatkan vuoksi päässyt juhlistamaan päivää isänsä luo, joten muistaa tätä virtuaalisesti.

– On aika harvinaista, että elämässä on ihminen, joka on ymmärtänyt sua 28 vuotta, auttanut aina kellonajasta välittämättä, ollut aina sun puolella, ja jonka kanssa ei olla yhtäkään riitaa käyty läpi, Sara kirjoittaa.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Noi kaksi palleroa, hassuttelulasit päässä, ollaan minä ja kaksoissiskoni Allu. Kuva on otettu joskus kasikyt luvun alussa ja toi pitkätukka on meidän isä, Matti. Parin viikon kuluttua tulee kuusitoista vuotta siitä, kun isä kuoli ja tänään kuusitoista vuotta siitä, kun viimeksi nähtiin. Sillä oli silloin vähän pidempi tukka, kuin tuossa kuvassa, mutta hopeanharmaa. Sellaisena isä näyttäytyy mun unissanikin, muutaman kerran vuodessa. Sen hiukset oikein hohtaa hopeisena. Joka kerta sama juttu niissä unissa; mä en voi käsittää, missä isä on ollut kaikki nää vuodet. Miksi se ei oo laittanut jotain viestiä? Miten se on voinut jättää meidät, minut, ilman, että pitää mitään yhteyttä? Sit mä vaan alan puhumaan kaikesta, mitä on tapahtunut ja isä kuuntelee. Me istutaan puiston penkillä, kävellään kaupan käytävällä, ollaan juhlissa ja mä pysyn siinä sen kyljessä kiinni ja puhun. Puhun, itken välillä ja välillä kerron jotain hauskaa, niin, että sekin nauraa. Niissä unissa on kokoajan sellainen olo, että on kiire, koska isän pitää taas kohta lähteä. Ja niin siinä käykin; Isä katsoo poispäin, sit se katsoo kelloa ja sanoo; nyt pittää mennä. Aikaa menee ja suru, tietenkin, helpottaa, mutta kyllä mulla on välillä tosi kova ikävä. Hyvää isänpäivää kaikille iseille, isäksi toivoville, isänsä menettäneille ja kaikille, joilla isä on❤️

Henkilön Armi Toivanen (@armi_toivanen) jakama julkaisu

Näyttelijä Armi Toivanen muistelee kuusitoista vuotta sitten aivoverenvuotoon menehtynyttä isäänsä ja kertoo koskettavasti näkevänsä isästään unta edelleen muutaman kerran vuodessa.

– Joka kerta sama juttu niissä unissa; mä en voi käsittää, missä isä on ollut kaikki nää vuodet. Miksi se ei oo laittanut jotain viestiä? Miten se on voinut jättää meidät, minut, ilman, että pitää mitään yhteyttä? Sit mä vaan alan puhumaan kaikesta, mitä on tapahtunut ja isä kuuntelee. Me istutaan puiston penkillä, kävellään kaupan käytävällä, ollaan juhlissa ja mä pysyn siinä sen kyljessä kiinni ja puhun. Puhun, itken välillä ja välillä kerron jotain hauskaa, niin, että sekin nauraa. Niissä unissa on kokoajan sellainen olo, että on kiire, koska isän pitää taas kohta lähteä. Ja niin siinä käykin; Isä katsoo poispäin, sit se katsoo kelloa ja sanoo; nyt pittää mennä.

Armi toivottaakin hyvää isänpäivää paitsi isille, myös ”isäksi toivoville, isänsä menettäneille ja kaikille, joilla isä on”.

Juontaja-yrittäjä Karita Tykkä kiittelee sekä miestään että omaa isäänsä.

– Hän on sankarini, suuri guruni ja henkilö, jota kunnioitan, arvostan ja rakastan enemmän kuin sanat riittävät kertomaan, Karita kuvailee Heikki-isäänsä.

Koomikko Krisse Salminen on julkaissut isänpäivän kunniaksi kuvan isästään ja itsestään jouluna 1983. Mukana kuvassa on myös Johanna-niminen nukke, jonka Krisse kertoo saaneensa lahjaksi toivottuaan pikkusiskoa.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aloin tässä Isänpäivän aamuuna pohtimaan Isänpäivän merkitystä. Isänä huomaan, että tää on kaikista merkkipäivistä itselleni selvästi se merkittävin. Huomaan, kuinka tärkeää se mulle on, että Lilia on täällä vähintään edellisen illan ja yön, jotta voimme tänään syödä yhdessä aamiaista ja jakaa ääneen sen mitä toisillemme merkitsemme. Huomaan myös, kuinka tärkeää se on hänelle. Sen myötä ymmärrän myös mitä se merkitsee mun Iskälle, että meillä on juuri tänään yhteys toisiimme. Siksi myös ymmärrän miltä hänestä tuntuu viettää ensimmäistä kertaa elämässään Isänpäivää ilman omaa isäänsä. Merkkipäivillä on syynsä. Tämä merkitty päivä kannustaa meitä miettimään oman isän ja isyyden merkitystä ja myös sanomaan ääneen sen mitä kuitenkin joka päivä tunnemme. Rakas, Iskä, hyvää Isänpäivää niin tänään kuin jokaisena muunakin yhteisenä elonpäivänämme ja siitä ikuisuuteen.❤ #isänpäivä

Henkilön Mikko Leppilampi (@mikkoleppilampi) jakama julkaisu

Mikko Lempilampi on pohtinut tänään oman isänsä ja isyyden merkitystä.

–  Isänä huomaan, että tää on kaikista merkkipäivistä itselleni selvästi se merkittävin. Huomaan, kuinka tärkeää se mulle on, että Lilia on täällä vähintään edellisen illan ja yön, jotta voimme tänään syödä yhdessä aamiaista ja jakaa ääneen sen mitä toisillemme merkitsemme, Mikko kirjoittaa pitkässä päivityksessään.

– Sen myötä ymmärrän myös mitä se merkitsee mun Iskälle, että meillä on juuri tänään yhteys toisiimme. Siksi myös ymmärrän miltä hänestä tuntuu viettää ensimmäistä kertaa elämässään Isänpäivää ilman omaa isäänsä.

Kirjoituksensa päätteeksi hän toivottaa rakkaalle isälleen ”hyvää Isänpäivää niin tänään kuin jokaisena muunakin yhteisenä elonpäivänämme ja siitä ikuisuuteen”.

Meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen kertoo olevansa kiitollinen miehestään Jukasta.

– Vanhin poika oli valinnut korttiinsa adjektiivit jotka kuvaavat parhaiten hänen isäänsä. Vitsikäs, rakas, hellä, aito ja turvallinen... Ne hänellä isästään tulee mieleen, kolmen lapsen äiti kirjoittaa.

Suvi onkin aiemmin kertonut arvostavansa jääkiekkoagenttina toimivassa Jukassa turvallisuutta ja luotettavuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla