Rakkaus voi tehdä hulluksi – ihan kirjaimellisesti. Kuva: Shutterstock
Rakkaus voi tehdä hulluksi – ihan kirjaimellisesti. Kuva: Shutterstock

Ei pelkkää vaaleanpunaista höttöä, vaan vähän pahaakin.

Rakkaus tyhmentää. Kun liitelee pää pilvissä, on vaikeampi keskittyä asioihin – senhän nyt päättelee maalaisjärjelläkin! Sama asia todistettiin Leidenin yliopiston tutkimuksessa. Syytä sille ei kylläkään saatu selville. Yksi veikkaus oli, että onnistunut parisuhde tarvitsee ripauksen kumpaakin – sumentuneita fantasioita ja skarppia päättelykykyä.

Rakkaus tekee väkivaltaiseksi. Rakastunut kylpee hormoneissa, jotka liitetään ihanien vaaleanpunaisten asioiden lisäksi väkivaltaisuuteen. Tämä kai voi olla ihan kivakin juttu. Buffalon yliopiston tutkimuksen mukaan rakastuneet nimittäin taistelevat vaikka verenmaku suussa uhatun rakkaansa puolesta.

Rakkaus on kuin pakko-oirehäiriö. Italialaisen Pisan yliopiston tutkimuksen mukaan rakastunut saattaa käyttäytyä samalla tavalla kuin pakko-oirehäiriötä sairastava. Jos olet ihastunut, etkä voi lakata pohtimasta kultamussukkaasi, se voi johtua tästä.

Rakkaus on kuin kipulääke. Ihan oikeasti. Oletko ikinä miettinyt, miksi rakkaan läheisyys saa kivut hellittämään ja kainalossa kuhertelu parantaa? Stanfordin yliopiston tutkijoiden mukaan rakkaus vaikuttaa samalla tavalla kuin opiaattikipulääke. Eihän rakkaushuumalla mitään katkennutta jalkaa paranneta, mutta pieniä kiputiloja ehkä!

Rakkaus on kuin huumetta. Rakastuneen aivot toimivat samalla tavalla kuin kokaiinia käyttäneen, kertoi New Yorkin valtionyliopiston tutkimus. Seuraavan kerran, kun olosi tuntuu kikattelevan kevyeltä ja ihanan rakastuneelta, se saattaa johtua tästä.

Lisää rakkauden tieteestä Tiede
-lehden sivuilta.

Lähde: Health.com

Lue myös:


Rakkaus ei olekaan tunne ja 3 muuta yllättävää faktaa parisuhteista


Miksi rakkautta pitää julistaa Facebookissa?


Eikö suhteenne toimi? Nämä yleiset parisuhdeneuvot ovat täyttä roskaa