Henriikka Rönkkönen aikoo tapailla tänä kesänä erityisen tärkeää tyyppiä.
Henriikka Rönkkönen aikoo tapailla tänä kesänä erityisen tärkeää tyyppiä.

Sinkkukirjailija Henriikka Rönkkösen mukaan treffeillä tapaa erilaisia tyyppejä, kuten Bumerangeja ja Anustappeja. Yhden deittailijatyypin tapaaminen hermostuttaa enemmän kuin muiden. 

Lounastreffit. Ne ovat kirjailija Henriikka Rönkkösen suosikkeja, kun hän tapaa deittikumppaninsa ensimmäisen kerran. 

– Lounastapaamiset ovat helppoja sekä miellyttäviä hetkiä uuden ihmisen treffaamiseen. Ne ovat myös tarpeeksi nopeita: lounas kestää maksimissaan tunnin tai kaksi. Niiden aikana ei tule kiusallista tunnetta, että loukkaanko nyt toista, jos kesken kaiken haluankin luikerrella tilanteesta pois, Henriikka kertoo Me Naisille.

Sinkkukirjoistaan tunnettu Henriikka, 36, tykkää tehdä treffeillään asioita, joista hän nauttii itsekin. Syöminen on kivaa ja sitä täytyy tehdä joka päivä, hän sanoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koska hän tekee töitä kotonaan, lähtee hän mielellään ulos tapaamaan ihmisiä.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ravintoloiden lisäksi Henriikka saattaa sopia ensitreffit lenkkipolulle. 


Huomioita Tinder-deittailijoista

Äskettäin Henriikka julkaisi kolmannen kirjansa, Määmatkan. Se on hänen sisäisen maailmansa matkakertomus kymmeneltä sinkkuvuodelta. 

Määmatkallaan hän on oppinut paljon itsestään sekä deittailun kirjoittamattomista säännöistä.

Kun Henriikka käytti aktiivisesti Tinderiä, hän huomasi ennen kaikkea, että treffit kannattaa sopia mahdollisimman pian matchin jälkeen. 

Liiallinen viestittely voi hänen mukaansa kostautua, kun mielikuvat toisesta lähtevät laukkaamaan ennen ensitreffejä eivätkä ne välttämättä vastaakaan lopulta odotuksia. 

Tinderin kasvava käyttäjämäärä on Henriikan mielestä aiheuttanut ikävän ilmiön, jossa sovitaan tapaaminen ja perutaan se samana päivänä. Treffisovelluksen käyttäminen onkin toisinaan kuin peliä.

– Moni ei ehkä mieti, onko treffailuun oikeasti energiaa. Jotkut viestittelevät, mutta eivät halua nähdä tai jättävät saapumatta deiteille ilman varoitusta. Toisissa deittisovelluksissa, joita olen kokeillut, ihmiset eivät välttämättä vastaa lainkaan.

Lelulaatikon tyypit

Uudessa kirjassaan Henriikka kuvailee, että elämä alkaa muistuttaa aikuisen lelulaatikkoa, kun takana on tarpeeksi pitkä sinkkuaika. Hän on nimennyt joukon erilaisia tyyppejä, joita treffailijan lelulaatikosta löytyy. Jännittävin heistä on saanut nimekseen Anustappi. Tavallisin treffailija on puolestaan Bumerangi. 

– Niiden taustalta löytyy tosielämän tilanteita, ja joissakin niissä minäkin olen mukana. Kirjan luvut sekoittuvat kuitenkin todellisuuden ja villin mielikuvitukseni kanssa.

Me Naiset pyysi Henriikkaa kertomaan yksityiskohtia kahdesta treffityypistä:

 1. Bumerangi
  ”Bumerangi on kaikkein yleisin tyyppi, joita treffeillä tavataan. Hän tulee aina takaisin, mutta siihen saattaa mennä pitkäkin aika. 
  Hän saapuu yllättäen ja tulee aluksi lähelle, mutta pian hän katoaa eikä välttämättä enää vastaa viesteihin. Todennäköisesti hän deittailee tuolloin jo muitakin. Kenties Bumerangi ei tiedä, mitä hän haluaa.
  Bumerangin kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä ja rohkeutta. Vanha suola kuitenkin janottaa, ja Bumerangi tulee aina takaisin. Hän voi ottaa yhteyttä kuukausienkin päästä ja sahaa edestakaisin, kunnes lopulta katoaa.” 
   
 2. Anustappi
  ”Anustappi on kaikkein jännittävin tyyppi. Muut treffailijat eivät hermostuta niin paljon kuin anustappi. Hän vaikuttaa itsevarmalta, ja sen vuoksi hän voi olla liian pelottava – varsinkin jos toinen on yhtään epävarma.
  Anustapin tapaaminen myös houkuttaa. Hän on rohkea. Hän ottaa vastuun teoistaan ja on rehellinen. Tappi viehättää etenkin kauempaa katsottuna. Hän on vapautuneempi kuin kukaan muu koskaan ja tarvitsee rinnalleen riittävän rohkean ihmisen.
  Tappi ei lamaannu härskeistäkään puheista, vaan on heti valmis kokeilemaan uusia juttuja. Hänen seurassaan taantuu helposti teinivuosien tasolle, ja hänestä on vaikea kertoa omille ystävilleen. 
  Anustappia tapaillut henkilö ei unohda koskaan deittejään, sillä tunne-elämä on järkkynyt tapin seurassa voimakkaammin kuin kenenkään seurassa aiemmin.” 

”Tätä en halua sössiä”

Henriikka myöntää, ettei ole ollut viime vuosina aktiivinen deittailija. Se tarkoittaa, että ”treffejä on ollut uusien ihmisten kanssa vain muutamia vuodessa”. 

Tinderkin on ollut tauolla useaan otteeseen. 

Meno oli toinen, kun Henriikka oli alle 30-vuotias. Vuonna 2016 Henriikka kertoi Me Naisille villistä sinkkuelämästään, johon kuului paljon sutinaa ja sekoilua.

Haastattelussa hän myönsi, että yhdenillanjutut alkoivat käydä raskaiksi. Hän oli huomannut itsessään erityisherkän piirteitä ja kaipasi yhä enemmän omaa tilaa.

Edelleenkin hän tarvitsee aikaa deittipalautumiseen.

– Jotkut voivat nähdä useita treffikumppaneita viikon aikana, mutta minun pitää levätä vähintään päivä deittien jälkeen. Ennen uuden ihmisen tapaamista jännitän aina, mikä ei välttämättä näy ulospäin. Mutta mahani menee helposti sekaisin ja saatan hermoilla päivän ennen illan treffejä. 

Tänä kesänä Henriikka aikoo nähdä ystäviään, uida ja kiipeillä. Ennen hän pelkäsi korkeita paikkoja, mutta eräillä ensitreffeillä mies pyysi häntä kiipeilemään. Hän ei ollut koskaan harrastanut lajia, mutta siitä tulikin yksi hänen suosikkiharrastuksistaan. 

Hänen suunnitelmissaan on myös tapailla erityistä ihmistä, jonka kanssa hän on huomannut viihtyvänsä mainiosti viime aikoina. 

– Monen ihmisen kanssa on aiemmin tullut tunne, että en ole ihan varma ja olen miettinyt pitkään, haluanko jatkaa tapailua. Joskus tunne on jatkunut useita kuukausia, mutta haluan varmistaa asiat ensin huolellisesti enkä lopettaa deittailua hätiköidysti. Tämänhetkinen juttu ei mietitytä, ja olen varma, että haluan nähdä häntä uudestaan. Välillämme on kemiaa, enkä halua sössiä tätä.  

Vierailija

Jännä juttu, että kyseinen nainen on ilmeisesti seurustellut jo yli vuoden saman ihmisen kanssa, mutta netissä esittää muuta saadakseen "sinkkukirjojaan" myytyä. Liikkuu kyllä julkisesti hänen kanssaan. Nuo menkkaveri ja pepunnuolemisjutut ovat muutenkin aika lapsellisia ja vastenmielisiä.

Vierailija

Aluksi oli ihan hauskoja juttuja ja kiva sekin ajatus että sinkulla on hauskaa itsensä seurassa. Mutta nyt ehkä tuntuu että toistaa jo itseään ja sinkkuna olosta on tehty viihdetuote. Ruotsista on tullut sen niminen kirja kuin Vanhapiika mikä ehkä kuvastaa realistisemmin ainakin omaa yksinoloa

Sisältö jatkuu mainoksen alla