Laura ja Helena ovat menneet naimisiin samassa hääpuvussa, mutta sittemmin on löytynyt enemmänkin yhteistä: ”Meillä on samanlaiset elämänarvot”.  Hääkuvat: Tero Leskinen (vas) ja Ville Kotimäki, muut kuvat: Helena Saikkosen kotialbumi
Laura ja Helena ovat menneet naimisiin samassa hääpuvussa, mutta sittemmin on löytynyt enemmänkin yhteistä: ”Meillä on samanlaiset elämänarvot”. Hääkuvat: Tero Leskinen (vas) ja Ville Kotimäki, muut kuvat: Helena Saikkosen kotialbumi

Helena ja Laura ovat menneet naimisiin samassa puvussa. Nyt he ovat yhteydessä lähes päivittäin.

Kun Helena Saikkonen, 26, oli menossa naimisiin, hän halusi ostaa hääpukunsa käytettynä.

Pari ensimmäistä netin kauppapaikoilla vastaan tullutta potentiaalista pukua eivät kuitenkaan lisäkuvissa vastanneet toiveita. Sitten Helenan tuleva aviomies Jouni bongasi Tori.fi-sivustolla mekon, jota hän ehdotti morsiamelleen. Helena pyysi myyjältä tarkempia mittoja ja tietoja, ja kuinka ollakaan, mekko vaikutti kaikin puolin täydelliseltä.

Niinpä Helena päätti värvätä siskonsa mukaan ja lähteä 180 kilometrin päähän sovittamaan sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Helena oli siskonsa kanssa perillä Kouvolassa kahden aikaan iltapäivästä. Vastassa ovella olivat pukuaan myyvä Laura ja tämän tuore aviomies Teemu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kanssakäyminen tuntui heti luontevalta.

– Katselimme heidän hääkuviaan ja sovittelimme pukua minulle, Helena kertoo.

Puku osoittautui niin sopivaksi, ettei siihen tarvinnut koon puolesta tehdä mitään muutoksia. Mukavassa seurassa aika kuitenkin kului huomaamatta. Kokkina työskentelevä Laura oli jo etukäteen luvannut laittaa matkalaisille syötävää, porukalla juotiin kahvit ja juteltiin kaikenlaista. Helenasta tuntui kuin hän olisi tavannut vanhan ystävänsä.

Erityisesti yksi yksityiskohta jäi mieleen.

– Laura ja Teemu olivat kirjoittaneet tekstit, jotka lukivat toisilleen häissään. Katsoimme siskoni kanssa, että Lauran teksti oli ihan kuin minä olisin kirjoittanut sen, meillä oli ihan samanlainen käsiala!

Paluumatkalle Helena siskoineen lähti vasta iltakahdeksan aikaan. 

Puku yhdisti ystävät

Tapaamisen jälkeen Helena ja Laura ryhtyivät toistensa Facebook-kavereiksi. He tykkäilivät ja kommentoivat säännöllisesti toistensa juttuja, ja Helena lähetti Lauralle kuvia pukuun tekemistään pienistä muokkauksista. Kaksikko vaihtoi myös ajatuksia häihin liittyen, mutta kesti vielä pitkään, ennen kuin he tapasivat seuraavan kerran kasvotusten.

Jälleennäkeminen tapahtui pian sen jälkeen, kun Helena ja Jouni astuivat avioon syksyllä 2017.

– Lähennyimme ensin niin, että laitoin Lauralle meidän hääkuviamme, että miltä minä näytin sinä päivänä siinä puvussa. Sitten aloimme jutella henkeviä ja mietimme, pitäisiköhän nähdä joskus.

Niinpä pariskunnat tapasivat porukalla Jyväskylässä, Helenan ja Jounin naapurikaupungissa. Tapaaminen jännitti Helenaa etukäteen sen verran, ettei hän uskaltanut heti kutsua Lauraa ja Teemua kotiinsa yökylään. Jännitys osoittautui kuitenkin turhaksi.

– Kahvittelimme perjantai-iltana meillä ja lauantaina menimme kaupungille, söimme, joimme ja juttelimme. Jouni ja Teemukin tulivat heti tosi hyvin juttuun, Helena muistelee.

Helena kertoo, että Lauran ja Teemun kanssa on aina hauskaa.
Helena kertoo, että Lauran ja Teemun kanssa on aina hauskaa.

Siitä asti koko porukka on pitänyt yhtä välimatkasta huolimatta. He näkevät muutaman kuukauden välein ja laittavat yhdessä hyvää ruokaa, pelaavat lautapelejä, juttelevat ja saunovat. Kun pariskunnat vierailevat toistensa luona, tutustutaan myös esimerkiksi paikallisiin kahviloihin. Toisinaan ystävykset vuokraavat viikonlopuksi mökin ja viettävät siellä aikaa.

– Olemme nähneet heitä melkein useammin kuin monia muita kavereita, jotka asuvat täällä lähempänä, Helena nauraa.

– Joidenkin kanssa ei välttämättä jaksaisi hengailla vaikka viikonloppua yhdessä, mutta Lauran ja Teemun kanssa aika menee tosi nopeasti.

Koska sekä Helena että Laura tekevät vuorotyötä, ei yhteisiä vapaita viikonloppuja kuitenkaan ole mahdottoman paljoa. Tapaamisten välissä ystäväpariskunnat kirjoittelevatkin lähes päivittäin yhteisessä WhatsApp-ryhmässään ja jakavat hauskoja kuvia ja videoita toistensa iloksi.

Arvot ja huumorintaju yhdistävät

Helenan ja Lauran ensikohtaamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi kolme vuotta. Sinä aikana Helena on huomannut, että heitä yhdistää paljon muukin kuin hääpuku ja vaatekoko.

– Emme aina ole samaa mieltä, eikä kenenkään kanssa tarvitsekaan olla, mutta meillä on samanlaiset elämänarvot. Molemmilla on myös tosi samanlainen huumorintaju, ja samoin on meidän miehillämme, ne on ihan hölmöjä! Helena kertoo.

– Olemme Lauran kanssa molemmat vähän pyöreämpiä ja olemme puhuneet paljon siitä, että ihminen voi olla onnellinen, vaikka olisikin vähän pyöreämpi. Voi mennä naimisiin ja tehdä ihan samanlaisia asioita kuin normaalikokoinenkin ihminen.

Laura ja Teemu lähettivät tänä vuonna Helenalle ja Jounille ystävänpäiväkortin, jossa kertovat, mistä kaikessa heissä pitävät.
Laura ja Teemu lähettivät tänä vuonna Helenalle ja Jounille ystävänpäiväkortin, jossa kertovat, mistä kaikessa heissä pitävät.

Helena uskoo, että ystävyys tulee säilymään jatkossakin. Heti edellisestä tapaamisesta toukokuun alussa alkoi kesäisen mökkireissun suunnittelu.

– Vitsailemme, että sitten kun olemme eläkkeellä, viiletämme asuntoautolla ympäri maailmaa, Helena sanoo.

Kaikkein parasta nelikon ystävyydessä on Helenan mielestä se, että jokainen saa olla täysin oma itsensä.

– Meidän porukassamme saa kiukutellakin välillä, jos siltä tuntuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla