Rakastunut radiojuontajapari ei ole suuremmin stressannut lähestyvistä häistään. Kuva: Satu Kemppainen
Rakastunut radiojuontajapari ei ole suuremmin stressannut lähestyvistä häistään. Kuva: Satu Kemppainen

Radio Novan juontaja Elina Viitanen ja Voicen juontaja Lauri Kottonen vihitään heinäkuun puolivälissä. Tuleva aviopari vinkkaa, mitä kannattaa huomioida häitä järjestäessä.

Elina Viitanen ja Lauri Kottonen kihlautuivat viime kesänä. Rakastunut pari on järjestänyt häitään kuluneen vuoden, vailla suurempia mutkia tai stressiä. Nyt he vinkkaavat, miten se onnistuu.

1. Tehkää suunnitelma. Ihan ensimmäisenä on hyvä miettiä, mitä haluatte juhlapäivältänne. Pohtikaa yhteisiä toiveitanne ja odotuksianne: Haluatteko paljon perinteisiä leikkejä vai rentoa yhdessäoloa hyvästä musiikista nauttien?

2. Kunnioittakaa toistenne toiveita. Moni nainen on pienestä pitäen haaveillut prinsessahäistään, ja miestä voi olla hyvä muistuttaa tästä välillä. Jos rouva haluaa panostaa kauniisiin kutsukortteihin, kannattaa sulhasen kunnioittaa tulevan vaimonsa toiveita. Tietysti sama toimii toisin päin: Jos sulho haluaa nähdä vaivaa juhlapaikan valaistuksen ja äänentoiston eteen, antaa hyvä vaimo tilaa miehensä näkemyksille.

3. Aikataulu. On hyvä muistaa, ettei mikään tapahdu tuosta noin, vaan asioiden valikoimiseen ja puntaroimiseen täytyy varata aikaa. Järjestelyt kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin, ainakin vuotta ennen hääpäivää. Vuoden voi aikatauluttaa, jotta pysyy kärryillä, mitä pitää tehdä milloinkin.

4. Rahaa menee. Ajan lisäksi myös rahaa saa kulumaan kiitettävästi. (Tähän kohtaan kukin voi itse määrittää, miten paljon haluaa ja pystyy satsaamaan.)

5. Pyhä kolminaisuus. Kirkko, hääpaikka ja catering ovat to do -listalla ensimmäisinä. Myös bändin hankkimiseen kannattaa käyttää aikaa. Kun peruselementit ovat kunnossa, voi muuta organisointia jatkaa hyvillä mielin.

6. Hääpuvun valinta. Jos häät ovat tulevana kesänä, ei ole ollenkaan liian aikaista aloittaa etsiä mekkoa jo edeltävänä syksynä. Jos mekko täytyy tilata jostain, voi toimituksessa mennä useampi kuukausi. Useasti pukua joutuu myös muokkaamaan itselle sopivaksi, ja sovituksessa täytyy käydä useamman kerran.

7. Virittäytykää tunnelmaan. Katsokaa hääleffoja ja imekää itseenne romanttista tunnelmaa. Etukäteen fiilistely ja ilosta itkeminen anopin kanssa on vain hyvästä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, miksi häitä vietetään.

8. Asennoitukaa oikein. Hyväksykää, ettei hartaudella suunnittelemanne hääpäivä tule menemään juuri niin kuin olette suunnitelleet. Pettyä ei silti tarvitse. Hyvä ohje on: Mihin keskityt, se kasvaa. Eli jos keskityt siihen, että jokin asia meni metsään, kyllähän se siltä tuntuukin.

9. Muistakaa myös läheiset. Juhla on hyvin tärkeä päivä myös monelle läheisellesi. Vaikka hääpari on tietysti juhlan keskipiste, on tapahtuma monelle muullekin kesän tai koko elämän kohokohtia.

10. Nauttikaa. Älkää stressatko liikaa, koska kihlaus ja häiden järjestely ovat ihanaa ja romanttista aikaa, jopa omanlaisensa kuherruskuukausi. Ylirasittuneena morsian ei todellakaan ole hehkeimmillään häissään. Eihän silloin välttämättä edes muista tärkeästä päivästä mitään. Levätkää ja nauttikaa ajasta – jos vain mitenkään pystytte.

Lue lisää:

Hääpari tuhlaa ruokaan ja matkaan – mutta kuka maksaa  juhlat?

Olisinpa tiennyt tämän ennen häitäni