Yksinäisyys on rankka tunne jo itsessään ja siihen liittyy helposti monia muitakin kielteisiä tunteita, kuten onnettomuutta ja ahdistusta. Kuva: Shutterstock
Yksinäisyys on rankka tunne jo itsessään ja siihen liittyy helposti monia muitakin kielteisiä tunteita, kuten onnettomuutta ja ahdistusta. Kuva: Shutterstock

Yksinäisyys voi johtua monesta asiasta, kuten sairaudesta tai sosiaalisista taidoista, ja se voi iskeä milloin tahansa. Me Naiset haluaakin nyt kuulla tarinoita yksinäisyyden karkottamisesta.

Suomessa on miljoona yksinasuvaa. Osa sinkuista viihtyy itsekseen, mutta yksinäisyys on arkipäivää sadoille tuhansille suomalaisille. Esimerkiksi kirjailija Katja Kettu avautui äskettäin Me Naisissa elämästään, jossa hän on asettanut työnsä kaiken muun edelle tähän asti. Nyt hän kaipaa omaa perhettä.

– Olen antanut työlleni kaikkeni ja nauttinut niin pitkään itsekkäästä elämästäni, että siihen mahtuisi nykyään myös muita. On surullista mennä nukkumaan yksin, Katja Kettu sanoi.

Helsingin Sanomat kertoo 53-vuotiaasta Hannamari Viitasesta, joka etsii omaa ystäväporukkaansa. Viitasen mukaan yksinäisyys tuntuu hätkähdyttävältä. Hän erosi kymmenen vuotta sitten avioliitostaan, mutta hänen ydinongelmansa ei liity parisuhteen löytämiseen.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Lähden yksiöstä ja menen töihin olemaan yksin. Olen miettinyt, mistä on kysymys, miksi en löydä omaa kaveriporukkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viitanen karkottaa yksinäisyyttään muun muassa tekemällä joka viikonloppu jotakin. Hän käy tapahtumissa, syömässä ulkona sekä elokuvissa.

Tilanne on tuttu myös parisuhteessa oleville: kumppani ei takaa elämää, jossa yksinäisyys olisi kokonaan vieras juttu. Valtioneuvoston uusi selvitys, Yksin osana elinkaarta, kertoo kuitenkin, että yksinasuvilla yksinäisyyden tunne on keskimääräistä yleisempää ja etenkin sinkkumiehet kokevat itsensä yksinäiseksi. 

Kerro kokemuksistasi ja anna vertaistukea

Yksinäisyys voi johtua monesta asiasta, kuten sairaudesta tai sosiaalisista taidoista, ja se voi iskeä milloin tahansa. Toisille se on pitkäaikaista, toisille väliaikaista. Me Naiset haluaakin nyt kuulla yksinäisten tarinoita, varsinkin yksinäisyyden karkottamisesta. Helppoa se ei ole, mutta yksinäisyydestä voi päästä myös eroon.

Millä tavoin sinä olet päässyt eroon tai purkanut yksinäisyyden tunnetta?
Kerro paras vinkkisi sähköpostilla annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com

Voit samalla kertoa, kuinka pitkään olet tuntenut itsesi yksinäiseksi ja mahdollisista syistä, jotka luulet vaikuttaneen yksinäisyyteesi. Entäpä, mitä hyviä ja huonoja puolia yksinäisyys on aiheuttanut sinulle.

Me Naiset tekee aiheesta myöhemmin jutun, joten kirjoita mukaan myös ikäsi ja nimimerkkisi, ellet halua jutussa käytettävän oikeaa nimeäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla